"Кад си Додиков ниси свој"

Срамна је изјава Милорада Додика, који обавља функцију предсједника Републике Српске, да „Србе припаднике Оружаних снага БиХ не сматра својим“. Не сматра ни њега, нико ко мисли својом главом „својим“, али ипак свима би требало бити јасно шта та изјава треба да значи.

Република Српска 22.12.2017 | 22:27
"Кад си Додиков ниси свој"
  1. Додик вријеђа све Србе војнике и официре припаднике ОС БиХ, од којих су многи били припадници и Војске РС у вријеме протеклог рата, што би њему као "великом патриоти", ваљда требало нешто да значи. Али не значи ништа.

Непримјерено је и саопштење СНСД-а којим се Младен Иванић оптужује да је прошле године на прослави Дана Републике Српске понизио српске припаднике ОС БиХ, које је тај дан свечано постројио у Бањалуци.

У саопштењу се између осталог наводи да Иванић није постројио војску у част Дана Републике Српске него у своју част „као да се слави његов рођендан“.

Ипак колико год ово саопштење било непримјерено у њему се назире више него зрнце истине и из њега се може наслутити неколико интересантних порука.

Истина је да су војници ОС БиХ, понижени – не зато што су постројени у славу Дана РС или Младена Иванића, већ зато што је све личило на то да су постројени у славу Милорада Додика.

И Додикова изјава и СНСД-ово саопштење потрврђују колико се опозиција у Републици Српској, погрешно поставила у причи о неуставном. Додиковом, референдуму о Дану Републике Српске, као и током прославе тог Дана.

И референдум и Дан РС, су били само и једино у функцији слављења лика и недјела Милорада Додика и опозиција је у томе активно учествовала.

На крају крајева, кичерај од марша полицајаца, ватрогасаца, поштара и кога све не, је највише личио на долазак циркуса у град. Све попраћено мелодијом кафанске пјесме "Пукни зоро" – која је напрасно проглашена „пјесмом из славне српске историје". Пјесма је иначе настала у 21 вијеку – али одавно је познато да идиоти мисле да историја од њих почиње.

На овај начин су понижени и Република Српска и сви они који су  у овом циркусу учествовали.
Питање је зашто је опозицаја прихватила ту игру?

Сада ће се радо правдати да су у име „српског јединства“, марширали раме уз раме са Додиком и његовом камарилом која је на јединствен начин опљачкала и распродала сваки „национални“ ресурс кога се дотакла.

Рећи ће и да су то учинили у најбољој намјери, вјероватно оној којом је и пут до пакла (у њиховом случају политичког дебакла) поплочан?!  

Ипак ће остати горак укус чињенице да су се са Додиком утркивали у бацању „српског камена с рамена“ јер немају или не знају ништа паметније том народу понудити.

Забили су себи на тај начин не један, него серију аутоголова, и помогли Додику, намјерно или ненамјерно, свеједно,  да се учврсти на трону самозваног „српског лидера“ с „ову страну Дрине“ и ексклузивног „заштитника Српства и Републике Српске“.

Он им се на томе, захвалио у свом препознатљивом шибицарском стилу – чим су му окренули леђа – себи приграбио сав плијен њихове, наивности или чега већ...

Можда би се могло и рећи да овим нападом на Младена Иванића, Додик показује да се плаши Иванићеве кандидатуре за једну од водећих функција на изборима идуће године.

Међутим, ако и новога Деветог јануара опозиција буде манифестовала „српско јединство“ са Милорадом Додиком, на начин на који су то до сада радили, он неће имати никаквог разлога за тај страх.

Овог Деветог јануара, који је пред нама, Иванић сигурно неће постројавати трупе, па ће бар српске припаднике ОС БиХ на тај начин да поштеди понижење од прошлог Додиковог деветог јануара. То је већ нешто позитивно у читавој причи.

тајнајавна.блогспот.ба

Коментари / 94

Оставите коментар
Name

Војник

22.12.2017 21:34

Да ли ће Срби из ОС Босне и Херцеговине и њихове породице и даље гласати за Додика?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

22.12.2017 21:56

Колега ни под разно,а све до јуце сам био симпатизер и имао је мој глас као и моје цетвероцлане породице

Name

Ре Војник

22.12.2017 22:01

КО ЦЕ ЗА КОГА ГЛАСАТИ НЕЗНАМ АЛИ ДА ЦЕ ДОДИК ПОМЕСТИ СВЕ НА ИЗБОРИМА ЈЕ СИГУРНО А ТЕ СМИЦАЛИЦЕ РЕКО ОВО ОНО НЕ ПИЈУ ВОДЕ БОГ .

Name

ДТОЛЕ

23.12.2017 04:12

Маx па ти си будала вец дуже време.

Name

Ма

23.12.2017 06:53

Имају ови тзв. Ветерани - све го криминалац и фукара, а раскосна канцеларија им у Бањалуци слузи за криминалне радње и све то народ узлудно финансира.

Name

075

23.12.2017 07:20

Опростите на сметњи, јер ме се ово не тиче изравно, али престаните стално писати о Додику и то је пола успјеха за промјене јер показало се гласање о акцизама ко су "браћа": СНСД, СДА, ХДЗ, ХДЗ 1990. и СББ!!

Name

Роб

23.12.2017 07:23

Невјерујем да су И досад.

Name

воја(к)

23.12.2017 07:45

Ова додикова изјава је скандалозна, иако је од њега свашта очекивати али ова изјава вријеђа интелигенцију. Замислимо ситуацију да сутра неко из Додиковог снсд-а буде министар одбране БиХ, значи тај министар одбране је наш а његови војници су тамо нечији друго нису наши, или постројена војска ОС БиХ а Додиков министра да каже"припадници ОС српеке националности нису наши Срби", ја да сам припадник ОС БиХ, не знам, не знам како бих реаговао, ужас.

Name

Дијагноза

23.12.2017 08:13

У праву је ре војник, престаните о њему писати толико. Позовите на масовни излазак на изборе и тад ће се показати дали има поверење бирача или НЕМА?

Name

Баба1111

23.12.2017 08:51

ОС БИХ су нелаегална војна формација која није предвидјена Дејтонским уговором.Дакле ради се о нелегалним неуставниним параформацијима. У свим анексима Дејетонског уговора којим је створена БИХ казе се да РС има своју војску и министарство одбране .Војска Републике Српксе је нелегално укинута и створене су ОС БиХ

Name

Баба1111

23.12.2017 08:53

После уступања града Брчко и његове територије од стране Републике Српске и њених политичара државној заједници, те прекомпоновање Брчког у „дистрикт“, који је сада засебна „федерална“ јединица у државној заједници Републике Српске и Федерације БиХ (што је урађено за време данашњих власти у Републици Српској СНСД-а), укидање Војске Републике Српске је био један од најјачих удараца на њен суверенитет, а пред којим су устукнули Народна Скупштина, Влада и Предсеник Републике Српске (што је урађено за време садашње опозиције у Републици Српској СДС-а и ПДП-а). Удар на Војску Републике Српске, односно њено укидање био је један од најважнијих циљева западних земаља које су уз помоћ домаћих политичара оствариле свој циљ. Првенствено због тога јер је Војска Републике Српске у то време била веома респектабилна војна сила на овим просторима. Да би се војска укинула и одбрана Републике Српске препустила Сарајеву, Влада Републике Српске је покренула иницијативу за измену Устава Републике Српске у складу са закључцима Народне скупштине, закључцима Владе и у вези с Одлуком Народне скупштине, а којима је дата сагласност за пренос надлежности у области одбране с Републике Српске на Сарајево. Како се десило – Република Српска на своју штету променила сопствени Устав Посланици у парламенту Републике Српске су усвојили Уставни закон за примену амандмана на устав Републике Српске којим се надлежности у подручју обране Републике Српске преносе на Сарајево, чиме је од 1. јануара 2006. године престао да буде на снази Закон о војсци Републике Српске, а којим су се законом Министарство обране и Војска Републике Српске трајно укинули, а наоружање и техника у највећем делу уништили или продани под сумњивим околностима трећим земљама. Посланици који су гласали за овај закон су: Арсеновић Ђојо, Берић Душан, Бојић Борислав, Васић Драгомир. Глигић Војислав, Дуњић Славко, Ећим-Злојутро Весна, Зејак Војин, Калинић Драган, Кошарац Мирјана, Ковачевић Владо, Марић Лазо, Нинковић Милан, Планинчевић Наде, Пртило Слободан, Петровић Обрен, Пејаковић Мирко, Пивашевић Станко, Секулић Јелица, Станић Миленко, Стојичић Душан, Стојановић Бранислав, Тупајић Милан, Томаш Драгана, Умићевић Момир, Цвијетић Десанка, Антешевић Миленко, Ђерић Зоран, Иванић Младен, Мирковић Саво, Сакан Велимир, Савић Ранко, Смиљанић Ранко, Пољашевић Веселин иТрифковић Невенка. Наводни разлог за усвајање уставног закона је била назови „обрамбена реформа“ – односно, издаја Републике Српске, а у склопу које је угашена војка Републике Српске, а потом срамно формирано заједничко министарство обране и војска државне заједнице БиХ са седиштем у Сарајеву.

Name

Ре

23.12.2017 08:54

Само будале пљују оволико по Додику,,код народа стварате контраефекат..ово сте радили и за локалне изборе...резултат знате,,ове са власти таквом политиком никад скинут не моземо

Name

Криста

23.12.2017 10:07

Да.

Name

ре Баба1111

23.12.2017 11:52

xаxxаxаааxxааааа СВЕ је у складу са законом и уставом, ОС БиХ су легитимна и потпуно легална војна сила која већ годинама служи и у мировним мисијама под окриљем НАТО-а. Дејтонски устав није свето слово, он је само "оквир" уређења БиХ а унутар оквира се додају закони и измјене устава. То што је РС пристала на укидање војске њима се обрати.

Name

Роб

23.12.2017 13:46

Знам да неце.

Name

ре Баба111

23.12.2017 14:28

Ти се као држиш дејтонског мировног споразума а у другом коментару пишеш о некаквој "државној заједници". Дај и нас просветли па нам нађи гјде то у дејтонском мировном споразуму пише да је БиХ некаква "државна заједница" , чак пишеш да је Брчко дистрикт БиХ некаква "федерална јединица"у оквиру "државне заједнице БиХ". Твоји коментари су гомила небулозних података написаних без икакве везе са стварношћу. Типично понашање за снсд-овце.

Name

100% за Господина Предсједника Милорада Додика!!!

23.12.2017 16:24

Браво за Господина Предсједника, тако се води политика, а не као ови трећоразредни политичари, хируршки прецизно одстранити све споне које по било ком основу одржавају овакву БиХ у животу. Не може пар хиљада срба, који раде у заједничким институцијама, бити главна препрека ка осамостаљењу Републике Српске. Коме још треба ова "ЛАКРДИЈА" од војске. Служи само за обиљежавање вјерских празника по касарнама широм БиХ, тобоже једни другим желе све најбоље, чисти полтронизам. Што прије то растјерати или се вратити изворном Дејтонском споразуму.

Name

Ре: Војник

23.12.2017 16:34

Па гласали они или не, је невазно. Избори се добивају НЕ ГЛАСАЊЕМ, вец куповином. А друго: сви који су запослени по линији СНСДа МОРАЈУ!!! гласати за СНСД. У противном остасе без посла. Политика СНСДа је: Направи биједу од народа и онда је њ0ме лако управљати.

Name

Мата

24.12.2017 20:15

Брцко дистрикт БиХ,званицни назив све вам говори струцњаци

Name

Никола

24.12.2017 23:18

Најмрачније доба у српској историји овога простора. У миру, а страдамо као у рату. Најтрагичније је што страдамо од оних које безобразнодобро плаћамо. У рату барем знамо да је рат, али држи нас нада да ће доћи мир, да ће бити боље, да жртве нису узалудне, да се боримо за свој род и народ. Али, авај, страдамо у миру. Уби нас наша рука, згази нас материјално, духовно и биолошки. И никакве наде да ће бити боље. Кренуо талас егзодуса, бјежанија као испред најстрашнијег непријатеља. Људи траже спас бјежећи Шваби од којег се некада бјежало у збјегове. Убијају нас биједом, младост нам тјерају, материјално смо спржена земља, духовно земља Ајнесери скоројевићког олоша, али ово изругивање, ово исмијавање народу којег су згазили, пљунули, похарали, је неподношљиво. Као када би курјаци обећали десеткованом стаду,: радићемо на стварању бољих услова за живот.

Name

ПА СВИ СУ

25.12.2017 09:00

ИЗДАЈНИЦИ ко мисли својом главом !

Name

X

22.12.2017 21:40

ПРИПАДНИЦИ ОС БИХ ИЗ РЕДА СРБА БИЛИ СУ ВОЈНИЦИ МИЛОРАДА ДОДИКА ДОК ЈЕ НЕБОЈША РАДЕНКОВИЋ БИО ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИСТВА БИХ И САВЈЕТНИК ЂУРО БЕРОЊА СУТРА АКО БИ ДОДИК БИО ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИСТВА ИЗ ЊЕГА БИ СТАЈАО ОФИЦИР ИЗ ПОЧАСНЕ ЧЕТЕ ПО УЗОРУ НА ВУЧИЋА.КАКО ДОДИКУ ВАЉА НОВАЦ ОД РАСХОДОВАНИХ СРЕДСТАВА КОЈЕ ПРОДАЈЕ ПЕНЗИОНИСАНИ ППУК.ВСЦГ РАЈКО ЧКОЊЕВИЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ВОЈА

23.12.2017 08:25

ПА КАКО ВАМ НЕ ДОСАДИ ДОДИК ПА САМО ГА ТРАЦАТЕ ЦОВЈЕК РАДИ НА СВОЈ НАЦИН А НА ИЗБОРИМА ГАЗИ А ВИ ГА И ДАЉЕ ПРОЗИВАЈТЕ ТО МУ ДАЈЕ ВЈЕТАР У ЛЕДЈА.

Name

Ре Ре Војник

24.12.2017 07:00

АЛО ЈА САМ СЕ ЗАПОСЛИО КАО БОРАЦ 96 И МОРАО САМ БИТИ ЦЛАН СДСа А САД СВИ ЗНАЈУ ДА ЈЕ ПОСАО 5000км и НЕМА ВЕЗЕ КОЈА СТРАНКА И НЕ ЛУПАЈ НИСАМ ЦЛАН АЛИ ЗА ЊЕГА ГЛАСАТИ УВЈЕК

Name

днк

25.12.2017 16:48

Па прошле године су нас Миле и Иванић испаметили 1 дана узастопно са овом војском и доводјењем једног пука у РС а сад га Миле као неће-Па овај Додик баш нема појма шта више лупа!

Name

Гојко

22.12.2017 21:42

Ко о чему, баба о уштипцима! Маните се више Додика, само се проваљујете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

23.12.2017 06:29

А Додик нити је Србин нити православац...то његова дјела доказују. Он се само професионално као политичар поставља и “завршава посао”.

Name

075

23.12.2017 07:22

@ Пикси Много познајем честитих који нису ни Срби, ни Хрвати, ни Бошњаци, ни православни, ни католици, ни муслимани али су добри и честити људи!!

Name

Ре 075

23.12.2017 11:09

Није поента коментара у томе...поента је да он лаже народ...да се лажно представља...велеиздаја и свеопшта пљачка!

Name

ДЕГОТХИА

22.12.2017 21:48

ОВАЈ НАСЛОВ ЈЕ СРПСКИ РОМАН КАО ДА ИМА ХИЉАДУ СТРАНА. НИСМО МИ МИЛОРАДЕ ТВОЈИ, А НИ ТИ НИСИ НАШ. ТИ СИ САМО СВОЈ ЈЕДИНСТВЕН У ГЛУПОСТИ И КИЧЕРАЈУ... СКУЧЕН СИ У СВОЈОЈ БАХАТОСТИ, ПРИМИТИВИЗМУ И ОГРОМНОМ СТРАХУ - ЈЕР ТОЛИКО СИ ПАМЕТАН ДА ЗНАШ ДА КРАЈ ТВОЈЕ НАСТРАНЕ КРУТЕ ВЛАДАВИНЕ СИГУРНО ДОЛАЗИ - АЛИ НЕ ЗНАШ КАДА И ЗАТО СЕ СВАКИ ДАН СА СВОГ ПЉУВКОФОНА БАЦАС СВОЈИМ ГЛУПОСТИМА НА ГРАЂАНЕ... НЕЋЕ ТИ ТО ПОМОЋИ МИЛОРАДЕ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕГОТХИА

22.12.2017 22:06

А ЧИЊЕНИЦА ЈЕ ДА КАД СИ СВОЈ ОНДА НИСИ ДОДИКОВ.... САВРШЕНА СЕНТЕНСА ЗА ИЗБОРНУ КАМПАЊУ: "БУДИ СВОЈ А НЕ ДОДИКОВ - ГЛАСАЈ ЗА ....."

Name

Још мало..

23.12.2017 09:58

Изолован је. Сваким даном све више и више. Пред палатом пусто. Ријетко које ауто се ту паркира. И полицију би могли умањити, кућицу уклонити. Довољно је да патрола с времена на вријеме обиђе штићени објекат. И доста. Гаси се и трне, као свијећа кад догоријева.

Name

Ја сам Ниџо Јабуко

22.12.2017 21:51

Морате схватити једну ствар а то је да се прошле године 3.пук није постројио да поздрави Дан Републоке Српске него се постројио да поздрави Младена Иванића као члана предсједништва бих. Разлика је суштинска и представља обичан "марифетлук" а не мудар државнички потез једног члана предсједништва. Свјесни смо такође и притиска опозиције да се ова неопрезна изјава предсједника РС Додика намјерно малициозно протумачи као његово одрицање од војника и старјешина који заиста само за плату и раде у тим ОС бИх и такође их сматрају нежељеном нуждом. Овде је само Бакир на добитку. Паметном довољно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОЛЕ

23.12.2017 04:15

Теби неће бити никада шупоглави.

Name

РЕ ТОЛЕ

23.12.2017 08:44

Ста ли си хтео реци? Кад неко има оци,уси и своју главу, нормално је да мисли својом главом. За разлику од неких.

Name

НЕКО ИЗ МАСЕ

23.12.2017 08:51

Крезуба СНСД будалетино покриј се јорганом преко усију и цути!

Name

Ниси ти јабука, ти си ботина

23.12.2017 10:57

... која је добила 100 марака или посао од 400 км плате и сада хвалиш ове на сав глас, а сутра ти дјеца неће имати хљеба да једу јер си подржао овакве. То мало парица ћеш потрошити и шта онда?

Name

Борац

25.12.2017 07:26

Кретенчино режимска, теби је сикира упала у мед па са осталом фукаром пустошиш ову сиротињу. Немој нас учити шта ми чујемо, пошто ти задригли пацове од добра чујеш само позитивно о овим лоповима, Биједо, до јуче ниси имао гаће на гузици а ни диплому.

Name

Додик синдром

22.12.2017 21:54

У мањем ентитету БИХ,појавила се врло заразна болест, по задњем истразивању врло заразна болест, а добива се тако сто слусас све провале и дебулозе, све сељакљуке једног баје звани додик.Упозоравају се градјани да од тог синдрома могу да полуде, да не буду сами своји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

22.12.2017 22:01

Војска нам није потребна овај простор треба демилитаризовати. Имали смо ми ЈНА чији је задатак по Уставу био да брани интегритет СФРЈ па ту ЈНА преко ноћи западни увлакачи прогласише агресором у властитој земљи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пацифист

22.12.2017 22:35

Оружане снаге БИХ треба под хитно укинути, сваке године се преко везе примају нови "војници" који гуле ионако сиромашан буџет БиХ! Нема ту никаквог јединства, недо Бог рата...сви би на "своју" страну!

Name

ре

23.12.2017 21:09

Нема шансе да се ОСБиХ икада укину. Ако ништа, барем ће све три стране бити колико-толико равноправне.

Name

Мав

22.12.2017 22:13

Цитам овај блог и стварно не могу да се отмем утиску колики су мазохисти ови из опозиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПероЗдрео

22.12.2017 22:16

Ово није наса војска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

22.12.2017 22:26

Треба оформити ОС РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Марка

22.12.2017 22:33

БИЛА ЈЕ ВРС ИЛИ ОС БИХ И ДОДИК ЈЕ УКИНУО ТУ ФОРМАЦИЈУ И СА В Ф БИХ ФОРМИРАО ОС БИХ.

Name

Марко

22.12.2017 23:11

Само ОС Р С

Name

луу

23.12.2017 08:11

А тко це то финанцирати?

Name

Ре

23.12.2017 08:54

Па шта чекате што их не формирате?

Name

опет

22.12.2017 22:35

Цији да сам само да вас нисам

ОДГОВОРИТЕ
Name

рагби

22.12.2017 22:43

Нити се Додик ,а и опозиција не секирају за ту војску све је то иста багра.Они нешто као спомињу војску кад се приближи 9 јануар и онда имамо реалити програм и испирање мозга као и сваки обичан дан наравно са неком другом темом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуковник

22.12.2017 22:47

Цовјек је искрен од првога дана је говорио да неволи Ос Бих...и сад опет потврдјује,а његова изјава се не односи на људство него на ОС БИХ да их не дозивљава као насе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СарајевскиСрбин

22.12.2017 22:47

Ја сам сарајевски Србин... Моји су родом из Крагујевца досли у Сарајево. Људи, одрастите. Стока сте сви редом. Каква ба војска? Овдје свако село има свог Милосевица да пријети прстом и свако село има министарство одбране које готово никад не брани вец само напада оно сусједно село. Црна Гора, 500 хиљада становника, војска, авиони,министарство одбране, министри амбасаде. Па људи јестел ви нормални, Сарајево је веце од Црне Горе а да не спомињем Београд или Париз или цак 44 миллионски Пеар Делта Ривер мега цитy у Кини. Људи... пустите се супље прице. Зивимо у БиХ и волимо је. Није ниста веци патриота нити бољи цовјек а поготово није ни веци Србин Младиц који је по мени пуцао док сам са Босњацима кору хљеба као клинац цекао на зими Сарајевској у реду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

несо бл

22.12.2017 23:04

Како ме у срце дирас сарајевски србине,ајмо правити југославију,пусти босну она никад није била дрзава!

Name

Легалист

22.12.2017 23:14

Показује свијету да ништа неваља,а хоће фабрике и одлазак ОХРа, може то радити и без постројавање било кога па би свијет видио да се ради о неком нормалном дјелу планете,а не о идиотима.

Name

гРЕШКА

22.12.2017 23:15

сРБИНЕ кад си ти за вријеме грађанског рата јео кору хљеба у Сарајеву није било Бошњака ба колко ја знам....

Name

Ре

22.12.2017 23:16

Па добро брате воли ти БиХ колко 'оћеш, твоја ствар. Ја ето не могу. Јел' у реду, или би да ми ту љубав утјераш на силу?

Name

Слушај

23.12.2017 00:25

Не постоји Сарајевски Србин.Постоји само Србин и Српкиња. Зато не лупај небулозе друже. Дођи себи ако је могуће?

Name

Ре

23.12.2017 03:43

Тоо Србине! Још да знаш шта си хтио рећи био би Србин на квадрат.

Name

МУНГОС

23.12.2017 05:40

НЕ ПРДИ У ПЉЕВУ ПРАШИНУ СЕ ДИЖЕ...,,САРАЈЕВСКИ СРБИНЕ"

Name

Радинко

23.12.2017 06:32

Сад цете ови дезурни напасти, засто си остао у Са, како цес са Босњацима дијелити било ста и засто ниси са Спирицем бранио Српско Сарајево, макар тих 3 дана колико је он војевао. И ако си био дијете, а родитељи нису хтјели из Са, могао си се провуци кроз линије па у добровољце као Боско Буха. Никакав патриота ниси, макар да си који картон Ронхила продао.

Name

Посматрац

23.12.2017 06:51

Ти си мој к...ц ниси ти никакав србин засто не цткну цекајуци тај комад хљеба.

Name

Питање

23.12.2017 07:05

Ех сарајевски србин, стварно?

Name

САРАЈЛИЈА

23.12.2017 08:58

Свака част Србине брате! Пусти ти низ воду шта ова глупа и крезуба стока пише!❤❤❤

Name

Све је исто само њега нема

23.12.2017 09:01

На несто ме подсеца овај текст, "СарајевскиСрбин",пацифиста, пореклом из Крагујевца, гради братство и јединство, лепо.

Name

Посавки гониц

23.12.2017 04:03

Цитам коментаре и цудим се. Па како су појединци глупи и не виде. Прогласење неутралности РС и напади на Орузане снаге БиХ је тиха порука Србима да напусте орузане снаге и тим се укине ова заједницка иституција. Истовремено Додик јаца полицијске снаге РС набавком наурузања и опреме. Тим полако формира своју војску РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лиу

23.12.2017 08:19

Да, али тих 50 ак добро обуцених и наорузаних не могу против НАТОа брате. Таман да су терминатори. Милета це, а надам се само њега, сатрти медјународна заједница у року од 3.5 мин. Бит це ми само зао омладине кока би узалудно изгинула за свог водју. Ко мисли да це Еуропа или УСА овдје поновно допустити церупање, вара се грдно. Улетице нам клизеци, а ми нецемо ни знати ста нас је насло. Потом слиједи зесток протекторат и прављење новог (нормалног) устава и нестанак свега националног. Сто је најбоље, то це народ и подрзати, јер се с домацом стоком висе не мозе. Отприлике це тако заврсити сваки покусај ј...

Name

ре

23.12.2017 21:10

Па нека се повуку, ОСБиХ ће и даље наставити да постоји, само без Срба. Биг деал.

Name

борац

23.12.2017 05:23

Баја је мрзио војску и у рату клонио се сто даље али за будале је сад патриота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре борац

23.12.2017 11:08

Прије бих рекао да је баја много више цијенио сопствени живот него скоро 30 000 наших погинулих бораца и цивила у рату. Мени као неком ко је те 1992 било 26 година, одслуженог рода АБХО у ЈНА и прилично ријетког занимања у здравству гдје сам позиван на вјежбе тек код подизања дивизије у рату било нормално да са СНК пратим извиђачки вод, па се не могу начудити да је Миле као резервни официр војне полиције могао избјећи позив за упућивање у ратну јединицу. Ту чињеницу објашњавам једино могућим коруптивним радњама, јер кад је свим иоле патриотама на првом мјесту била одбрана земље и народа "наш" дични предсједник је сва је прилика имао преча посла.

Name

борац

23.12.2017 05:28

Бају је срамота поздравити војску зна како га гледају..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

23.12.2017 07:04

Близу је истине и за мене. Нису ни моји па ста. И ја их са оним знаковима на униформама не могу гледати својим оцима. Имам осјецај да су све до једног дупеувлакаци босњака који владају у тзв ОС. Али зато волим нпр муслимане у српској војсци Србије. Размислите мало а не лупајте коментаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Србин

23.12.2017 08:06

Памаетњаковићу, а који пасош имаш?

Name

Драгутин

23.12.2017 07:33

Овај текст је класицне замјена теза.Додик није рекао да србе у ОС не дозивљава као своје вец да орузане снаге БИХ не дозивљава као своје.Ја их такодје не дозивљавам као своје а Додик сетакодје залагао за потпуну демилитаризацију БИХ сто није уцињено па тако сада имамо као неке снаге које тросе велике новце а немају горива за хеликоптере.Не дај бозе рата било би свако на своју страну а такве снаге требају да буду неције слуге попут НАТО снагама...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.12.2017 09:00

Крезуби Драгутин-Босанац који се свако јутро буди у мрској БиХ!

Name

ре

23.12.2017 21:16

Па нико ти не брани да доживљаваш то на свој начин, најважније је да их плаћаш.

Name

Миле

23.12.2017 07:41

До сада сам гласао за Додика ја и моја породица као и фамилија (око 10 гласова сигурних), на следећим изборима нећемо гласати за Додика јер нам је поскупио гориво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

23.12.2017 07:49

Јебали вас они видите да вец плацате изборе видите колко додје регистрација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

23.12.2017 08:07

Мени на памет не пада да навијам за ововог или оног лидера. Нека ми неко каже да ли постоји ваљан разлог за навијање ове врсте. Сваки иоле образован човјек види да од тога чиме се људи покшавају људи придобити за ову врсту навијања, ако наруду није штетно корисно сигурно није. Љо би мене неко питао рекао бих Мислим. Мисили да је то испод сваког нивова здравог разума нормалног човјека који живи у двадесетпрвом вијеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

23.12.2017 08:19

Кад све цитам ово додјеми мука.Додик је професионалац Политицар и Манипулатор и то му је посао.На сваком од нас је да то прихвати илине,да му се клања или не,да буде његов или не цисто и постено.Сви они који мисле да није добро оно сто ради имао је прилику или има прилику да га на изборима не подрзи,али подрзаце га опет из разлога сто це добити 20км и једне цевапе јер смо ми лако поткупљиви.Само ме једно љути да неко констатује да би био Србин морас бити добар,по том закљуцку онда Срба неби ни било,јер ми се прво неволимо нити постујемо измедју себе,а остале никако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кркан

23.12.2017 08:21

Ста ти сметају ознаке на војницима тосу наса дјеца само би пито додикасто му није просле године сметало агосподинаМектица требамо сви уБих подрзати њему свака цас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПероЗдрео

23.12.2017 08:47

Не нападају они Додика забог Додика и његових лоповлука вец нападају Додика због Републике Српске. Ово је ваљда јасно сваком ко има грам мозга у глави

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.12.2017 14:04

Да, управо због Републике Српске коју је Додик осакатио по сваком могућем основу.

Name

23.12.2017 08:57

Па логично је ако Додик који не признаје БиХ за своју државу неморе ни њену војску признати као своју војску ,И незначи да те људе не признаје као српски народ ,Па и бошњаци су имали своје људе у Југо војсци па је на крају нису признавали за своју војску,ко хоће сватиће

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕКО ИЗ МАСЕ

23.12.2017 09:04

Овом криминалцу и највецем лопову у Европи се увукао страх у кости ако би изгубио изборе јер зна да га цека затвор! Веома веома је неурозан то му се мозе видјети на пропалој фаци сваки дан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОСТАН

23.12.2017 10:27

Колико је њему стало до бораца и ветерана које спомиње, најбоље показује примјер на Слави ВРС Видовдану на Равној Романији, почасна јединица му је била шпалир мотоциклиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЈКЕР РС

23.12.2017 17:46

А ста теби сметају мотоциклисти?

Name

Глухи и цорави

23.12.2017 16:31

Па ста вама јос треба да уради Додик па да ви схватите да он није србин (православац)?

ОДГОВОРИТЕ
Name

тата

23.12.2017 19:55

Неко рече да неко не напада Додика због

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

24.12.2017 07:08

Ма шта више о Додику писати и причати, само пљунути на говно и то је све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС 1992-1996

24.12.2017 07:23

Баба 1111 ти си 100% у праву, а многи заборављају да по фамозном Анексу-1 Дејтонског мировног споразума уопште нема оружаних снага БиХ, већ искључиво постоје Војска Републике Српске и Војска Федерације БиХ. Друга је ствар што је тадашњи предсједник СДС-а и Републике Српске Драган Чавић за добре паре продао Војску Републике Српске, као што је продао и Извјештај о догађајима у и око Сребренице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дид

24.12.2017 10:55

Мозе он ста хоце И како хоце кога висе могу сокират И изненадит они владају насим друством и судбином а ми будале све то плацамо само доста неписмених глупи људи па то несхвацају да радимо за њих и од тих минималних пара опет њима све иде па ти презивљавај у биједи И неимастини а они у царству али доци це крајјјјјј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

24.12.2017 23:18

Најмрачније доба у српској историји овога простора. У миру, а страдамо као у рату. Најтрагичније је што страдамо од оних које безобразнодобро плаћамо. У рату барем знамо да је рат, али држи нас нада да ће доћи мир, да ће бити боље, да жртве нису узалудне, да се боримо за свој род и народ. Али, авај, страдамо у миру. Уби нас наша рука, згази нас материјално, духовно и биолошки. И никакве наде да ће бити боље. Кренуо талас егзодуса, бјежанија као испред најстрашнијег непријатеља. Људи траже спас бјежећи Шваби од којег се некада бјежало у збјегове. Убијају нас биједом, младост нам тјерају, материјално смо спржена земља, духовно земља Ајнесери скоројевићког олоша, али ово изругивање, ово исмијавање народу којег су згазили, пљунули, похарали, је неподношљиво. Као када би курјаци обећали десеткованом стаду,: радићемо на стварању бољих услова за живот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

25.12.2017 18:37

Нико их ни у Републици Србској не смстра својим, а не само он ! То је као и фудбалери које нико неће што оду да играју за БиХ !

ОДГОВОРИТЕ