МУП: За празнике безбједно у РС

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да ће МУП за предстојеће празнике обезбиједити да грађани могу слободно да изађу на тргове и улице.

Република Српска 22.12.2017 | 17:09
МУП: За празнике безбједно у РС
Лукач је позвао све грађане да полицији пријаве на вријеме ако уоче било шта што би могло да угрози нечију безбједност.

“Знамо да се широм Европе, а и у свијету на оваквим скуповима дешавају терористички акти, али се надам да у БиХ неће тога бити. До сада немамо информације које би указивале да постоје проблеми или индиције да може доћи до терористичког акта”, рекао је Лукач новинарима у Бањалуци.

Лукач је рекао да ће начелници свих управа сагледати ситуацију, како би се тргови и улице у свим градовима и општинама обезбиједили на адекватан начин.

“За све предстојеће празнике, укључујући 9. јануар који ће бити обиљежен у Бањалуци, обезбиједићемо грађане да би могли слободно да изађу на тргове и улице”, рекао је Лукач и напоменуо да су све службе спремне да реагују, у случају потребе.

Лукач је рекао да је број припадника МУП-а код зграде Владе Српске повећан због предстојећих празника, што су редовне активности због којих нико не треба да буде забринут.

“Разлог за њихов повећан број свакако нису мајке и дјеца”, рекао је Лукач, коментаришући наводе министра безбједности БиХ Драгана Мектића да је јуче на протесту због Закона о дјечијој заштити било 20 мајки, а 40 полицајаца.

Истичући да није бројао колико је било полицајаца, Лукач је истакао да МУП Српске обезбјеђује све објекте, па тако и зграду Владе Српске и да је одређен број полицајаца тамо увијек присутан.. 

(Агенције) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Правда

22.12.2017 16:29

Хајде Лукац,не лази народ. Ститис ти дупе Владе Српске, људски вам је стит. Због задњих изјава, и корака које подузимају из владе, боје се они за себе,а наводно давсе стити народ. Питам се,само од кога се стити обицан народ. Ова изјава лици на поуку неке бајке за дјецу. Цццц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тете2

22.12.2017 18:59

Па израз лица му све говори.Страшно је шта нам се дешава у полицији.Пропаст готова.Криминал,дрога,мито итд. Све нам се то дешава пред нама на улицама,школама,кафићима.Дијеца возе аута од 30 000 еура са 19 год.и нико ништа.Дрога се вози као брашно.Кажем страшно људи.Ко може нека дијецу склања ал да је опасно,опасно је.

Name

Засто

22.12.2017 17:28

Засто не би било безбједно нек се народ весели и слави

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛОЈО

22.12.2017 21:01

ЦИТАМ НЕКИ ДАН КАЗЕ НЕКИ ПЈАНО УДАРИО МИЛИЦАЈЦА РС. ПА ДРУГИ СЕ ОПЕТ ЗАЛЕТИО НА МИЛИЦАЈЦА С ЛИМУЗИНОМ. ХХЕЕХХЕЕЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саборац

22.12.2017 23:03

Минстре засто сте разорузали србе који су посједовали легално орузје уводјењем намета за продузење орузаног листа многи су остали без орузја засто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реган

22.12.2017 23:23

Мене једном зауставио један Глиго,полуписмени,приуцени пандур,узео ми ценера за појас,нисам имао,послао ме да тразим негдје у 3 ујутро,снасао сам се и донио му зенера,и у себи казем :црко дабогда.Има од тога 15 год.Видим га синоц,одвалио трбусину,крезав,цорав,права сељацина,па кога он да сацува,сацувај Бозе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.12.2017 08:36

Пуно једете пите и пилаве,зато се и гојите,предјите на печење.

Name

Звјерске пољане

23.12.2017 12:19

У нормалној дрзави, овај би највисе могао бити приуцени позорник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

25.12.2017 23:50

Овај гледа ко из тудје главе.

ОДГОВОРИТЕ