Проговорили: Шта се спрема Хрватима?

Предсједник Управе Сбербанке Херман Греф изјавио је да, након серије преговора о Агрокоровом дугу, не искључује могућност омекшавања своје позиције у том спору.

Регион 24.12.2017 | 16:56
Проговорили: Шта се спрема Хрватима?
“За сада још не видимо конкретне приједлоге о том питању питања, али одржали смо серију преговора и можемо рећи да је тон био конструктиван. Сматрам да је то прави пут и, ако њиме наставимо, имамо прилику за договор”, рекао је Греф новинарима.

Додао је како су Сбербанкова потраживања током године биле потпуно игнорисане, а његова права нарушавана.

“Међутим, у задње вријеме сведочимо промијени такве ситуације, па смо у складу с тим и ми спремни да омекшамо своју позицију како би постала више лојална”, рекао је Греф.

Агрокоров дуг Сбербанци износи 1,1 милијарду евра. Међутим, у новембру је принудна управа оспорила потраживања Сбербанке и тиме је искључила из Повјереничког вијећа, а разлогом таквих одлука наведена је тужба Сбербанке за повраћај потраживања у иностранству.

Сбербанка је ту одлуку оцијенила потпуно некоректном и навела да се питање прихватања или одбијања права на повраћај потраживања или њихово стављање под сумњу због права да се оствари судским путем, може схватити као уцјена.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар