АП: Хоће ли 2018. ублажити пожаре?!

АП се пита да ли ће 2018. ублажити пожаре који дивљају Блиским истоком и истовремено у тексту одговара да, иако је скептизицам разумљив, постоји трачак промјене.

Свијет 24.12.2017 | 15:02
АП: Хоће ли 2018. ублажити пожаре?!
Наводи се да је борба против Исламске државе скоро готова, а да би рат уз Сирији можда коначно могао да буде приведен крају.

АП наводи да регион Блиског истока доживљава промјену из стања у којем се ратови воде до ситуације у којој је потребно бавити се оним што за њима одмах слиједи, а то је уништење и расељење становништва које они донесу, као и политички раскол.

Наводи се да је утицај Ирана порастао пошто су његови савезници генерлано имали успјеха, а уз то се чак и његов нуклеарни споразум са Западом одржава.

Агенција наводи да у Саудијској Арабији, ривалу Ирана, млади нови вођа обећава дуго одлагану модернизацију у тој земљи и већу конфронтацију с Ираном у том региону.

АП преглед стања на Блиском истоку закључује оцјеном да што је сада предсједник САД Доналд Трумп пружа додатни елеменат нестабилности једној већ изузетно запаљивој мјешавини.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар