Угљевик: Усвојен буџет за 2018.

Одборници Скупштине Општине Угљевик усвојили су данас буџет за наредну годину у износу од 12 милиона 380 хиљада марака. На данашњој сједници одборници су усвојили и одлуку о ребалансу буџета општине Угљевик за 2017 годину у износу од 11 милиона 970 хиљада марака.

Република Српска 22.12.2017 | 15:47
Угљевик: Усвојен буџет за 2018.
Начелник општине Угљевик Василије Перић је рекао да су инвестиције у плану буџета за наредну годину планиране у износу од преко 2 милиона марака.

„Ми ћемо овим буџетом покушати да, у наредној години, све оно што је било позитивно из претходног периода примијенимо и остваримо и подмиримо одређене потребе грађана.

Тако ћемо имати издвајања за капиталне пројекте, наставак одређених инфраструктурних пројеката како би смо побољшали услове живота наших грађана.“

"Одборници опозиције нису гласали ни за ребаланс плана буџета за 2017. ни за приједлог плана буџета за 2018. годину. Уложили смо 9 амандмана, али они нису усвојени", рекао је Драгиша Видаковић, предсједник Клуба одборника ДНС-а.

„То су приједлози као што су финансијска помоћ за рађање дјеце, помоћ за породице са троје и више дјеце, издвајања за вантјелесну оплодњу, повећање износа за борачку организацију, за организацију младих, те за помоћ пензионерима, међутим амандмани нису усвојени.“

Ђоко Симић, предсједник Скупштине општине Угљевик је рекао да ће приједлози опозиције вјероватно бити усвојени те да су конструктивни.

„Одређене примједбе опозиције односно амандмани су се више односили на програме трошења буџетских средстава који ће доћи касније на ред на сједницама и вјероватно бити уважени, с обзиром на то да је ту било коректних приједлога.“

Начелник општине Угљевик је додао да су из буџета планирана и средства, између осталог за подстицаје за развој привреде и пољопривреде, одређене социјалне потребе, као и за одржавање постојеће инфраструктуре. 

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ревизорски извјештај

23.12.2017 16:36

Перићу, посебно исте обезбедили средства за капиталне пројекте какви су нови базен у Угљевику, па што сад не смаш да писнеш о концесионом отимању рудника Уљевик исто, шта је било када те након тога министар Ковачевић позвао у кабинет, и ким и и шта том приликом разоварао. Ето одговори народу на ова питања. Држе те у шаци, не смијеш се јавити.

ОДГОВОРИТЕ