Митровић напушта Њукасл, али остаје у Енглеској?

Српски нападач на добром путу да добије неопходну минутажу, али не у дресу "сврака", већ у Вест Бромвич Албиону.

Фудбал 25.12.2017 | 23:45
Митровић напушта Њукасл, али остаје у Енглеској?
Да је Александар Митровић незадовољан статусом који има код менаџера Рафаела Бенитеза у Њукаслу и није новост. Вест је да би српски репрезентативац већ ове зиме могао да напусти "свраке" и да се опроба у дресу другог премијерлигаша.

Сјајни нападач, коме и те како недостају минуту у Њукаслу, јер их ни на кашикицу не добија, жеља је Вест Бромвич Албиона. Менаџер Алан Пардју, који је и сам тренирао Митровића у Њукаслу, волео би да види Србина у свом клубу, коме ове сезоне слабо иде на пољу реализације.

ВБА је ове сезоне на првих 18 утакмица постигао само 13 голова, а једино је мање успео да да Свонси.

Митровић ове сезоне ниједном није био стартер, а на терену је у Премијер лиги провео тек 89 минута на шест утакмица. Од тога је најдуже играо 21 минут 25. новембра против Вотфорда.

Србин је био стрелац једног гола, али још у августу против Вест Хема (3:0).

Митровићу су потребне утакмице како би спреман дочекао Светско првенство у Русији, где би требало да буде прва опција у нападу "орлова". С обзиром на то на не верује више у обећања Бенитеза, нема сумње да ће му понуда ВБА добро доћи да фудбалски "оживи" у Премијер лиги.

Митровић је 2013. из Партизана прешао у Андерлехт за пет милиона евра, а две сезоне касније дрес белгијског великана заменио је за црно-бели Њукасла и то за 21 милион.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар