Čović: Uputićemo jasniji prijedlog

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović očekuje da će Prijedlog izmjena Izbornog zakona, čiji je predlagač Hrvatski narodni sabor (HNS), biti oboren u Predstavničkom domu parlamenta BiH, najavivši da će HDZ ili HNS ubrzo uputiti novi prijedlog koji će biti dosta jasniji.

Bosna i Hercegovina 21.12.2017 | 18:40
Čović: Uputićemo jasniji prijedlog
Komentarišući današnju burnu raspravu u Predstavničkom domu parlamenta BiH, Čović je rekao da očekuje da će, poznajući raspoloženje među bošnjačkim poslanicima, Prijedlog izmjena Izbornog zakona HNS-a pasti, ali da shodno tome očekuje da će biti odbijen i prijedlog SDA.

Čović smatra da će prijedlog izmjena Izbornog zakona čiji je predlagač SDA vjerovatno biti razmatran u redovnoj proceduri, koja će se, kako kaže, duže razvlačiti.

"Prema tome, najbolje bi bilo za sve da što prije završimo taj dio parlamentarnog nadmudrivanja i krenemo sa nekim novim inicijativama", rekao je Čović za portal Klix.ba.

On je poručio da će, čim bude završeno glasanje u parlamentu BiH i kada prijedlog HNS-a bude oboren, organizovati sjednicu HNS-a na kojoj će biti odlučeno o narednim potezima.

Čović kaže da je aktuelni prijedlog HNS-a usaglašavan sa SDA i da se smatralo da je to kompromisno rješenje.

"Sada ćemo sigurno predložiti novi prijedlog koji će biti malo jasniji. Kako ćemo ga uputiti i ko će ga predložiti još ne znamo, ali očekujem da do januara u parlamentarnu proceduru uputimo naš izvorni prijedlog Izbornog zakona koji nije usaglašavan sa drugim stranama", rekao je Čović.

On smatra da BiH u naredna četiri mjeseca mora imati izmijenjen Izborni zakon koji će obezbijediti legitimno predstavljanje svih naroda kako bi izbori mogli da budu održani, a njihovi rezultati sprovedeni.

"U suprotnom, imaćemo novu krizu", poručio je Čović.

Izvor: Srna

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Haha

21.12.2017 17:46

Nece moci odvratni ustaso,treba vas sve protjerat sa vlasti sto je dosta dosta je.

ODGOVORITE
Name

Te

21.12.2017 18:56

Ustaše su to.Stari narod je uvijek govorio a ja nisam vijerovao.LATINIMA NE TREBA VJEROVATI.Sad vidim šta to znači

Name

Mislim

21.12.2017 17:57

Vece krize ne moze ni biti od danasnja sta imamo! Eto ti Dodik pa to usaglasite! Vi ste svako 10 dana skupa sta ce vam ko? Nadam se dasu Hrvati prepoznali kud ih Covic vodi i koliko im je stete napravio!

ODGOVORITE
Name

Stane

21.12.2017 19:22

Kriza, ja šta, a može se dobit i po labrnji, pa guzicu, gladnom stomaka, u džep pokraden... Vama je radno vrijeme provedeno u krizi ovo četvrt stoljeća, odvratnim gradovima...

Name

covjek

21.12.2017 18:16

Ovaj covic je najveci muljator i manipulant.Sve radi samo da zastiti svoje bigastvo i da sije mrznju,svima muti iza leda. Manipulise nasim predsjednikom koji u njemu vidi jedini spas.Koga on pomogne tome spasa nema.NJega ni u cemu ne treba podrzavati niti sa njim praviti dogovore.Isti su,samo licni interesi i trenutna dobit i sukob sa svima.Svima su vise preko glave.Ovo su im poslednji trzaji,odlazeci politicari.

ODGOVORITE
Name

Ahaaa

22.12.2017 05:29

Mile ce biti uz njega jer jedino tako ostaje na vlasti. Covic misli na krizu kso u Mostaru. Nema dogovora, nema izbora i ovi ostaju na vlasti dokle god se ne usvoji izborni zakon. U tome je kvaka.

Name

Podsjećanje

21.12.2017 18:30

sve me više žal hvata na sjećanje na demonstaracije '68,a pogotovo kad uporedim ono i ovo stanje.

ODGOVORITE
Name

re podsjecanje

21.12.2017 23:38

Revolucija je oruzani sukob izmedu podcinjene ivladajce .... rekoh revolucija.... oruzje....al nikom nije do oruzja tak da ovi ostaju na vlasti do smrta!!!

Name

UZP

22.12.2017 08:15

Ovog smrada neću vise da komentarisem ...

ODGOVORITE