Србија сама доноси одлуке

Србија је суверена држава, и на српским лидерима је да одлуче како ће спроводити своје одлуке, наводи Амбасада САД.

Србија 23.12.2017 | 08:28
Србија сама доноси одлуке
То је одговор америчке амбасаде на питање "Вечерњих новости" да ли ће став Србије да не уводи санкције Москви, поновљен током сусрета председника Александара Вучића са Владимиром Путином, утицати на односе Београда и Вашингтона.

У саопштењу Амбасаде се истиче да САД имају одличне односе са Србијом и радују се томе да их у будућности одржавају. 

Амбасада САД указује да, док Србија има мултивекторски приступ спољној политици, њени лидери су у више наврата веома јасно поновили да је њен приоритет број један улазак у Европску унију. 

"Грађани Србије су рекли да чланство у ЕУ виде као пут ка просперитету и ка модерној, функционалној демократији. Како Србија наставља тим путем, део тог процеса укључује да Србија објасни како ће ускладити своју спољну политику са заједничким европским политикама и вредностима", закључује се у саопштењу.

(Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ро

23.12.2017 07:43

САД губе полако утицај.Није могло вјечно да се терорише по свијету.Побију милионе Арапа ради нафте а на другој страни КАО ПОДРЖАВАЈУ ИСЛАМ на Косову и БиХ.Чим изгубе интерес коло се окрене.Невјероватан инерес.У УН на гласању В.Британија гласала против САД.Не треба даље коментарисати.Тереза прочитала Трампа и окренула причу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.12.2017 08:28

Трампу је све то наштимано више зла су чинили пре њега па нико није њима рекао не.Што се тиче арапа и треба их газити јер се је багра накотила па сад немају шта јести и тероришу свјет.Ускоро ће сви схватити да је ислам највеће зло човјечанства.А исламскокатоличка унија уништва све пред собом(нато-еу).

Name

попара

23.12.2017 08:39

Ислам подрзавају муслимани и нико други.Да.и Вуциц,Николиц и Србија којој су Арапи дали кредите и који су купили хиљаде хектара земље у Војводини.

Name

попара

23.12.2017 09:06

@ре Јест вала,ислам напада свију,ено муслиманске земље су бомбардовале Лондон,Амстердам и Москву.Сви авиони су се безбједно вратили и циљеви су унистени.Нема цивилних зртава,операција се наставља.

Name

Реално

23.12.2017 13:19

Зна Америка ста прица амбасадор њене Дрзаве и ста казе Србија полако тоне а сто се тице муслимана не мозе им нико ниста један муслиман има десетеро и висе дјеце док остали имају једно ко ниједно знаци не мозе један против десет.

Name

ре

23.12.2017 14:04

Србија док потоне не знам гдје ће те Ви бити ?Уствари знаш ти добро како сте прошли задњи пут,ако хоћеш репризу,изволи.Можда се и рађате биолошки а нестајете ОВАКО због таквог идиотизма што пишеш.

Name

србија

23.12.2017 08:24

Кадаје србија била дрзава за млоге балканске дрзавесе није знало србија посла у вјецност османско царство и аустро угарско царство они изгубисе рат са србијом обадвије те царевине су нападале на србију и отислесу у вјецност а србија и данас постоји и постојаце зивела србија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србијо моја

23.12.2017 09:40

Оцито си имао јединицу из историје. Распитај се колико је стара дрзава Босна Сребрена.Да ти казем нисам муслиман.