London: Požar u zoološkom vrtu

Zvaničnici Londonskog zoološkog vrta saopštili su da je u požaru koji je izbio jutros uginuo mravojed i četiri merkata su nestala.

Svijet 23.12.2017 | 18:51
London: Požar u zoološkom vrtu
Osoblje zoološkog vrta liječeno je od udisanja dima i šoka nakon što je vatra izbila u kafiću u zoološkom vrtu u ranim jutarnjim satima.

Više od 70 vatrogasaca pomoglo je u stavljanju vatre pod kontrolu u blizini područja za hranjenje životinja i kaveza s merkatima. Zvaničnici tvrde kako nije jasno šta se desilo s nestalim merkatima i da je moguće da su i ostali merkati iz kaveza nestali.Zvaničnici provjeravaju ostatak životinjske populacije a zoološki vrt je ostao zatvoren za javnost tokom očekivano prometnog dana na popularnoj destinaciji u Regent parku.

Na televizijskim snimcima mogu se vidjeti teška oštećenja u kafeu Avantura i u obližnjoj prodavnici suvenira.

Vatra je izbila u šest sati ujutru a osoblje zoološkog vrta odmah je počelo prebacivati živoptinje na sigurno, saopćili su zvaničnici.

Za 72 vatrogasca trebalo je tri sata da ugase vatru.

Komandant u stranici Lodonske vatrogasne brigade, Clive Robinson, izjavio je da će vatrogasci ostati u zoološkom vrtu kako bi eventualno otklonili manje džepove vatre, prenosi Associated Press.Izvor: Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar