Počela vanredna sjednica UN-a

U Njujorku je počela vanredna sjednica Generalne skupštine UN posvećena američkom priznanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela.

Svijet 21.12.2017 | 17:31
Počela vanredna sjednica UN-a
Sjednica se održava na zahtjev pojedinih arapskih zemalja i zemalja sa muslimanskom većinom.

Na sjednici će se ponovo glasati o nacrtu rezolucije UN o povlačenju odluke predsjednika SAD Donalda Trampa.

SAD su u ponedjeljak uložile veto na takvu rezoluciju, a današnje glasanje neće biti obavezujuće, međutim, Rojters navodi da će imati političku težinu.

Ambasadorka SAD pri UN, Niki Hejli, rekla je da je od Trampa dobila naređenje da posmatra koje države će glasati protiv SAD, upozorivši da će "zapisivati imena".

Težinu na raspravu i glasanje u Generalnoj skupštini dodala je i prijetnja predsjednika SAD Donalda Trampa da će ukinuti finansijsku pomoć zemljama koje su glasale za rezoluciju Ujedinjenih nacija usmerenu protiv njegove odluke da Jerusalim prizna kao prijestonicu Izraela.

"Uzimaju od nas stotine miliona, čak i milijarde dolara, a onda glasaju protiv nas. Neka glasaju protiv nas, sačuvaćemo puno (novca). Nije nas briga", rekao je juče Tramp novinarima.

Izvor: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Šta suzdržani.?

21.12.2017 17:19

Kako se brzo zaboravilo vrijeme kada su Zidovi bili Adolfove žrtve. Danas oni to isto čine Palestincima koji su ih ugostili u svojoj zemlji i živote im spasli. Ko bi trebao glasati za ubice nedužne palestinske djece. Samo zato što Dodik ima jako sumnjive zakulisne partnere u Izraelu?Zašto bi Bosna bila neutralna i suzdržana. Istina se dobro zna već od 1947 ili bolje od 1967 kada je Izrael okupirao Palestinski teritoriju u 6-dnevnom ratu. Bosna mora biti ZA Rezoluciju koja traži povlačenje Trampove odluke o Jerusalemu.

ODGOVORITE
Name

Milko

21.12.2017 17:40

kolega, istorija svijeta ne pocinje 1947. godine. Zidovi su naseljavali ta podrucja u doba kad muslimani nisu ni postojali. Tako da je tvoja prica da je njih neko ugostio na vlastitoj zemlji smijesna.

Name

Re Milko

21.12.2017 18:53

Hej strucnjaka oladi malo majketi, izgleda da si preglup da pricas o istoriji.

ODGOVORITE
Name

meri

22.12.2017 15:32

Ne petljate se u tudje stvari osavite taj jadni narod neka zivi i jedni i drugi su od istog tkiva

ODGOVORITE