Потез Севиље који ће многи осудити!

Али, јасно је да у модерном фудбалу одавно нема много моралисања.  Сурови фудбал: Човек победио рак, сачекао га отказ! Севиља је отпустила тренера Едуарда Бериса који је изазвао пажњу јавности после утакмице против Ливерпула у Лиги шампиона.

Фудбал 23.12.2017 | 08:45
Потез Севиље који ће многи осудити!
По завршетку прошле сезоне, Севиља је из Селте ангажовала перспективног аргентинског тренера Едуарда Бериза. Није се, међутим, дуго задржао у клубу из Андалузије...

Управни одбор петоструког освајача Лиге Европе донео је овог петка одлуку да смени тренера и тако покуша да продрма екипу која се тренутно налази на петом месту Примере, са 13 бодова мање од водеће Барселоне, али и која ће на пролеће играти у осмини финала Лиге шампиона против Манчестер јунајтеда.

Као главни разлог отказа 48-годишњем тренеру наведена је лоша форма тима - три утакмице заредом без победе у првенству Шпаније (два пораза и реми). Уз то, Севиља ове сезоне прима много више голова него иначе, па је тренутно једино Фрајбург примио више голова рачунајући све клубове у "Лигама петице" - 31:28.

Овај потез сигурно ће наићи на осуду многих, јер је Беризо крајем новембра сазнао да има тумор простате и сигурно да му најновија вест неће помоћи да пронађе позитивну енергију неопходну да би пребродио животну драму која га је задесила.

Нажалост, сведоци смо да у модерном фудбалу нема много моралисања и да руководиоци клубова исувише често на играче, тренере и навијаче гледају без икаквих емоција...

Занимљиво је да се већ помиње и наследник Аргентинца, а по информацијама које има угледни шпански радио "Кадена сер", на клупу Севиље могао би Луис Енрике, који је одмарао од одласка из Барселоне по завршетку прошле сезоне.

Сурови фудбал: Човек победио рак, сачекао га отказ! Севиља је отпустила тренера Едуарда Бериса који је изазвао пажњу јавности после утакмице против Ливерпула у Лиги шампиона.

Севиља је губила са 3:0 већ до полувремена, у наставку је на терен изашла нека потпуно друга екипа и сви су се питали шта је тренер рекао својим играчима.

Испоставило се да је тада Берисо открио да има рак простате, а Андалужани су након тога дали три гола и освојили бод.

То је била једна од светлих тачака у току сезоне у којој је Севиља изгубила на седам од девет гостовања, последњи пораз је био од Сосиједада у среду, 3:1.

Неколико дана пре тога, Берисов тим је играо 0:0 са Левантеом, а почетком месеца га је разбио Реал Мадрид на Бернабеу са 5:0. После Левантеа је тим извиждан, а Берисо је после Сосиједада "потписао отказ".

Док је Кадена Копе наговестила овакав исход, Марка је оставила резерву да ће отказ Берису бити уручен сада.

"Борд директора је одлучио овако због лоших резултата. Захваљујемо Берису за професионализам и посвећеност коју је показао на послу, уз добар третман који су имали сви од када је дошао", пише у саопштењу.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар