По ХРТ-у БиХ је чланица ЕУ

У "Дневнику" ХРТ направљена је грешка приликом извештавања о Резолуцији УН о одлуци председника САД Доналда Трампа да Јерусалим прогласи престоницом Израела

Регион 23.12.2017 | 08:33
По ХРТ-у БиХ је чланица ЕУ
У опширном образлагању о изостанку хрватског гласа за резолуцију којом се Америку позива на одустајање од Трампове одлуке, на хрватској Радио-телевизији набројане су "чланице" Европске уније које су биле суздржане приликом гласања. Међу њима су навели и Босну и Херцеговину, иако она то није.

То образложење с грешком је и илустровано графиком која приказује карту на којој су обојене "чланице" Европске уније. Обојена је и Босну и Херцеговину. 

"Међу чланицама ЕУ-а, седам је земаља било суздржано. Хрватска, Чешка, Пољска, Мађарска, Литванија, Румунија и БиХ", појаснили су. 

БиХ је била суздржана током гласања у УН, али свеједно није део Европске уније, наглашава загребачки портал "Индекс". 

Подсетимо, Генерална скупштина Уједињених нација је убедљивом већином изгласала резолуцију којом се америчка администрација индиректно позива да повуче одлуку о признању Јерусалима као главног града Израела. Међу 128 држава које су биле за нашле су се четири сталне чланице Савета безбедности, Кина, Русија, Француска и Велика Британија, али и Немачка, Србија, Словенија, Македонија, Црна Гора, Албанија… Против је, осим САД и Израела, гласало још седам земаља, 35 их је било уздржано, а 21 није учествовала.



(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

075

23.12.2017 07:51

Ко зна, можда знају нешто што ми не знамо, можда Велика Британија "оут" а ми "ин"! Све је могуће када се сјетим Румуније и Бугарске које су буквално преко ноћи декретом "великог брата" ушли у ЕУ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

клима

23.12.2017 09:29

Сањати се мозда сваста.

Name

Таг

23.12.2017 09:30

Друзе, ста це се овдје промијенити, кад ми удјемо у ЕУ? Морацемо постовати нека њихова правила игре која нисмо у стању постовати. Немамо ни индустрију којом моземо финансирати своје постојање. Док год се ови људи овдје не промијене, неце нам бити боље. А ови љуфи овдје се сваки дан мијењају на горе.

Name

ре ре ре

23.12.2017 11:58

Кад је водитељ набрајао после изговорених тих земаља рекао је “и” БиХ сто се мозе сматрати исправним и на хрватском и на српском и на босанском. Знаци слово и неко сматра да везе а неко да раздваја. А дал је сад једно од овог исправно или оно друго или обоје???? Хахахахахах

Name

Таг

23.12.2017 10:50

ХРТ није погријесио, БиХ јесте цланица ЕУ, али понизена цланица, као и остатак Југославије. Управо нам је ЕУ и развалила бивсу дрзаву, а онда развалила све републике редом. Свој парама нас дрзе на инзулину док нас домаци олос не довефе до ливаде, а ливада је ту, у потоку.

ОДГОВОРИТЕ