Почела ванредна сједница УН-а

У Њујорку је почела ванредна сједница Генералне скупштине УН посвећена америчком признању Јерусалима као главног града Израела.

Свијет 21.12.2017 | 17:31
Почела ванредна сједница УН-а
Сједница се одржава на захтјев појединих арапских земаља и земаља са муслиманском већином.

На сједници ће се поново гласати о нацрту резолуције УН о повлачењу одлуке предсједника САД Доналда Трампа.

САД су у понедјељак уложиле вето на такву резолуцију, а данашње гласање неће бити обавезујуће, међутим, Ројтерс наводи да ће имати политичку тежину.

Амбасадорка САД при УН, Ники Хејли, рекла је да је од Трампа добила наређење да посматра које државе ће гласати против САД, упозоривши да ће "записивати имена".

Тежину на расправу и гласање у Генералној скупштини додала је и пријетња предсједника САД Доналда Трампа да ће укинути финансијску помоћ земљама које су гласале за резолуцију Уједињених нација усмерену против његове одлуке да Јерусалим призна као пријестоницу Израела.

"Узимају од нас стотине милиона, чак и милијарде долара, а онда гласају против нас. Нека гласају против нас, сачуваћемо пуно (новца). Није нас брига", рекао је јуче Трамп новинарима.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Шта суздржани.?

21.12.2017 17:19

Како се брзо заборавило вријеме када су Зидови били Адолфове жртве. Данас они то исто чине Палестинцима који су их угостили у својој земљи и животе им спасли. Ко би требао гласати за убице недужне палестинске дјеце. Само зато што Додик има јако сумњиве закулисне партнере у Израелу?Зашто би Босна била неутрална и суздржана. Истина се добро зна већ од 1947 или боље од 1967 када је Израел окупирао Палестински територију у 6-дневном рату. Босна мора бити ЗА Резолуцију која тражи повлачење Трампове одлуке о Јерусалему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

21.12.2017 17:40

колега, историја свијета не поциње 1947. године. Зидови су насељавали та подруцја у доба кад муслимани нису ни постојали. Тако да је твоја прица да је њих неко угостио на властитој земљи смијесна.

Name

Ре Милко

21.12.2017 18:53

Хеј струцњака олади мало мајкети, изгледа да си преглуп да прицас о историји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мери

22.12.2017 15:32

Не петљате се у тудје ствари осавите тај јадни народ нека зиви и једни и други су од истог ткива

ОДГОВОРИТЕ