ОКС изабрао најбоље у 2017. години

Олимпијски комитет Србије доделио признања.

Остали спортови 23.12.2017 | 10:15
ОКС изабрао најбоље у 2017. години
Шампиони света у кајаку тандем Миленко Зорић - Марко Томићевић и најбоља теквондоискиња планете Милица Мандић проглашени су за најбоље спортисте Србије 2017. године у традиционалном избору Олимпијског комитета Србије на свечаности у Дому народне Скупштине.

Мандић је други пут добила признање ОКС после 2012. године, након што је ове године освојила златну медаљу на Светском првенству и сребро на шампионату Европе, а исте резултате направили су Томићевић и Зорић.

Награда за тренера године отишла је у руке теквондо стручњака Драгана Јовића чији су спортисти освојили 12 медаља, а одбојкашица Тијана Бошковић најбољи је млади спортиста.

За најуспешнији мушки тим је ватерполо репрезентација Србије после одбране трофеја Светске лиге, а женска одбојкашка селекција - првакиње Европе.

Са три посебна признања ОКС је наградио светске шампионе Вању Станковић (теквондо), Виктора Немеша (рвање) и Немању Мајдова (џудо), као и њихове тренере.

Награду "Олимпијско срце" добио је легендарни кошаркаш и репрезентативац Владимир Цветковић, дугогодишњи функционер ФК Црвена звезда у време када је био првак Европе.

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић 2017. годину оценио је као једну од најуспешнијих и поручио да Србија може да буде поносна на успехе својих спортиста.

"Година за нама, за наше спортисте била је веома успешна и вероватно најбоља постолимпијска година коју памтимо. Да осам олимпијских медаља из Рија нису случајност показује нам преко 20 медаља на Светским и Европским првенствима у 2017. Свим спортистима и њиховим стручним тимовима, који су остварили вансеријске резултате, честитам на успесима који су нас учинили поносним", рекао је Маљковић на традиционалном избору ОКС на свечаности у Дому народне Скупштине.

Он је додао да је читав систем, као и стручни тим поред спортиста заслужан за успехе.

"Као човек који је велики део живота посветио спорту свестан сам да се врхунски резултати граде на тешком раду појединаца, али се не може остварити без подршке читавог система. Сада је добар тренутак да нагласим значај улоге свих људи у спорту у том систему, од клубова, Спортских савеза, до нас који се боримо да им свима обезбедимо услове да остваре своје снове".

Нагласио је и да му је част што је на челу ОКС-а, али и велика одговорност како би се константно стварали шампиони.

"Поносно наглашавам да је 50 младих спортиста, освајача медаља на Светским и Европским првенствима, у развојном програму ОКС-а. Наши спортисти су најбољи амбасадори Србије", закључио је Маљковић.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар