Ugljevik: Usvojen budžet za 2018.

Odbornici Skupštine Opštine Ugljevik usvojili su danas budžet za narednu godinu u iznosu od 12 miliona 380 hiljada maraka. Na današnjoj sjednici odbornici su usvojili i odluku o rebalansu budžeta opštine Ugljevik za 2017 godinu u iznosu od 11 miliona 970 hiljada maraka.

Republika Srpska 22.12.2017 | 15:47
Ugljevik: Usvojen budžet za 2018.
Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić je rekao da su investicije u planu budžeta za narednu godinu planirane u iznosu od preko 2 miliona maraka.

„Mi ćemo ovim budžetom pokušati da, u narednoj godini, sve ono što je bilo pozitivno iz prethodnog perioda primijenimo i ostvarimo i podmirimo određene potrebe građana.

Tako ćemo imati izdvajanja za kapitalne projekte, nastavak određenih infrastrukturnih projekata kako bi smo poboljšali uslove života naših građana.“

"Odbornici opozicije nisu glasali ni za rebalans plana budžeta za 2017. ni za prijedlog plana budžeta za 2018. godinu. Uložili smo 9 amandmana, ali oni nisu usvojeni", rekao je Dragiša Vidaković, predsjednik Kluba odbornika DNS-a.

„To su prijedlozi kao što su finansijska pomoć za rađanje djece, pomoć za porodice sa troje i više djece, izdvajanja za vantjelesnu oplodnju, povećanje iznosa za boračku organizaciju, za organizaciju mladih, te za pomoć penzionerima, međutim amandmani nisu usvojeni.“

Đoko Simić, predsjednik Skupštine opštine Ugljevik je rekao da će prijedlozi opozicije vjerovatno biti usvojeni te da su konstruktivni.

„Određene primjedbe opozicije odnosno amandmani su se više odnosili na programe trošenja budžetskih sredstava koji će doći kasnije na red na sjednicama i vjerovatno biti uvaženi, s obzirom na to da je tu bilo korektnih prijedloga.“

Načelnik opštine Ugljevik je dodao da su iz budžeta planirana i sredstva, između ostalog za podsticaje za razvoj privrede i poljoprivrede, određene socijalne potrebe, kao i za održavanje postojeće infrastrukture. 

(BN) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

revizorski izvještaj

23.12.2017 17:36

Periću, posebno iste obezbedili sredstva za kapitalne projekte kakvi su novi bazen u Ugljeviku, pa što sad ne smaš da pisneš o koncesionom otimanju rudnika Uljevik isto, šta je bilo kada te nakon toga ministar Kovačević pozvao u kabinet, i kim i i šta tom prilikom razovarao. Eto odgovori narodu na ova pitanja. Drže te u šaci, ne smiješ se javiti.

ODGOVORITE