"Kad si Dodikov nisi svoj"

Sramna je izjava Milorada Dodika, koji obavlja funkciju predsjednika Republike Srpske, da „Srbe pripadnike Oružanih snaga BiH ne smatra svojim“. Ne smatra ni njega, niko ko misli svojom glavom „svojim“, ali ipak svima bi trebalo biti jasno šta ta izjava treba da znači.

Republika Srpska 22.12.2017 | 22:27
"Kad si Dodikov nisi svoj"
  1. Dodik vrijeđa sve Srbe vojnike i oficire pripadnike OS BiH, od kojih su mnogi bili pripadnici i Vojske RS u vrijeme proteklog rata, što bi njemu kao "velikom patrioti", valjda trebalo nešto da znači. Ali ne znači ništa.

Neprimjereno je i saopštenje SNSD-a kojim se Mladen Ivanić optužuje da je prošle godine na proslavi Dana Republike Srpske ponizio srpske pripadnike OS BiH, koje je taj dan svečano postrojio u Banjaluci.

U saopštenju se između ostalog navodi da Ivanić nije postrojio vojsku u čast Dana Republike Srpske nego u svoju čast „kao da se slavi njegov rođendan“.

Ipak koliko god ovo saopštenje bilo neprimjereno u njemu se nazire više nego zrnce istine i iz njega se može naslutiti nekoliko interesantnih poruka.

Istina je da su vojnici OS BiH, poniženi – ne zato što su postrojeni u slavu Dana RS ili Mladena Ivanića, već zato što je sve ličilo na to da su postrojeni u slavu Milorada Dodika.

I Dodikova izjava i SNSD-ovo saopštenje potrvrđuju koliko se opozicija u Republici Srpskoj, pogrešno postavila u priči o neustavnom. Dodikovom, referendumu o Danu Republike Srpske, kao i tokom proslave tog Dana.

I referendum i Dan RS, su bili samo i jedino u funkciji slavljenja lika i nedjela Milorada Dodika i opozicija je u tome aktivno učestvovala.

Na kraju krajeva, kičeraj od marša policajaca, vatrogasaca, poštara i koga sve ne, je najviše ličio na dolazak cirkusa u grad. Sve popraćeno melodijom kafanske pjesme "Pukni zoro" – koja je naprasno proglašena „pjesmom iz slavne srpske istorije". Pjesma je inače nastala u 21 vijeku – ali odavno je poznato da idioti misle da istorija od njih počinje.

Na ovaj način su poniženi i Republika Srpska i svi oni koji su  u ovom cirkusu učestvovali.
Pitanje je zašto je opozicaja prihvatila tu igru?

Sada će se rado pravdati da su u ime „srpskog jedinstva“, marširali rame uz rame sa Dodikom i njegovom kamarilom koja je na jedinstven način opljačkala i rasprodala svaki „nacionalni“ resurs koga se dotakla.

Reći će i da su to učinili u najboljoj namjeri, vjerovatno onoj kojom je i put do pakla (u njihovom slučaju političkog debakla) popločan?!  

Ipak će ostati gorak ukus činjenice da su se sa Dodikom utrkivali u bacanju „srpskog kamena s ramena“ jer nemaju ili ne znaju ništa pametnije tom narodu ponuditi.

Zabili su sebi na taj način ne jedan, nego seriju autogolova, i pomogli Dodiku, namjerno ili nenamjerno, svejedno,  da se učvrsti na tronu samozvanog „srpskog lidera“ s „ovu stranu Drine“ i ekskluzivnog „zaštitnika Srpstva i Republike Srpske“.

On im se na tome, zahvalio u svom prepoznatljivom šibicarskom stilu – čim su mu okrenuli leđa – sebi prigrabio sav plijen njihove, naivnosti ili čega već...

Možda bi se moglo i reći da ovim napadom na Mladena Ivanića, Dodik pokazuje da se plaši Ivanićeve kandidature za jednu od vodećih funkcija na izborima iduće godine.

Međutim, ako i novoga Devetog januara opozicija bude manifestovala „srpsko jedinstvo“ sa Miloradom Dodikom, na način na koji su to do sada radili, on neće imati nikakvog razloga za taj strah.

Ovog Devetog januara, koji je pred nama, Ivanić sigurno neće postrojavati trupe, pa će bar srpske pripadnike OS BiH na taj način da poštedi poniženje od prošlog Dodikovog devetog januara. To je već nešto pozitivno u čitavoj priči.

tajnajavna.blogspot.ba

Komentari / 94

Ostavite komentar
Name

Vojnik

22.12.2017 21:34

Da li će Srbi iz OS Bosne i Hercegovine i njihove porodice i dalje glasati za Dodika?

ODGOVORITE
Name

Max

22.12.2017 21:56

Kolega ni pod razno,a sve do juce sam bio simpatizer i imao je moj glas kao i moje cetveroclane porodice

Name

Re Vojnik

22.12.2017 22:01

KO CE ZA KOGA GLASATI NEZNAM ALI DA CE DODIK POMESTI SVE NA IZBORIMA JE SIGURNO A TE SMICALICE REKO OVO ONO NE PIJU VODE BOG .

Name

DTOLE

23.12.2017 04:12

Max pa ti si budala vec duže vreme.

Name

Ma

23.12.2017 06:53

Imaju ovi tzv. Veterani - sve go kriminalac i fukara, a raskosna kancelarija im u Banjaluci sluzi za kriminalne radnje i sve to narod uzludno finansira.

Name

075

23.12.2017 07:20

Oprostite na smetnji, jer me se ovo ne tiče izravno, ali prestanite stalno pisati o Dodiku i to je pola uspjeha za promjene jer pokazalo se glasanje o akcizama ko su "braća": SNSD, SDA, HDZ, HDZ 1990. i SBB!!

Name

Rob

23.12.2017 07:23

Nevjerujem da su I dosad.

Name

voja(k)

23.12.2017 07:45

Ova dodikova izjava je skandalozna, iako je od njega svašta očekivati ali ova izjava vrijeđa inteligenciju. Zamislimo situaciju da sutra neko iz Dodikovog snsd-a bude ministar odbrane BiH, znači taj ministar odbrane je naš a njegovi vojnici su tamo nečiji drugo nisu naši, ili postrojena vojska OS BiH a Dodikov ministra da kaže"pripadnici OS srpeke nacionalnosti nisu naši Srbi", ja da sam pripadnik OS BiH, ne znam, ne znam kako bih reagovao, užas.

Name

Dijagnoza

23.12.2017 08:13

U pravu je re vojnik, prestanite o njemu pisati toliko. Pozovite na masovni izlazak na izbore i tad će se pokazati dali ima poverenje birača ili NEMA?

Name

Baba1111

23.12.2017 08:51

OS BIH su nelaegalna vojna formacija koja nije predvidjena Dejtonskim ugovorom.Dakle radi se o nelegalnim neustavninim paraformacijima. U svim aneksima Dejetonskog ugovora kojim je stvorena BIH kaze se da RS ima svoju vojsku i ministarstvo odbrane .Vojska Republike Srpkse je nelegalno ukinuta i stvorene su OS BiH

Name

Baba1111

23.12.2017 08:53

После уступања града Брчко и његове територије од стране Републике Српске и њених политичара државној заједници, те прекомпоновање Брчког у „дистрикт“, који је сада засебна „федерална“ јединица у државној заједници Републике Српске и Федерације БиХ (што је урађено за време данашњих власти у Републици Српској СНСД-а), укидање Војске Републике Српске је био један од најјачих удараца на њен суверенитет, а пред којим су устукнули Народна Скупштина, Влада и Предсеник Републике Српске (што је урађено за време садашње опозиције у Републици Српској СДС-а и ПДП-а). Удар на Војску Републике Српске, односно њено укидање био је један од најважнијих циљева западних земаља које су уз помоћ домаћих политичара оствариле свој циљ. Првенствено због тога јер је Војска Републике Српске у то време била веома респeктабилна војна сила на овим просторима. Да би се војска укинула и одбрана Републике Српске препустила Сарајеву, Влада Републике Српске је покренула иницијативу за измену Устава Републике Српске у складу са закључцима Народне скупштине, закључцима Владе и у вези с Одлуком Народне скупштине, а којима је дата сагласност за пренос надлежности у области одбране с Републике Српске на Сарајево. Како се десило – Република Српска на своју штету променила сопствени Устав Посланици у парламенту Републике Српске су усвојили Уставни закон за примену амандмана на устав Републике Српске којим се надлежности у подручју обране Републике Српске преносе на Сарајево, чиме је од 1. јануара 2006. године престао да буде на снази Закон о војсци Републике Српске, а којим су се законом Министарство обране и Војска Републике Српске трајно укинули, а наоружање и техника у највећем делу уништили или продани под сумњивим околностима трећим земљама. Посланици који су гласали за овај закон су: Арсеновић Ђојо, Берић Душан, Бојић Борислав, Васић Драгомир. Глигић Војислав, Дуњић Славко, Ећим-Злојутро Весна, Зејак Војин, Калинић Драган, Кошарац Мирјана, Ковачевић Владо, Марић Лазо, Нинковић Милан, Планинчевић Наде, Пртило Слободан, Петровић Обрен, Пејаковић Мирко, Пивашевић Станко, Секулић Јелица, Станић Миленко, Стојичић Душан, Стојановић Бранислав, Тупајић Милан, Томаш Драгана, Умићевић Момир, Цвијетић Десанка, Антешевић Миленко, Ђерић Зоран, Иванић Младен, Мирковић Саво, Сакан Велимир, Савић Ранко, Смиљанић Ранко, Пољашевић Веселин иТрифковић Невенка. Наводни разлог за усвајање уставног закона је била назови „обрамбена реформа“ – односно, издаја Републике Српске, а у склопу које је угашена војка Републике Српске, а потом срамно формирано заједничко министарство обране и војска државне заједнице БиХ са седиштем у Сарајеву.

Name

Re

23.12.2017 08:54

Samo budale pljuju ovoliko po Dodiku,,kod naroda stvarate kontraefekat..ovo ste radili i za lokalne izbore...rezultat znate,,ove sa vlasti takvom politikom nikad skinut ne mozemo

Name

Krista

23.12.2017 10:07

Da.

Name

re Baba1111

23.12.2017 11:52

xaxxaxaaaxxaaaaa SVE je u skladu sa zakonom i ustavom, OS BiH su legitimna i potpuno legalna vojna sila koja već godinama služi i u mirovnim misijama pod okriljem NATO-a. Dejtonski ustav nije sveto slovo, on je samo "okvir" uređenja BiH a unutar okvira se dodaju zakoni i izmjene ustava. To što je RS pristala na ukidanje vojske njima se obrati.

Name

Rob

23.12.2017 13:46

Znam da nece.

Name

re Baba111

23.12.2017 14:28

Ti se kao držiš dejtonskog mirovnog sporazuma a u drugom komentaru pišeš o nekakvoj "državnoj zajednici". Daj i nas prosvetli pa nam nađi gjde to u dejtonskom mirovnom sporazumu piše da je BiH nekakva "državna zajednica" , čak pišeš da je Brčko distrikt BiH nekakva "federalna jedinica"u okviru "državne zajednice BiH". Tvoji komentari su gomila nebuloznih podataka napisanih bez ikakve veze sa stvarnošću. Tipično ponašanje za snsd-ovce.

Name

100% за Gospodina Predsjednika Milorada Dodika!!!

23.12.2017 16:24

Bravo za Gospodina Predsjednika, tako se vodi politika, a ne kao ovi trećorazredni političari, hirurški precizno odstraniti sve spone koje po bilo kom osnovu održavaju ovakvu BiH u životu. Ne može par hiljada srba, koji rade u zajedničkim institucijama, biti glavna prepreka ka osamostaljenju Republike Srpske. Kome još treba ova "LAKRDIJA" od vojske. Služi samo za obilježavanje vjerskih praznika po kasarnama širom BiH, tobože jedni drugim žele sve najbolje, čisti poltronizam. Što prije to rastjerati ili se vratiti izvornom Dejtonskom sporazumu.

Name

Re: Vojnik

23.12.2017 16:34

Pa glasali oni ili ne, je nevazno. Izbori se dobivaju NE GLASANJEM, vec kupovinom. A drugo: svi koji su zaposleni po liniji SNSDa MORAJU!!! glasati za SNSD. U protivnom ostase bez posla. Politika SNSDa je: Napravi bijedu od naroda i onda je nj0me lako upravljati.

Name

Mata

24.12.2017 20:15

Brcko distrikt BiH,zvanicni naziv sve vam govori strucnjaci

Name

Nikola

24.12.2017 23:18

Najmračnije doba u srpskoj istoriji ovoga prostora. U miru, a stradamo kao u ratu. Najtragičnije je što stradamo od onih koje bezobraznodobro plaćamo. U ratu barem znamo da je rat, ali drži nas nada da će doći mir, da će biti bolje, da žrtve nisu uzaludne, da se borimo za svoj rod i narod. Ali, avaj, stradamo u miru. Ubi nas naša ruka, zgazi nas materijalno, duhovno i biološki. I nikakve nade da će biti bolje. Krenuo talas egzodusa, bježanija kao ispred najstrašnijeg neprijatelja. Ljudi traže spas bježeći Švabi od kojeg se nekada bježalo u zbjegove. Ubijaju nas bijedom, mladost nam tjeraju, materijalno smo spržena zemlja, duhovno zemlja Ajneseri skorojevićkog ološa, ali ovo izrugivanje, ovo ismijavanje narodu kojeg su zgazili, pljunuli, poharali, je nepodnošljivo. Kao kada bi kurjaci obećali desetkovanom stadu,: radićemo na stvaranju boljih uslova za život.

Name

PA SVI SU

25.12.2017 09:00

IZDAJNICI ko misli svojom glavom !

Name

X

22.12.2017 21:40

PRIPADNICI OS BIH IZ REDA SRBA BILI SU VOJNICI MILORADA DODIKA DOK JE NEBOJŠA RADENKOVIĆ BIO ČLAN PREDSJEDNISTVA BIH I SAVJETNIK ĐURO BERONJA SUTRA AKO BI DODIK BIO ČLAN PREDSJEDNISTVA IZ NJEGA BI STAJAO OFICIR IZ POČASNE ČETE PO UZORU NA VUČIĆA.KAKO DODIKU VALJA NOVAC OD RASHODOVANIH SREDSTAVA KOJE PRODAJE PENZIONISANI PPUK.VSCG RAJKO ČKONJEVICI.

ODGOVORITE
Name

RE VOJA

23.12.2017 08:25

PA KAKO VAM NE DOSADI DODIK PA SAMO GA TRACATE COVJEK RADI NA SVOJ NACIN A NA IZBORIMA GAZI A VI GA I DALJE PROZIVAJTE TO MU DAJE VJETAR U LEDJA.

Name

Re Re Vojnik

24.12.2017 07:00

ALO JA SAM SE ZAPOSLIO KAO BORAC 96 I MORAO SAM BITI CLAN SDSa A SAD SVI ZNAJU DA JE POSAO 5000km i NEMA VEZE KOJA STRANKA I NE LUPAJ NISAM CLAN ALI ZA NJEGA GLASATI UVJEK

Name

dnk

25.12.2017 16:48

Pa prošle godine su nas Mile i Ivanić ispametili 1 dana uzastopno sa ovom vojskom i dovodjenjem jednog puka u RS a sad ga Mile kao neće-Pa ovaj Dodik baš nema pojma šta više lupa!

Name

Gojko

22.12.2017 21:42

Ko o čemu, baba o uštipcima! Manite se više Dodika, samo se provaljujete.

ODGOVORITE
Name

Piksi

23.12.2017 06:29

A Dodik niti je Srbin niti pravoslavac...to njegova djela dokazuju. On se samo profesionalno kao političar postavlja i “završava posao”.

Name

075

23.12.2017 07:22

@ Piksi Mnogo poznajem čestitih koji nisu ni Srbi, ni Hrvati, ni Bošnjaci, ni pravoslavni, ni katolici, ni muslimani ali su dobri i čestiti ljudi!!

Name

Re 075

23.12.2017 11:09

Nije poenta komentara u tome...poenta je da on laže narod...da se lažno predstavlja...veleizdaja i sveopšta pljačka!

Name

DEGOTHIA

22.12.2017 21:48

OVAJ NASLOV JE SRPSKI ROMAN KAO DA IMA HILJADU STRANA. NISMO MI MILORADE TVOJI, A NI TI NISI NAŠ. TI SI SAMO SVOJ JEDINSTVEN U GLUPOSTI I KIČERAJU... SKUČEN SI U SVOJOJ BAHATOSTI, PRIMITIVIZMU I OGROMNOM STRAHU - JER TOLIKO SI PAMETAN DA ZNAŠ DA KRAJ TVOJE NASTRANE KRUTE VLADAVINE SIGURNO DOLAZI - ALI NE ZNAŠ KADA I ZATO SE SVAKI DAN SA SVOG PLJUVKOFONA BACAS SVOJIM GLUPOSTIMA NA GRAĐANE... NEĆE TI TO POMOĆI MILORADE....

ODGOVORITE
Name

DEGOTHIA

22.12.2017 22:06

A ČINJENICA JE DA KAD SI SVOJ ONDA NISI DODIKOV.... SAVRŠENA SENTENSA ZA IZBORNU KAMPANJU: "BUDI SVOJ A NE DODIKOV - GLASAJ ZA ....."

Name

Još malo..

23.12.2017 09:58

Izolovan je. Svakim danom sve više i više. Pred palatom pusto. Rijetko koje auto se tu parkira. I policiju bi mogli umanjiti, kućicu ukloniti. Dovoljno je da patrola s vremena na vrijeme obiđe štićeni objekat. I dosta. Gasi se i trne, kao svijeća kad dogorijeva.

Name

Ja sam Nidžo Jabuko

22.12.2017 21:51

Morate shvatiti jednu stvar a to je da se prošle godine 3.puk nije postrojio da pozdravi Dan Republoke Srpske nego se postrojio da pozdravi Mladena Ivanića kao člana predsjedništva bih. Razlika je suštinska i predstavlja običan "marifetluk" a ne mudar državnički potez jednog člana predsjedništva. Svjesni smo takođe i pritiska opozicije da se ova neoprezna izjava predsjednika RS Dodika namjerno maliciozno protumači kao njegovo odricanje od vojnika i starješina koji zaista samo za platu i rade u tim OS bIh i takođe ih smatraju neželjenom nuždom. Ovde je samo Bakir na dobitku. Pametnom dovoljno.

ODGOVORITE
Name

TOLE

23.12.2017 04:15

Tebi neće biti nikada šupoglavi.

Name

RE TOLE

23.12.2017 08:44

Sta li si hteo reci? Kad neko ima oci,usi i svoju glavu, normalno je da misli svojom glavom. Za razliku od nekih.

Name

NEKO IZ MASE

23.12.2017 08:51

Krezuba SNSD budaletino pokrij se jorganom preko usiju i cuti!

Name

Nisi ti jabuka, ti si botina

23.12.2017 10:57

... koja je dobila 100 maraka ili posao od 400 km plate i sada hvališ ove na sav glas, a sutra ti djeca neće imati hljeba da jedu jer si podržao ovakve. To malo parica ćeš potrošiti i šta onda?

Name

Борац

25.12.2017 07:26

Кретенчино режимска, теби је сикира упала у мед па са осталом фукаром пустошиш ову сиротињу. Немој нас учити шта ми чујемо, пошто ти задригли пацове од добра чујеш само позитивно о овим лоповима, Биједо, до јуче ниси имао гаће на гузици а ни диплому.

Name

Dodik sindrom

22.12.2017 21:54

U manjem entitetu BIH,pojavila se vrlo zarazna bolest, po zadnjem istrazivanju vrlo zarazna bolest, a dobiva se tako sto slusas sve provale i debuloze, sve seljakljuke jednog baje zvani dodik.Upozoravaju se gradjani da od tog sindroma mogu da polude, da ne budu sami svoji.

ODGOVORITE
Name

Milan

22.12.2017 22:01

Vojska nam nije potrebna ovaj prostor treba demilitarizovati. Imali smo mi JNA čiji je zadatak po Ustavu bio da brani integritet SFRJ pa tu JNA preko noći zapadni uvlakači proglasiše agresorom u vlastitoj zemlji.

ODGOVORITE
Name

Pacifist

22.12.2017 22:35

Oružane snage BIH treba pod hitno ukinuti, svake godine se preko veze primaju novi "vojnici" koji gule ionako siromašan budžet BiH! Nema tu nikakvog jedinstva, nedo Bog rata...svi bi na "svoju" stranu!

Name

re

23.12.2017 21:09

Nema šanse da se OSBiH ikada ukinu. Ako ništa, barem će sve tri strane biti koliko-toliko ravnopravne.

Name

Mav

22.12.2017 22:13

Citam ovaj blog i stvarno ne mogu da se otmem utisku koliki su mazohisti ovi iz opozicije.

ODGOVORITE
Name

PeroZdreo

22.12.2017 22:16

Ovo nije nasa vojska

ODGOVORITE
Name

Marko

22.12.2017 22:26

Treba oformiti OS RS

ODGOVORITE
Name

Za Marka

22.12.2017 22:33

BILA JE VRS ILI OS BIH I DODIK JE UKINUO TU FORMACIJU I SA V F BIH FORMIRAO OS BIH.

Name

Marko

22.12.2017 23:11

Samo OS R S

Name

luu

23.12.2017 08:11

A tko ce to financirati?

Name

Re

23.12.2017 08:54

Pa šta čekate što ih ne formirate?

Name

opet

22.12.2017 22:35

Ciji da sam samo da vas nisam

ODGOVORITE
Name

ragbi

22.12.2017 22:43

Niti se Dodik ,a i opozicija ne sekiraju za tu vojsku sve je to ista bagra.Oni nešto kao spominju vojsku kad se približi 9 januar i onda imamo realiti program i ispiranje mozga kao i svaki običan dan naravno sa nekom drugom temom.

ODGOVORITE
Name

Pukovnik

22.12.2017 22:47

Covjek je iskren od prvoga dana je govorio da nevoli Os Bih...i sad opet potvrdjuje,a njegova izjava se ne odnosi na ljudstvo nego na OS BIH da ih ne dozivljava kao nase...

ODGOVORITE
Name

SarajevskiSrbin

22.12.2017 22:47

Ja sam sarajevski Srbin... Moji su rodom iz Kragujevca dosli u Sarajevo. Ljudi, odrastite. Stoka ste svi redom. Kakva ba vojska? Ovdje svako selo ima svog Milosevica da prijeti prstom i svako selo ima ministarstvo odbrane koje gotovo nikad ne brani vec samo napada ono susjedno selo. Crna Gora, 500 hiljada stanovnika, vojska, avioni,ministarstvo odbrane, ministri ambasade. Pa ljudi jestel vi normalni, Sarajevo je vece od Crne Gore a da ne spominjem Beograd ili Pariz ili cak 44 millionski Pear Delta River mega city u Kini. Ljudi... pustite se suplje price. Zivimo u BiH i volimo je. Nije nista veci patriota niti bolji covjek a pogotovo nije ni veci Srbin Mladic koji je po meni pucao dok sam sa Bosnjacima koru hljeba kao klinac cekao na zimi Sarajevskoj u redu.

ODGOVORITE
Name

neso bl

22.12.2017 23:04

Kako me u srce diras sarajevski srbine,ajmo praviti jugoslaviju,pusti bosnu ona nikad nije bila drzava!

Name

Legalist

22.12.2017 23:14

Pokazuje svijetu da ništa nevalja,a hoće fabrike i odlazak OHRa, može to raditi i bez postrojavanje bilo koga pa bi svijet vidio da se radi o nekom normalnom djelu planete,a ne o idiotima.

Name

gREŠKA

22.12.2017 23:15

sRBINE kad si ti za vrijeme građanskog rata jeo koru hljeba u Sarajevu nije bilo Bošnjaka ba kolko ja znam....

Name

Re

22.12.2017 23:16

Pa dobro brate voli ti BiH kolko 'oćeš, tvoja stvar. Ja eto ne mogu. Jel' u redu, ili bi da mi tu ljubav utjeraš na silu?

Name

Слушај

23.12.2017 00:25

Не постоји Сарајевски Србин.Постоји само Србин и Српкиња. Зато не лупај небулозе друже. Дођи себи ако је могуће?

Name

Re

23.12.2017 03:43

Too Srbine! Još da znaš šta si htio reći bio bi Srbin na kvadrat.

Name

MUNGOS

23.12.2017 05:40

NE PRDI U PLJEVU PRAŠINU SE DIŽE...,,SARAJEVSKI SRBINE"

Name

Radinko

23.12.2017 06:32

Sad cete ovi dezurni napasti, zasto si ostao u Sa, kako ces sa Bosnjacima dijeliti bilo sta i zasto nisi sa Spiricem branio Srpsko Sarajevo, makar tih 3 dana koliko je on vojevao. I ako si bio dijete, a roditelji nisu htjeli iz Sa, mogao si se provuci kroz linije pa u dobrovoljce kao Bosko Buha. Nikakav patriota nisi, makar da si koji karton Ronhila prodao.

Name

Posmatrac

23.12.2017 06:51

Ti si moj k...c nisi ti nikakav srbin zasto ne ctknu cekajuci taj komad hljeba.

Name

Pitanje

23.12.2017 07:05

Eh sarajevski srbin, stvarno?

Name

SARAJLIJA

23.12.2017 08:58

Svaka čast Srbine brate! Pusti ti niz vodu šta ova glupa i krezuba stoka piše!❤❤❤

Name

Sve je isto samo njega nema

23.12.2017 09:01

Na nesto me podseca ovaj tekst, "SarajevskiSrbin",pacifista, poreklom iz Kragujevca, gradi bratstvo i jedinstvo, lepo.

Name

Posavki gonic

23.12.2017 04:03

Citam komentare i cudim se. Pa kako su pojedinci glupi i ne vide. Proglasenje neutralnosti RS i napadi na Oruzane snage BiH je tiha poruka Srbima da napuste oruzane snage i tim se ukine ova zajednicka istitucija. Istovremeno Dodik jaca policijske snage RS nabavkom nauruzanja i opreme. Tim polako formira svoju vojsku RS.

ODGOVORITE
Name

liu

23.12.2017 08:19

Da, ali tih 50 ak dobro obucenih i naoruzanih ne mogu protiv NATOa brate. Taman da su terminatori. Mileta ce, a nadam se samo njega, satrti medjunarodna zajednica u roku od 3.5 min. Bit ce mi samo zao omladine koka bi uzaludno izginula za svog vodju. Ko misli da ce Europa ili USA ovdje ponovno dopustiti cerupanje, vara se grdno. Uletice nam klizeci, a mi necemo ni znati sta nas je naslo. Potom slijedi zestok protektorat i pravljenje novog (normalnog) ustava i nestanak svega nacionalnog. Sto je najbolje, to ce narod i podrzati, jer se s domacom stokom vise ne moze. Otprilike ce tako zavrsiti svaki pokusaj j...

Name

re

23.12.2017 21:10

Pa neka se povuku, OSBiH će i dalje nastaviti da postoji, samo bez Srba. Big deal.

Name

borac

23.12.2017 05:23

Baja je mrzio vojsku i u ratu klonio se sto dalje ali za budale je sad patriota.

ODGOVORITE
Name

re borac

23.12.2017 11:08

Prije bih rekao da je baja mnogo više cijenio sopstveni život nego skoro 30 000 naših poginulih boraca i civila u ratu. Meni kao nekom ko je te 1992 bilo 26 godina, odsluženog roda ABHO u JNA i prilično rijetkog zanimanja u zdravstvu gdje sam pozivan na vježbe tek kod podizanja divizije u ratu bilo normalno da sa SNK pratim izviđački vod, pa se ne mogu načuditi da je Mile kao rezervni oficir vojne policije mogao izbjeći poziv za upućivanje u ratnu jedinicu. Tu činjenicu objašnjavam jedino mogućim koruptivnim radnjama, jer kad je svim iole patriotama na prvom mjestu bila odbrana zemlje i naroda "naš" dični predsjednik je sva je prilika imao preča posla.

Name

borac

23.12.2017 05:28

Baju je sramota pozdraviti vojsku zna kako ga gledaju..

ODGOVORITE
Name

Srbin

23.12.2017 07:04

Blizu je istine i za mene. Nisu ni moji pa sta. I ja ih sa onim znakovima na uniformama ne mogu gledati svojim ocima. Imam osjecaj da su sve do jednog dupeuvlakaci bosnjaka koji vladaju u tzv OS. Ali zato volim npr muslimane u srpskoj vojsci Srbije. Razmislite malo a ne lupajte komentare.

ODGOVORITE
Name

RE Srbin

23.12.2017 08:06

Pamaetnjakoviću, a koji pasoš imaš?

Name

Dragutin

23.12.2017 07:33

Ovaj tekst je klasicne zamjena teza.Dodik nije rekao da srbe u OS ne dozivljava kao svoje vec da oruzane snage BIH ne dozivljava kao svoje.Ja ih takodje ne dozivljavam kao svoje a Dodik setakodje zalagao za potpunu demilitarizaciju BIH sto nije ucinjeno pa tako sada imamo kao neke snage koje trose velike novce a nemaju goriva za helikoptere.Ne daj boze rata bilo bi svako na svoju stranu a takve snage trebaju da budu necije sluge poput NATO snagama...

ODGOVORITE
Name

Re

23.12.2017 09:00

Krezubi Dragutin-Bosanac koji se svako jutro budi u mrskoj BiH!

Name

re

23.12.2017 21:16

Pa niko ti ne brani da doživljavaš to na svoj način, najvažnije je da ih plaćaš.

Name

Миле

23.12.2017 07:41

До сада сам гласао за Додика ја и моја породица као и фамилија (око 10 гласова сигурних), на следећим изборима нећемо гласати за Додика јер нам је поскупио гориво!

ODGOVORITE
Name

Rs

23.12.2017 07:49

Jebali vas oni vidite da vec placate izbore vidite kolko dodje registracija.

ODGOVORITE
Name

Никола

23.12.2017 08:07

Мени на памет не пада да навијам за ововог или оног лидера. Нека ми неко каже да ли постоји ваљан разлог за навијање ове врсте. Сваки иоле образован човјек види да од тога чиме се људи покшавају људи придобити за ову врсту навијања, ако наруду није штетно корисно сигурно није. Љо би мене неко питао рекао бих Мислим. Мисили да је то испод сваког нивова здравог разума нормалног човјека који живи у двадесетпрвом вијеку.

ODGOVORITE
Name

Zoki

23.12.2017 08:19

Kad sve citam ovo dodjemi muka.Dodik je profesionalac Politicar i Manipulator i to mu je posao.Na svakom od nas je da to prihvati iline,da mu se klanja ili ne,da bude njegov ili ne cisto i posteno.Svi oni koji misle da nije dobro ono sto radi imao je priliku ili ima priliku da ga na izborima ne podrzi,ali podrzace ga opet iz razloga sto ce dobiti 20km i jedne cevape jer smo mi lako potkupljivi.Samo me jedno ljuti da neko konstatuje da bi bio Srbin moras biti dobar,po tom zakljucku onda Srba nebi ni bilo,jer mi se prvo nevolimo niti postujemo izmedju sebe,a ostale nikako.

ODGOVORITE
Name

Krkan

23.12.2017 08:21

Sta ti smetaju oznake na vojnicima tosu nasa djeca samo bi pito dodikasto mu nije prosle godine smetalo agospodinaMektica trebamo svi uBih podrzati njemu svaka cas.

ODGOVORITE
Name

PeroZdreo

23.12.2017 08:47

Ne napadaju oni Dodika zabog Dodika i njegovih lopovluka vec napadaju Dodika zbog Republike Srpske. Ovo je valjda jasno svakom ko ima gram mozga u glavi

ODGOVORITE
Name

re

25.12.2017 14:04

Da, upravo zbog Republike Srpske koju je Dodik osakatio po svakom mogućem osnovu.

Name

Yu

23.12.2017 08:57

Pa logično je ako Dodik koji ne priznaje BiH za svoju državu nemore ni njenu vojsku priznati kao svoju vojsku ,I neznači da te ljude ne priznaje kao srpski narod ,Pa i bošnjaci su imali svoje ljude u Jugo vojsci pa je na kraju nisu priznavali za svoju vojsku,ko hoće svatiće

ODGOVORITE
Name

NEKO IZ MASE

23.12.2017 09:04

Ovom kriminalcu i najvecem lopovu u Evropi se uvukao strah u kosti ako bi izgubio izbore jer zna da ga ceka zatvor! Veoma veoma je neurozan to mu se moze vidjeti na propaloj faci svaki dan!

ODGOVORITE
Name

КОСТАН

23.12.2017 10:27

Колико је њему стало до бораца и ветерана које спомиње, најбоље показује примјер на Слави ВРС Видовдану на Равној Романији, почасна јединица му је била шпалир мотоциклиста.

ODGOVORITE
Name

BAJKER RS

23.12.2017 17:46

A sta tebi smetaju motociklisti?

Name

Gluhi i coravi

23.12.2017 16:31

Pa sta vama jos treba da uradi Dodik pa da vi shvatite da on nije srbin (pravoslavac)?

ODGOVORITE
Name

tata

23.12.2017 19:55

Neko reče da neko ne napada Dodika zbog

ODGOVORITE
Name

Borac

24.12.2017 07:08

Ma šta više o Dodiku pisati i pričati, samo pljunuti na govno i to je sve.

ODGOVORITE
Name

VRS 1992-1996

24.12.2017 07:23

Baba 1111 ti si 100% u pravu, a mnogi zaboravljaju da po famoznom Aneksu-1 Dejtonskog mirovnog sporazuma uopšte nema oružanih snaga BiH, već isključivo postoje Vojska Republike Srpske i Vojska Federacije BiH. Druga je stvar što je tadašnji predsjednik SDS-a i Republike Srpske Dragan Čavić za dobre pare prodao Vojsku Republike Srpske, kao što je prodao i Izvještaj o događajima u i oko Srebrenice.

ODGOVORITE
Name

Did

24.12.2017 10:55

Moze on sta hoce I kako hoce koga vise mogu sokirat I iznenadit oni vladaju nasim drustvom i sudbinom a mi budale sve to placamo samo dosta nepismenih glupi ljudi pa to neshvacaju da radimo za njih i od tih minimalnih para opet njima sve ide pa ti prezivljavaj u bijedi I neimastini a oni u carstvu ali doci ce krajjjjjj

ODGOVORITE
Name

Nikola

24.12.2017 23:18

Najmračnije doba u srpskoj istoriji ovoga prostora. U miru, a stradamo kao u ratu. Najtragičnije je što stradamo od onih koje bezobraznodobro plaćamo. U ratu barem znamo da je rat, ali drži nas nada da će doći mir, da će biti bolje, da žrtve nisu uzaludne, da se borimo za svoj rod i narod. Ali, avaj, stradamo u miru. Ubi nas naša ruka, zgazi nas materijalno, duhovno i biološki. I nikakve nade da će biti bolje. Krenuo talas egzodusa, bježanija kao ispred najstrašnijeg neprijatelja. Ljudi traže spas bježeći Švabi od kojeg se nekada bježalo u zbjegove. Ubijaju nas bijedom, mladost nam tjeraju, materijalno smo spržena zemlja, duhovno zemlja Ajneseri skorojevićkog ološa, ali ovo izrugivanje, ovo ismijavanje narodu kojeg su zgazili, pljunuli, poharali, je nepodnošljivo. Kao kada bi kurjaci obećali desetkovanom stadu,: radićemo na stvaranju boljih uslova za život.

ODGOVORITE
Name

Младен

25.12.2017 18:37

Нико их ни у Републици Србској не смстра својим, а не само он ! То је као и фудбалери које нико неће што оду да играју за БиХ !

ODGOVORITE