Трансфер листа Борусије Дортмунд...

Ширле, само иди! Пакује се и Суботић! Клуб не рачуна на још једног дефанзивца и задњег везног.

Фудбал 25.12.2017 | 18:00
Трансфер листа Борусије Дортмунд...
Иза Борусије је очајно полугодиште. Да постоји учитељ у Бундеслиги једва би двојку добили фудбалери из Дортмунда. Нема где нису заказали. Испали су из Лиге шампиона, елиминисани су из ДФБ купа, а у првенству их шамара ко стигне, промењен је и тренер... На Вестфалену мора да ради - метла.

А како функционери - опште је мишљење да су они највећи проблем - неће сами себе сменити, извесним се чини реконструкција играчког кадра. У овом тренутку, према сазнањима Билда, најмање четворица фудбалера су на излазним вратима. Први међу њима је онај од кога се и највише очекивало кад је лета 2016. стигао из Волфзбурга. Плаћен јеАндре Ширле 30.000.000 евра, дошао је са статусом првака света, али су га што повреде, што недовољно јак остатак тима спречили да пружи максимум и зато је растанак све ближи.

Упркос уговору који му важи до лета 2021.

„Андре жели да игра више, а то му ове сезоне нико не гарантује. Онда би било логилчно да се запита на шта ће му личити будућност и где би могао да добије више простора“, изјавио је немачком Скају Инго Хаспел, менаждер Андреа Ширлеа, чија вредност је пала на 20.000.000 евра и Борусија ће гледати да макар нешто новца извуче од трансфера 27-годишњег фудбалера, ове сезоне стартера само на три утакмице, махом због последица повреда.

Ширле је најскупљи и најзвучнији појединац са списка за одстрел у Борусији. На њем се налази и бивши репрезентативац Србије, Невен Суботић. Ове сезоне искусни штопер одиграо је тек пет утакмица, а с обзиром да му у јуну истиче уговор, предстојећи прелазни рок је последња шанса да клуб заради његовим трансфером.

Наводна цена за Суботића је 5.000.000 евра.

Иако често повређени - а и да су здрави питање је да ли би се до првих 11 пробили - на трансфер листи налазе се и десни бек Ерик Дурм, према Билдовим сазнањима доступан за само 3.500.000 евра и задњи везни Себастиојан Роде чија се вредност процењује на 4.500.000 евра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар