MUP: Za praznike bezbjedno u RS

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da će MUP za predstojeće praznike obezbijediti da građani mogu slobodno da izađu na trgove i ulice.

Republika Srpska 22.12.2017 | 17:09
MUP: Za praznike bezbjedno u RS
Lukač je pozvao sve građane da policiji prijave na vrijeme ako uoče bilo šta što bi moglo da ugrozi nečiju bezbjednost.

“Znamo da se širom Evrope, a i u svijetu na ovakvim skupovima dešavaju teroristički akti, ali se nadam da u BiH neće toga biti. Do sada nemamo informacije koje bi ukazivale da postoje problemi ili indicije da može doći do terorističkog akta”, rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

Lukač je rekao da će načelnici svih uprava sagledati situaciju, kako bi se trgovi i ulice u svim gradovima i opštinama obezbijedili na adekvatan način.

“Za sve predstojeće praznike, uključujući 9. januar koji će biti obilježen u Banjaluci, obezbijedićemo građane da bi mogli slobodno da izađu na trgove i ulice”, rekao je Lukač i napomenuo da su sve službe spremne da reaguju, u slučaju potrebe.

Lukač je rekao da je broj pripadnika MUP-a kod zgrade Vlade Srpske povećan zbog predstojećih praznika, što su redovne aktivnosti zbog kojih niko ne treba da bude zabrinut.

“Razlog za njihov povećan broj svakako nisu majke i djeca”, rekao je Lukač, komentarišući navode ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da je juče na protestu zbog Zakona o dječijoj zaštiti bilo 20 majki, a 40 policajaca.

Ističući da nije brojao koliko je bilo policajaca, Lukač je istakao da MUP Srpske obezbjeđuje sve objekte, pa tako i zgradu Vlade Srpske i da je određen broj policajaca tamo uvijek prisutan.. 

(Agencije) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Pravda

22.12.2017 16:29

Hajde Lukac,ne lazi narod. Stitis ti dupe Vlade Srpske, ljudski vam je stit. Zbog zadnjih izjava, i koraka koje poduzimaju iz vlade, boje se oni za sebe,a navodno davse stiti narod. Pitam se,samo od koga se stiti obican narod. Ova izjava lici na pouku neke bajke za djecu. Cccc.

ODGOVORITE
Name

Tete2

22.12.2017 18:59

Pa izraz lica mu sve govori.Strašno je šta nam se dešava u policiji.Propast gotova.Kriminal,droga,mito itd. Sve nam se to dešava pred nama na ulicama,školama,kafićima.Dijeca voze auta od 30 000 eura sa 19 god.i niko ništa.Droga se vozi kao brašno.Kažem strašno ljudi.Ko može neka dijecu sklanja al da je opasno,opasno je.

Name

Zasto

22.12.2017 17:28

Zasto ne bi bilo bezbjedno nek se narod veseli i slavi

ODGOVORITE
Name

LOJO

22.12.2017 21:01

CITAM NEKI DAN KAZE NEKI PJANO UDARIO MILICAJCA RS. PA DRUGI SE OPET ZALETIO NA MILICAJCA S LIMUZINOM. HHEEHHEEE

ODGOVORITE
Name

Saborac

22.12.2017 23:03

Minstre zasto ste razoruzali srbe koji su posjedovali legalno oruzje uvodjenjem nameta za produzenje oruzanog lista mnogi su ostali bez oruzja zasto.

ODGOVORITE
Name

Regan

22.12.2017 23:23

Mene jednom zaustavio jedan Gligo,polupismeni,priuceni pandur,uzeo mi cenera za pojas,nisam imao,poslao me da trazim negdje u 3 ujutro,snasao sam se i donio mu zenera,i u sebi kazem :crko dabogda.Ima od toga 15 god.Vidim ga sinoc,odvalio trbusinu,krezav,corav,prava seljacina,pa koga on da sacuva,sacuvaj Boze

ODGOVORITE
Name

Re

23.12.2017 08:36

Puno jedete pite i pilave,zato se i gojite,predjite na pečenje.

Name

Zvjerske poljane

23.12.2017 12:19

U normalnoj drzavi, ovaj bi najvise mogao biti priuceni pozornik.

ODGOVORITE
Name

Ana

25.12.2017 23:50

Ovaj gleda ko iz tudje glave.

ODGOVORITE