Potez Sevilje koji će mnogi osuditi!

Ali, jasno je da u modernom fudbalu odavno nema mnogo moralisanja.  Surovi fudbal: Čovek pobedio rak, sačekao ga otkaz! Sevilja je otpustila trenera Eduarda Berisa koji je izazvao pažnju javnosti posle utakmice protiv Liverpula u Ligi šampiona.

Fudbal 23.12.2017 | 08:45
Potez Sevilje koji će mnogi osuditi!
Po završetku prošle sezone, Sevilja je iz Selte angažovala perspektivnog argentinskog trenera Eduarda Beriza. Nije se, međutim, dugo zadržao u klubu iz Andaluzije...

Upravni odbor petostrukog osvajača Lige Evrope doneo je ovog petka odluku da smeni trenera i tako pokuša da prodrma ekipu koja se trenutno nalazi na petom mestu Primere, sa 13 bodova manje od vodeće Barselone, ali i koja će na proleće igrati u osmini finala Lige šampiona protiv Mančester junajteda.

Kao glavni razlog otkaza 48-godišnjem treneru navedena je loša forma tima - tri utakmice zaredom bez pobede u prvenstvu Španije (dva poraza i remi). Uz to, Sevilja ove sezone prima mnogo više golova nego inače, pa je trenutno jedino Frajburg primio više golova računajući sve klubove u "Ligama petice" - 31:28.

Ovaj potez sigurno će naići na osudu mnogih, jer je Berizo krajem novembra saznao da ima tumor prostate i sigurno da mu najnovija vest neće pomoći da pronađe pozitivnu energiju neophodnu da bi prebrodio životnu dramu koja ga je zadesila.

Nažalost, svedoci smo da u modernom fudbalu nema mnogo moralisanja i da rukovodioci klubova isuviše često na igrače, trenere i navijače gledaju bez ikakvih emocija...

Zanimljivo je da se već pominje i naslednik Argentinca, a po informacijama koje ima ugledni španski radio "Kadena ser", na klupu Sevilje mogao bi Luis Enrike, koji je odmarao od odlaska iz Barselone po završetku prošle sezone.

Surovi fudbal: Čovek pobedio rak, sačekao ga otkaz! Sevilja je otpustila trenera Eduarda Berisa koji je izazvao pažnju javnosti posle utakmice protiv Liverpula u Ligi šampiona.

Sevilja je gubila sa 3:0 već do poluvremena, u nastavku je na teren izašla neka potpuno druga ekipa i svi su se pitali šta je trener rekao svojim igračima.

Ispostavilo se da je tada Beriso otkrio da ima rak prostate, a Andalužani su nakon toga dali tri gola i osvojili bod.

To je bila jedna od svetlih tačaka u toku sezone u kojoj je Sevilja izgubila na sedam od devet gostovanja, poslednji poraz je bio od Sosijedada u sredu, 3:1.

Nekoliko dana pre toga, Berisov tim je igrao 0:0 sa Levanteom, a početkom meseca ga je razbio Real Madrid na Bernabeu sa 5:0. Posle Levantea je tim izviždan, a Beriso je posle Sosijedada "potpisao otkaz".

Dok je Kadena Kope nagovestila ovakav ishod, Marka je ostavila rezervu da će otkaz Berisu biti uručen sada.

"Bord direktora je odlučio ovako zbog loših rezultata. Zahvaljujemo Berisu za profesionalizam i posvećenost koju je pokazao na poslu, uz dobar tretman koji su imali svi od kada je došao", piše u saopštenju.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar