Дјечак умро од малих богиња?

У Нишу једно дете преминуло услед заразе малим богињама. На интензивној нези се боре за живот још једног дечака. - Не можемо са сигурношћу тврдити да је Вук умро због компликација насталих усљед морбила, јер се код њега није јавио осип, већ само висока температура и застој у дисању - рекли су љекари Дјечије клинике.

Србија 23.12.2017 | 11:50
Дјечак умро од малих богиња?
Јесно дијете је преминуло, а за живот другог боре се лекари на Интензивној њези нишке Дечије клинике. Сумња се да су због компликација услед заразе морбилама дјеца добила упалу плућа, што је за малог Вука било кобно, док Јаков показује благе знаке опоравка.

Обојица двогодишњака имала су урођене болести и о њима су "Новости" недавно писале, као о дјеци коју су напустили родитељи и о којој предано брину лекари и медицинске сестре Дјечје клинике.

Малог Вука повремено је посећивала бака која је била вољна и да га усвоји, али су је у томе спријечили његови родитељи. Чекао је да се за њега нађе хранитељска породица.

- Вук је од сестара и љекара наше клинике добио сву љубав коју може добити у оваквим условима. Посебно је о њему бринула сестра Љиља, којој је посебно тешко пао његов одлазак - каже др Дејан Милојевић, начелник Интензивне његе.

Вук је рођен са тешком хромозомопатијом уз аномалије на органима и кашњењем у развоју.

- И најмања инфекција била би кобна по њега јер му је имуни систем био преслаб. Не можемо са сигурношћу тврдити да је умро због компликација насталих усљед морбила, јер се код њега није јавио осип, већ само висока температура и застој у дисању.

Код Јакова смо клинички потврдили морбиле, али чекамо и биохемијске резултате са Института за инфективне болести - каже др Милојевић. 

- Јаков је на апаратима за дисање и у веома је критичном стању. Почео је да показује знаке опоравка али је још рано за прогнозу. Др Милојевић са још једном медицинском сестром даноноћно прати стање овог дјетета. Тренутно нема приступ код других пацијената да би се спријечило евентуално ширење морбила.

(Новости)

Коментари / 0

Оставите коментар