“Русију нико не може зауставити“

Развојни пут Русије у највец́ој мјери омогуц́ава очување неповредивости суверенитета земље, као и борбену готовост војске и морнарице, изјавио је руски предсједник Владимир Путин и нагласио је да не постоји ниједна сила која може да заустави пут Русије ка побједи.

Свијет 23.12.2017 | 15:51
“Русију нико не може зауставити“
"Не постоји никакава сила која би могла да заустави пут Русије – Русија ц́е наставити да иде напријед од побједе ка побједи", рекао је Путин и додао да су руске снаге оријенитсане на заштиту земље од спољних претњи и тероризма, те да Русија не тражи конфронтацију ни са ким.

"Русија ц́е наставити да спроводи поштену спољну политику и заједно са својим партнерима радиц́е на јачању Евроазијске економске уније, али и на томе да се што више чује иницијатива о стварању новог интеграционог концепта — великог евроазијског партнерства", истакао је Путин на конгресу Јединствене Русије.

Он је додао и да је Москва спремна да сарађује са свим земљама и на Истоку и на Западу на принципу равноправности и упозорио је да Русија никада нец́е жртвовати своје интересе и интересе свог народа.

Како би Русија наставила свој развојни пут, Путин је рекао да је неопходно наставити са стварањем механизама директне демократије, да се развија потенцијал грађанске активности, да се са поштовањем понаша према одговорној опозицији, као и да се подржава конкуренција.

"Ништа не уништава стабилност и развој земље као што то чине корупција, безакоње и равнодушност, било да је ријеч о државној управи, о бизнису или о политичарима“, истакао је руски предсједник.

"Неопходно је смањити сиромаштво у земљи, повец́ати приходе грађана и формирати ново тржиште рада које би било далеко флексибилније. Крупне руске компаније морају да изађу на свјетско тржиште и да ураде све што је неопходно како би се осигурао константи прогрес Русије у будуц́ности“, подвукао је он. 

Извор: Спутњик

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зоол

23.12.2017 15:53

Оно кад прво нешто прогласис за своју територију па онда је војска брани од било ког непријатеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.12.2017 17:29

Наравно да мозе само своје поново вратити у свој посјед.Неби било лосе да некад неста процитас и науцис....!!! Србија кад врати своје Косово,по твом је то отимацина тудје земље.

Name

Ре. Ре

23.12.2017 18:19

Брате џаба се труди да објасњавас несто неком ција је нација младја од нокие 32 10, њихова историја поциње од оног дана кад су изабрали да се сепаратису од Југославије.