Šta ima u džepu Borisovog kaputa?

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson, koji boravi u poseti Moskvi, rekao je da toliko veruje svom ruskom kolegi Sergeju Lavrovu da mu je predao svoj kaput, zajedno sa svime što je bilo u džepovima.  Lavrov je, međutim, primetio da su džepovi bili prazni, prenosi TAS S.

Svijet 22.12.2017 | 16:44
Šta ima u džepu Borisovog kaputa?
"To je mera mog poverenja, da čim sam ušao u Ministarstvo spoljnih poslova, odmah sam predao moj kaput, šešir, rukavice i zaista sve što imam u svojim džepovima, poverljivo ili nešto drugo, Sergeju Lavrovu znajući da će paziti na to", rekao je Džonson na konferenciji za novinare.

Britanski ministar je, naime, odgovarao na pitanje da li je poslušao upozorenja jednog britanskog poslanika, koji je rekao da bi Džonson trebalo da ostavi svoj telefon kod kuće i uzdrži se od toga da pije votku dok je u Rusiji.

"Nije bilo ničeg u džepovima Borisovog kaputa", našalio se Lavrov.

Na to je, uz osmeh, Džonson odgovorio - "dakle, već si pretražio".

Ruski diplomata je rekao da toliko veruje šefu britanske diplomatije da ga zove Boris u "ruskom stilu".

Lavrov je, takođe, rekao da Rusija nikada nije iznosila optužbe protiv Velike Britanije, već je pozivala na procenu činjenica.

"Naprotiv, nas optužuju za mnoge stvari, ali u odgovoru na izjave Londona uvek smo pozivali na procenu činjenica. Tako da danas, kada smo postigli dogovor oko brojnih pitanja, verujem da razmena pravih informacija nikada neće škoditi, naročito kada je reč o spoljnoj politici", rekao je Lavrov.

Ranije danas preneto je da je Džonson Lavrovu rekao da želi da razgovara o teškim temama kao što je pripajanje Krima i "rusko destabilizovanje zapadnog Balkana".

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dijagnoza

22.12.2017 17:35

Britanac je to, možda je mislio da mu Rus ubaci nešto u džepove. Bagra Britanska-kolonistička.

ODGOVORITE
Name

Carstvo

22.12.2017 23:25

Carstvo koje uvaljuje genocide, a pobili su pola svijeta

Name

Nije

23.12.2017 14:19

Carstvo, nego kraljevsto. A ostatak komentara podržavam.