Боровчанин: Циљ је медаља на ОИ 2024. године!

Председник Боксерског савеза Србије (БСС) Ненад Боровчанин рекао је тај спорт полако излази из нокдауна.

Остали спортови 23.12.2017 | 21:30
Боровчанин: Циљ је медаља на ОИ 2024. године!
"Обично спортски функционери мољакају градоначелнике и председнике општина да мало више брину о спорту, а ја сам у Пазар стигао на позив градоначелника Нихата Бишевца да би видели шта можемо да направимо заједно. Приоритети су омасовљење, подмлађивање и едукација стручног кадра", рекао је Боровчанин на пријему код градоначелника Новог Пазара.

Он је изразио жељу да се новопазарски клубови уједине и да у другом делу наредне године тај град има свог представника у будућој Боксерској лиги Србије.

"Све то је неопходно, ако хоћемо да имамо поново велика имена. Ако се овде до краја наредне године уради и тренинг сала, Пазар мозе да постане озбиљан регионални центар", навео је Боровчанин.

Овај бивши професионални WБО првак света у крузер категорији проценио је да су потребне две до три године да боксери из Србије додју надомак највећих светских такмичењима, а да је циљ најмање једна медаља на Олимпијским играма у Паризу 2024. године.

"Пред нама није једногодишњи, већ вишегодишњи рад. Треба најпре да научимо децу да стану у гард и правилно изводе ударце, да у салама стварамо људе. Тај педагошки рад је посебно важан. Тек после иде репрезентација, која ће наредне године имати најмање 100 дана припрема. То је као у време златне генерације Бруна Храстинског", казао је Боровчанин.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац констатовао је да је бокс на веома ниским гранама и да се клубови у Новим Пазару и Србији боре за "голи живот".

"Потребно је да се окрене нова страница, па ме је обрадовао недавни избор Боровчанина за првог човека савеза. Долази из спорта и познаје проблематику. Планови БСС уклапају с нашом политиком о развоју спорта, а поготово бокса. После разговора и корака које смо превидели, мислим да ће овај спорт у Пазару и Србији имати светлу будућност", рекао је Бишевац.

Бишевац, који је имао успешну боксерску каријеру, оценио је да ће за врхунске резултате бити потребно да се квалитетно ради током наредне три или четири године.

"Пазар је био боксерски центар, имао прволигаша у СФРЈ, шампионе и профи шампионе. Треба да обезбедимо инфраструктуру, у плану је спортска сала с рингом. Ту би имали нормалне услове за тренинг, јер без ринга нема бокса. Треба да школујемо наш кадар и резултати ће доћи. Овде је интересовање за борилачке спортове велико, а људи познају бокс", навео је Бишевац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар