“Rusiju niko ne može zaustaviti“

Razvojni put Rusije u najvećoj mjeri omogućava očuvanje nepovredivosti suvereniteta zemlje, kao i borbenu gotovost vojske i mornarice, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin i naglasio je da ne postoji nijedna sila koja može da zaustavi put Rusije ka pobjedi.

Svijet 23.12.2017 | 15:51
“Rusiju niko ne može zaustaviti“
"Ne postoji nikakava sila koja bi mogla da zaustavi put Rusije – Rusija će nastaviti da ide naprijed od pobjede ka pobjedi", rekao je Putin i dodao da su ruske snage orijenitsane na zaštitu zemlje od spoljnih pretnji i terorizma, te da Rusija ne traži konfrontaciju ni sa kim.

"Rusija će nastaviti da sprovodi poštenu spoljnu politiku i zajedno sa svojim partnerima radiće na jačanju Evroazijske ekonomske unije, ali i na tome da se što više čuje inicijativa o stvaranju novog integracionog koncepta — velikog evroazijskog partnerstva", istakao je Putin na kongresu Jedinstvene Rusije.

On je dodao i da je Moskva spremna da sarađuje sa svim zemljama i na Istoku i na Zapadu na principu ravnopravnosti i upozorio je da Rusija nikada neće žrtvovati svoje interese i interese svog naroda.

Kako bi Rusija nastavila svoj razvojni put, Putin je rekao da je neophodno nastaviti sa stvaranjem mehanizama direktne demokratije, da se razvija potencijal građanske aktivnosti, da se sa poštovanjem ponaša prema odgovornoj opoziciji, kao i da se podržava konkurencija.

"Ništa ne uništava stabilnost i razvoj zemlje kao što to čine korupcija, bezakonje i ravnodušnost, bilo da je riječ o državnoj upravi, o biznisu ili o političarima“, istakao je ruski predsjednik.

"Neophodno je smanjiti siromaštvo u zemlji, povećati prihode građana i formirati novo tržište rada koje bi bilo daleko fleksibilnije. Krupne ruske kompanije moraju da izađu na svjetsko tržište i da urade sve što je neophodno kako bi se osigurao konstanti progres Rusije u budućnosti“, podvukao je on. 

Izvor: Sputnjik

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zool

23.12.2017 15:53

Ono kad prvo nešto proglasis za svoju teritoriju pa onda je vojska brani od bilo kog neprijatelja.

ODGOVORITE
Name

re

23.12.2017 17:29

Naravno da moze samo svoje ponovo vratiti u svoj posjed.Nebi bilo lose da nekad nesta procitas i naucis....!!! Srbija kad vrati svoje Kosovo,po tvom je to otimacina tudje zemlje.

Name

Re. Re

23.12.2017 18:19

Brate džaba se trudi da objasnjavas nesto nekom cija je nacija mladja od nokie 32 10, njihova istorija pocinje od onog dana kad su izabrali da se separatisu od Jugoslavije.