ФС БиХ бира између Просинечког и Осима!

Потпредсједник бх. куће фудбала Милорад Софренић казао је да су из игре за селектора бх. фудбалера отпали Драган Окука и Владимир Петровић Пижон.

Фудбал 23.12.2017 | 11:15
ФС БиХ бира између Просинечког и Осима!
Извршни одбор Фудбалског савеза БиХ на јучерашњој сједници одржаној у Тренинг центру у Зеници поново није изабрао новог селектора репрезентације. Но, како је за агенцију Анадолиј потврдио Милорад Софренић, потпредсједник савеза, у игри су остали Роберт Просинечки и Амар Осим.

Према његовим ријечима, насљедника Мехмеда Баждаревића бх. тим требао би добити у наредних седам до десет дана.

"На сједници смо имали извјештај комисије о обављеним разговорима са свим кандидатима. Извршни одбор је послије дужег разматрања листу од четири кандидата, који су били приједлог комисије, свео на два, а то су Роберт Просинечки и Амар Осим", казао је Софренић и додао:

"У наредних десетак дана ће се обавити конкретни разговори о потенцијалном закључењу уговора с једним или другим кандидатом, казао је Софренић. Дакле, с њима ће се обавити конкретни разговори, како би се дефинисали услови, а одлучиваће финансијске и спортске нијансе, те њихов план и програм."

Потпредсједник бх. куће фудбала додао је да су из игре за селектора бх. фудбалера отпали Драган Окука и Владимир Петровић Пижон.

Осим избора селектора, на дневном реду данашње петосатне сједнице било је још неколико тачака, које су се односиле на усвајање одређених правилника и извјештаја везаних за Премијер лигу.

"То је и најдуже трајало, јер су били извјештаји судијског, такмичарског, дисциплинског и Комитета за безбједност. То је била важна тачка", казао је Софренић и додао:

"На Извршном одбору смо разговарали о томе да се кроз дисциплинске правилнике и законска акта која савез посједује биће санкционисани сви видови националистичких понашања. Није конкретно помињано ништа о величању ратних злочинаца."

Софренић је најавио да ће ФС БиХ у наредној години започети пројекат изградње рефлектора на стадионима у БиХ, који тренутно немају адекватну расвјету. Ради се о средствима из фонда Свјетске фудбалске федерације (ФИФА), која ће бх. савез повући и кроз пројекат, у сарадњи с клубовима и локалним заједницама, реализовати у 2018. и 2019. години.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар