Кајтаз бриљира, рекорд БиХ, па титула у Хрватској!

Након што је прекјуче на Првенству Хрватске у Ријеци дионицу од 200 метара испливала у времену 02:17. 22, чиме је оборила државни рекорд у малим базенима, млада Мостарка јуче је постала првакиња Хрватске на 100м.

Остали спортови 23.12.2017 | 09:30
Кајтаз бриљира, рекорд БиХ, па титула у Хрватској!
Бх. пливачица Амина Кајтаз бриљира на Првенству Хртватске у малим базенима, које се одржава на ријечкој "Кантриди".

Прво је прекјуче оборила је рекорд Босне и Херцеговине на 200 метара делфин, да би јуче, по први пут у каријери, постала првакиња Хрватске, и то на 100 метара делфин.

Она је у Ријеци дионицу од 200 метара испливала у времену 02:17.22, чиме је за више од двије и по секунде срушила рекорд Маиде Турнаџић из 2009. године.

Млада Мостарка, која ће 31. децембра прославити 21. рођендан, бх. рекордом стигла је до друге позиције. Прва је била домаћа такмичарка Сузана Ћорић, која је пливала 2:15.39.

"Било је то солидно вријеме, али ипак моја дионица је 100м делфин и ту имам највише бодова. Али, свакако да ми је драго да сам почела пливати и мало дуже дисциплине за разлику од прије", рекла је пливачица Младости из Загреба.

Данашња трка на 100м делфин донијела јој је прво мјесто.

"Задовољна сам данашњим резултатом, с обзиром да сам прије пет дана наступала на Европском првенству. Сретна сам јер ми је данас први пут у животу да сам постала хрватска првакиња".

Недавно је, заједно са Николом Бјелајцем, Нејлом Карић, Ламијом Медошевић и Емином Пашукан наступила на Европском првенство у Копенхагену, а како каже, наступом у Данској веома је задовољна.

"Изузетно сам задовољна. Било је то прво Европско првенство са тренером Ловренцо Франичевићем. Желим му се овим путем захвалити на добром почетку сарадње. Пливала сам испод минут 100 делфин и тако освојила 770 ФИНА бодова", нагласила је Кајтазова, која се захвалила и бившем тренеру Боруту Петрићу на свему што је учинио за њу.

Кајтазову данас, посљедњег дана Првенства Хрватске, очекује трка на 50м делфин.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар