Човић: Упутићемо јаснији приједлог

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић очекује да ће Приједлог измјена Изборног закона, чији је предлагач Хрватски народни сабор (ХНС), бити оборен у Представничком дому парламента БиХ, најавивши да ће ХДЗ или ХНС убрзо упутити нови приједлог који ће бити доста јаснији.

Босна и Херцеговина 21.12.2017 | 18:40
Човић: Упутићемо јаснији приједлог
Коментаришући данашњу бурну расправу у Представничком дому парламента БиХ, Човић је рекао да очекује да ће, познајући расположење међу бошњачким посланицима, Приједлог измјена Изборног закона ХНС-а пасти, али да сходно томе очекује да ће бити одбијен и приједлог СДА.

Човић сматра да ће приједлог измјена Изборног закона чији је предлагач СДА вјероватно бити разматран у редовној процедури, која ће се, како каже, дуже развлачити.

"Према томе, најбоље би било за све да што прије завршимо тај дио парламентарног надмудривања и кренемо са неким новим иницијативама", рекао је Човић за портал Клиx.ба.

Он је поручио да ће, чим буде завршено гласање у парламенту БиХ и када приједлог ХНС-а буде оборен, организовати сједницу ХНС-а на којој ће бити одлучено о наредним потезима.

Човић каже да је актуелни приједлог ХНС-а усаглашаван са СДА и да се сматрало да је то компромисно рјешење.

"Сада ћемо сигурно предложити нови приједлог који ће бити мало јаснији. Како ћемо га упутити и ко ће га предложити још не знамо, али очекујем да до јануара у парламентарну процедуру упутимо наш изворни приједлог Изборног закона који није усаглашаван са другим странама", рекао је Човић.

Он сматра да БиХ у наредна четири мјесеца мора имати измијењен Изборни закон који ће обезбиједити легитимно представљање свих народа како би избори могли да буду одржани, а њихови резултати спроведени.

"У супротном, имаћемо нову кризу", поручио је Човић.

Извор: Срна

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Хаха

21.12.2017 17:46

Неце моци одвратни устасо,треба вас све протјерат са власти сто је доста доста је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Те

21.12.2017 18:56

Усташе су то.Стари народ је увијек говорио а ја нисам вијеровао.ЛАТИНИМА НЕ ТРЕБА ВЈЕРОВАТИ.Сад видим шта то значи

Name

Мислим

21.12.2017 17:57

Веце кризе не мозе ни бити од данасња ста имамо! Ето ти Додик па то усагласите! Ви сте свако 10 дана скупа ста це вам ко? Надам се дасу Хрвати препознали куд их Цовиц води и колико им је стете направио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стане

21.12.2017 19:22

Криза, ја шта, а може се добит и по лабрњи, па гузицу, гладном стомака, у џеп покраден... Вама је радно вријеме проведено у кризи ово четврт стољећа, одвратним градовима...

Name

цовјек

21.12.2017 18:16

Овај цовиц је највеци муљатор и манипулант.Све ради само да застити своје бигаство и да сије мрзњу,свима мути иза леда. Манипулисе насим предсједником који у њему види једини спас.Кога он помогне томе спаса нема.Њега ни у цему не треба подрзавати нити са њим правити договоре.Исти су,само лицни интереси и тренутна добит и сукоб са свима.Свима су висе преко главе.Ово су им последњи трзаји,одлазеци политицари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахааа

22.12.2017 05:29

Миле це бити уз њега јер једино тако остаје на власти. Цовиц мисли на кризу ксо у Мостару. Нема договора, нема избора и ови остају на власти докле год се не усвоји изборни закон. У томе је квака.

Name

Подсјећање

21.12.2017 18:30

све ме више жал хвата на сјећање на демонстарације '68,а поготово кад упоредим оно и ово стање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре подсјецање

21.12.2017 23:38

Револуција је орузани сукоб измеду подцињене ивладајце .... рекох револуција.... орузје....ал ником није до орузја так да ови остају на власти до смрта!!!

Name

УЗП

22.12.2017 08:15

Овог смрада нећу висе да коментарисем ...

ОДГОВОРИТЕ