Transfer lista Borusije Dortmund...

Širle, samo idi! Pakuje se i Subotić! Klub ne računa na još jednog defanzivca i zadnjeg veznog.

Fudbal 25.12.2017 | 18:00
Transfer lista Borusije Dortmund...
Iza Borusije je očajno polugodište. Da postoji učitelj u Bundesligi jedva bi dvojku dobili fudbaleri iz Dortmunda. Nema gde nisu zakazali. Ispali su iz Lige šampiona, eliminisani su iz DFB kupa, a u prvenstvu ih šamara ko stigne, promenjen je i trener... Na Vestfalenu mora da radi - metla.

A kako funkcioneri - opšte je mišljenje da su oni najveći problem - neće sami sebe smeniti, izvesnim se čini rekonstrukcija igračkog kadra. U ovom trenutku, prema saznanjima Bilda, najmanje četvorica fudbalera su na izlaznim vratima. Prvi među njima je onaj od koga se i najviše očekivalo kad je leta 2016. stigao iz Volfzburga. Plaćen jeAndre Širle 30.000.000 evra, došao je sa statusom prvaka sveta, ali su ga što povrede, što nedovoljno jak ostatak tima sprečili da pruži maksimum i zato je rastanak sve bliži.

Uprkos ugovoru koji mu važi do leta 2021.

„Andre želi da igra više, a to mu ove sezone niko ne garantuje. Onda bi bilo logilčno da se zapita na šta će mu ličiti budućnost i gde bi mogao da dobije više prostora“, izjavio je nemačkom Skaju Ingo Haspel, menažder Andrea Širlea, čija vrednost je pala na 20.000.000 evra i Borusija će gledati da makar nešto novca izvuče od transfera 27-godišnjeg fudbalera, ove sezone startera samo na tri utakmice, mahom zbog posledica povreda.

Širle je najskuplji i najzvučniji pojedinac sa spiska za odstrel u Borusiji. Na njem se nalazi i bivši reprezentativac Srbije, Neven Subotić. Ove sezone iskusni štoper odigrao je tek pet utakmica, a s obzirom da mu u junu ističe ugovor, predstojeći prelazni rok je poslednja šansa da klub zaradi njegovim transferom.

Navodna cena za Subotića je 5.000.000 evra.

Iako često povređeni - a i da su zdravi pitanje je da li bi se do prvih 11 probili - na transfer listi nalaze se i desni bek Erik Durm, prema Bildovim saznanjima dostupan za samo 3.500.000 evra i zadnji vezni Sebastiojan Rode čija se vrednost procenjuje na 4.500.000 evra.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar