Шта има у џепу Борисовог капута?

Британски министар спољних послова Борис Џонсон, који борави у посети Москви, рекао је да толико верује свом руском колеги Сергеју Лаврову да му је предао свој капут, заједно са свиме што је било у џеповима.  Лавров је, међутим, приметио да су џепови били празни, преноси ТАС С.

Свијет 22.12.2017 | 16:44
Шта има у џепу Борисовог капута?
"То је мера мог поверења, да чим сам ушао у Министарство спољних послова, одмах сам предао мој капут, шешир, рукавице и заиста све што имам у својим џеповима, поверљиво или нешто друго, Сергеју Лаврову знајући да ће пазити на то", рекао је Џонсон на конференцији за новинаре.

Британски министар је, наиме, одговарао на питање да ли је послушао упозорења једног британског посланика, који је рекао да би Џонсон требало да остави свој телефон код куће и уздржи се од тога да пије вотку док је у Русији.

"Није било ничег у џеповима Борисовог капута", нашалио се Лавров.

На то је, уз осмех, Џонсон одговорио - "дакле, већ си претражио".

Руски дипломата је рекао да толико верује шефу британске дипломатије да га зове Борис у "руском стилу".

Лавров је, такође, рекао да Русија никада није износила оптужбе против Велике Британије, већ је позивала на процену чињеница.

"Напротив, нас оптужују за многе ствари, али у одговору на изјаве Лондона увек смо позивали на процену чињеница. Тако да данас, када смо постигли договор око бројних питања, верујем да размена правих информација никада неће шкодити, нарочито када је реч о спољној политици", рекао је Лавров.

Раније данас пренето је да је Џонсон Лаврову рекао да жели да разговара о тешким темама као што је припајање Крима и "руско дестабилизовање западног Балкана".

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дијагноза

22.12.2017 16:35

Британац је то, можда је мислио да му Рус убаци нешто у џепове. Багра Британска-колонистичка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Царство

22.12.2017 22:25

Царство које уваљује геноциде, а побили су пола свијета

Name

Није

23.12.2017 13:19

Царство, него краљевсто. А остатак коментара подржавам.