Лондон: Пожар у зоолошком врту

Званичници Лондонског зоолошког врта саопштили су да је у пожару који је избио јутрос угинуо мравојед и четири мерката су нестала.

Свијет 23.12.2017 | 18:51
Лондон: Пожар у зоолошком врту
Особље зоолошког врта лијечено је од удисања дима и шока након што је ватра избила у кафићу у зоолошком врту у раним јутарњим сатима.

Више од 70 ватрогасаца помогло је у стављању ватре под контролу у близини подручја за храњење животиња и кавеза с меркатима. Званичници тврде како није јасно шта се десило с несталим меркатима и да је могуће да су и остали меркати из кавеза нестали.



Званичници провјеравају остатак животињске популације а зоолошки врт је остао затворен за јавност током очекивано прометног дана на популарној дестинацији у Регент парку.

На телевизијским снимцима могу се видјети тешка оштећења у кафеу Авантура и у оближњој продавници сувенира.

Ватра је избила у шест сати ујутру а особље зоолошког врта одмах је почело пребацивати живоптиње на сигурно, саопћили су званичници.

За 72 ватрогасца требало је три сата да угасе ватру.

Командант у страници Лодонске ватрогасне бригаде, Цливе Робинсон, изјавио је да ће ватрогасци остати у зоолошком врту како би евентуално отклонили мање џепове ватре, преноси Ассоциатед Пресс.



Извор: Фена

Коментари / 0

Оставите коментар