Mitrović napušta Njukasl, ali ostaje u Engleskoj?

Srpski napadač na dobrom putu da dobije neophodnu minutažu, ali ne u dresu "svraka", već u Vest Bromvič Albionu.

Fudbal 25.12.2017 | 23:45
Mitrović napušta Njukasl, ali ostaje u Engleskoj?
Da je Aleksandar Mitrović nezadovoljan statusom koji ima kod menadžera Rafaela Beniteza u Njukaslu i nije novost. Vest je da bi srpski reprezentativac već ove zime mogao da napusti "svrake" i da se oproba u dresu drugog premijerligaša.

Sjajni napadač, kome i te kako nedostaju minutu u Njukaslu, jer ih ni na kašikicu ne dobija, želja je Vest Bromvič Albiona. Menadžer Alan Pardju, koji je i sam trenirao Mitrovića u Njukaslu, voleo bi da vidi Srbina u svom klubu, kome ove sezone slabo ide na polju realizacije.

VBA je ove sezone na prvih 18 utakmica postigao samo 13 golova, a jedino je manje uspeo da da Svonsi.

Mitrović ove sezone nijednom nije bio starter, a na terenu je u Premijer ligi proveo tek 89 minuta na šest utakmica. Od toga je najduže igrao 21 minut 25. novembra protiv Votforda.

Srbin je bio strelac jednog gola, ali još u avgustu protiv Vest Hema (3:0).

Mitroviću su potrebne utakmice kako bi spreman dočekao Svetsko prvenstvo u Rusiji, gde bi trebalo da bude prva opcija u napadu "orlova". S obzirom na to na ne veruje više u obećanja Beniteza, nema sumnje da će mu ponuda VBA dobro doći da fudbalski "oživi" u Premijer ligi.

Mitrović je 2013. iz Partizana prešao u Anderleht za pet miliona evra, a dve sezone kasnije dres belgijskog velikana zamenio je za crno-beli Njukasla i to za 21 milion.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar