FS BiH bira između Prosinečkog i Osima!

Potpredsjednik bh. kuće fudbala Milorad Sofrenić kazao je da su iz igre za selektora bh. fudbalera otpali Dragan Okuka i Vladimir Petrović Pižon.

Fudbal 23.12.2017 | 11:15
FS BiH bira između Prosinečkog i Osima!
Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH na jučerašnjoj sjednici održanoj u Trening centru u Zenici ponovo nije izabrao novog selektora reprezentacije. No, kako je za agenciju Anadolij potvrdio Milorad Sofrenić, potpredsjednik saveza, u igri su ostali Robert Prosinečki i Amar Osim.

Prema njegovim riječima, nasljednika Mehmeda Baždarevića bh. tim trebao bi dobiti u narednih sedam do deset dana.

"Na sjednici smo imali izvještaj komisije o obavljenim razgovorima sa svim kandidatima. Izvršni odbor je poslije dužeg razmatranja listu od četiri kandidata, koji su bili prijedlog komisije, sveo na dva, a to su Robert Prosinečki i Amar Osim", kazao je Sofrenić i dodao:

"U narednih desetak dana će se obaviti konkretni razgovori o potencijalnom zaključenju ugovora s jednim ili drugim kandidatom, kazao je Sofrenić. Dakle, s njima će se obaviti konkretni razgovori, kako bi se definisali uslovi, a odlučivaće finansijske i sportske nijanse, te njihov plan i program."

Potpredsjednik bh. kuće fudbala dodao je da su iz igre za selektora bh. fudbalera otpali Dragan Okuka i Vladimir Petrović Pižon.

Osim izbora selektora, na dnevnom redu današnje petosatne sjednice bilo je još nekoliko tačaka, koje su se odnosile na usvajanje određenih pravilnika i izvještaja vezanih za Premijer ligu.

"To je i najduže trajalo, jer su bili izvještaji sudijskog, takmičarskog, disciplinskog i Komiteta za bezbjednost. To je bila važna tačka", kazao je Sofrenić i dodao:

"Na Izvršnom odboru smo razgovarali o tome da se kroz disciplinske pravilnike i zakonska akta koja savez posjeduje biće sankcionisani svi vidovi nacionalističkih ponašanja. Nije konkretno pominjano ništa o veličanju ratnih zločinaca."

Sofrenić je najavio da će FS BiH u narednoj godini započeti projekat izgradnje reflektora na stadionima u BiH, koji trenutno nemaju adekvatnu rasvjetu. Radi se o sredstvima iz fonda Svjetske fudbalske federacije (FIFA), koja će bh. savez povući i kroz projekat, u saradnji s klubovima i lokalnim zajednicama, realizovati u 2018. i 2019. godini.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar