Велики признање за бившег српског фудбалера!

Милинко Пантић у најбољем тиму Атлетика свих времена! И то по избору Марке. . .

Фудбал 25.12.2017 | 21:00
Велики признање за бившег српског фудбалера!
Ел Класико био је само повод. Читаоци шпанске Марке бирали су најбоље тимова свих времена Реал Мадрида и Барселоне.

Наравно, највише су се ломила копља око највећих шпанских клубова, али свој кутак имали су и навијачи Атлетика. И они су бирали најбољу поставу Јорганџија свих времена. И указали су велику част српском фудбалу  Милинку Пантићу.

Човек који је 1996.године донео дуплу круну на Висент Калдерон заузео је позицију у офанзивном делу везног реда. Рекло би се логичан и реалан избор. Сви се у црвено-белом делу Мадрида сећају 1995.године када Радомир Антић довео анонимног везисту из Паниониоса. Убрзо је Србин постао најважнија карика његовог система. Асистенције, голови, ласерски навођени слободњаци, погодак у финалу Купа Краља...

Била је то Пнатићева бајка које се и даље сећају навијачи Атлетика. Те сезоне Пантић је постигао 15 голова и имао 10 асистенција.

Лепа ствар за српски фудбал, посебно ако се има у виду да је недавно Мирослав Ђукићуврштен у идеалан тим Валенсије.

Поред њега места у офанзивном делу везног реда резервисана су за Футреа и Кокеа. Иза њих су Дијего Симеоне и Луис Арагонес. Одбрамбену петорку чине момци који су допринели да Атлетико игра два финала Лиге шампиона. На голу је Облак, а затим су још ту Хуанфран, Годин, Миранда и Фелипе Луис.

Тренер је наравно Дијего Симеоне.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар