ЕЛ: Химки намучио ЦСКА! Оли добио Ефес у Истанбулу!

"Ињекција Атаман" није успела! Ефес у драматичном мечу поражен у Истанбулу од Олимпијакоса. Шта се то десило у Истанбулу: Ефес и Олимпијакос режирали најслабији меч ове сезоне! Пирејски црвено-бели поново славили, уз велику тројку Василиса Спанулиса. У дуелу два руска клуба успешнији је био славнији - ЦСКА, али је Химки скупо продао кожу.  ЦСКА је газда у Москви! Хигинс и Курбанов решили Химки.

Кошарка 22.12.2017 | 20:45
ЕЛ: Химки намучио ЦСКА! Оли добио Ефес у Истанбулу!
ЦСКА је у Москви стигао до 11. победе ове сезоне у Евролиги, што га уз три пораза чини најуспешнијим тимом такмичења.

У дуелу два руска тима успешнији је био славнији.

ЦСКА - ХИМКИ 79:68 (23:16, 20:17, 14:22, 22:13).

Деловало је да "армија" неће имати много проблема против Шведа и друштва. Боља игра у првом полувремену резултирала је са вишком од десет поена на одмору. Предност је могла да буде и већа јер је ЦСКА у два наврата имао и "плус 17".

Међутим, тек у трећој четвртини прорадили су и гости, који су у једном моменту пришли само на два поена заостатка (57:55). ЦСКА је са два поена почео последњу деоницу, у којој се и дефинитивно разбудио. Серијом 17:2 или 14:0 "армејци" су преломили утакмицу и коначно уписали 11. тријумф.

ЦСКА је до победе предводио Кори Хигинс са 26 поена.

Нандо де Коло и Серхио Родригез били су испод просека ове сезоне, али је Никита Курбанов био перфектан са 18 поена и седам скокова.

Алексеј Швед ни против ЦСКА није подбацио убацивши 16 поена. Марко Тодоровић је био стрелац 13 кошева, док се Стефан Марковић није уписао за 16 минута. Бивши репрезентативац Србије Имао је четири скока и две асистенције.

ЦСКА је после пораза у Атини желео што пре да се опорави и врати на стазу победа, а дуел на свом паркету против Химкија је био права прилика. Армејци су је искористили и славили с 79:68 у москвоском обрачуну.

Тим Димитриса Итудиса је показао снагу, показао је да има ширу ротацију, али и квалитетније појединце који могу да вуку.

Тако је Кори Хигинс постигао чак 26 поена, док је Никита Курбанов био стрелац 18 поена. Њих двојица су били толико добри да тим Јоргоса Барцокаса није могао да се одупре таквој сили.

Код тима из Подмосковља најбољи су били Алексеј Швед са 16 поена, Марко Тодоровић је додао 13, а Тајлер Ханикат 10. Наш Стефан Марковић се није уписао у стрелце, а уписао је четири асистенције.

Не можемо да кажемо да је ЦСКА одиграо Бог зна какву утакмицу, али ни да је Химки подбацио. Једноставно, Армејци су играли колико је било потребно и то им је донело нову победу за останак на врху табеле Евролиге.

Сада имају скор 11-3.

"Ињекција Атаман" није успела! Ефес у драматичном мечу поражен у Истанбулу од Олимпијакоса. Шта се то десило у Истанбулу: Ефес и Олимпијакос режирали најслабији меч ове сезоне! Пирејски црвено-бели поново славили, уз велику тројку Василиса Спанулиса.

Драматично је било у Истанбулу, али су се на крају радовали гости.

Анадолу Ефес - Олимпијакос 58:61 (9:17, 16:16, 14:12, 19:16).

Ергин Атаман преузео је Ефес како би га разбудио и подигао са зачеља табеле Евролиге. Али после два меча, против додуше фаворизованих Химкија и Олимпијакоса, није успео да победи.

За разлику од утакмице у Русији, где је пре два дана претрпео убедљив пораз, у петак је у Истанбулу било далеко напетије, а мало је фалило и да Ефес победи великана из Пиреја.

Турски тим имао је предност 54:50, међутим, дозволио је гостима да серијом 6:0 поново пређе у предност, коју је држао већи део утакмице. После изједначења 56:56, након што је Крунослав Симон убацио оба слободна бацања, Василис Спанулис је погодио тројку и тако практично решио дуел.

Додуше, Ефес је врло лоше бранио последњи напад, тачније скок. Сјајно је затворио Спанулиса, који није добацио до коша, али је дозволио да Грци два пута ухвате лопту, па Симону није преостало ништа друго него да фаулира Џамела Меклина.

Американац је убацио оба слободна бацања и поставио коначан резултат.

Ефес је имао напад за продужетак, чак је изградио и отворену позицију за Ерика Мекалума, али лопта није хтела кроз обруч.

Никола Милутинов није играо за Олимпијакос због повреде, док је Владимир Штимац постигао шест поена и имао исто толико скокова. Спанулис је са 11 поена био најефикасинији у победничкој екипи, док је поен мање постигао Холис Томпсон.

Први стрелац меча био Симон са 17 поена, док је Мекалум постигао 16.

Олимпијакос и ЦСКА имају идентичан скор 11-3, док је Ефес на деоби последњег места са Валенсијом 3-11.

Откако је почела сезона, па све до вечерас евролигашка публика није имала прилику да гледа меч какав је виђен у Синан Ердем Дому. Да будемо прецизнији, поклоници најквалитетније клупске кошарке на Старом континенту видели су најслабији меч ове сезоне по броју убачених кошева. 

Олимпијакос је славио против Ефеса под својим условима, односно у утакмици са малим бројем поена, где је виђено тек 119 кошева (61:58). Интересантно, досадашњи негативни рекорд делом држи управо Олимпијакос и то из сусрета са Барселоном почетком новембра, када су Каталонци славили резултатом 73:51. Пирејски црвено-бели тада су поставили и овосезонски негативни рекорд по броју убачених кошева на једној утакмици, али и клупској историји у елитном такмичењу. 

Утакмица је имала јако чудан ток. Ефес је од првог секунда јурио заостатак, а у првој деоници убацио је свега девет поена. Тим Ергина Атамана је у заостатку био све до улаза у последњих седам минута утакмице, када је Ерик Меколум прво са слободних бацања донео преокрет, а Дерик Браун и Крунослав Симон везаним реализацијама пробудили наду у преокрет.

Али, ту се Ефес зауставио, што је само тргнуло госте из Пиреја и вратило их на стари колосек. На самом улазу у завршна три минута Костас Папаниколау је убацио два слободна бацања, да би Јанис Папапетру битном тројком на нешто више од минут и по пре краја начео, а Василис Спанулис са исте позиције докрајчио противника. Покушао је Ефес да погоцима са пенала врати неизвесност у меч, али сваки пут када је требало да се „преломи“, изостајала је права реакција. Џамел Меклин је са линије слободних бацања оверио победу. 

Код Олимпијакоса Спанулис је имао 12 поена и по четири скока и асистенције, док је Холис Томпсон убацио 11 кошева. Подсетимо, за Олимпијакос нису играли Јоргос Принтезис иНикола Милутинов, док је Ким Тили од раније повређен.

Код домаћина Симон је убацио 17, Меколум 16, а Браун 11 поена. Владимир Штимац је одиграо нешто мање од 15 минута и за то време скупио шест поена (3/8 из игре) и исто толико скокова.  

Ефесу је ово био четврти везани пораз у Евролиги, укупно једанаести у сезони. Олимпијакос дели прву позицију са ЦСКА. 

РЕЗУЛТАТИ 14. КОЛА:

Црвена звезда - Панатинаикос 63:69
Макаби - Фенербахче 82:73
Бамберг - Реал 66:81
Валенсија - Жалгирис 63:71

петак

ЦСКА - Химки 79:68
Ефес - Олимпијакос 58:61
Басконија - Барселона 20.30
Уникаха - Армани 20.45

ТАБЕЛА: ЦСКА 11-3, Олимпијакос 11-3, Панатинаикос 10-4, Фенербахче 9-5, Жалгирис 9-5, Химки 8-6, Реал 8-6, Макаби 8-6, Басконија 6-7, Бамберг 6-8, Уникаха 5-8, Звезда 5-9, Барселона 4-9, Армани 4-9, Ефес 3-11, Валенсија 3-11.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар