У Српској нема обољелих од грипе

У Републици Српској тренутно нема потврђених случајева обољелих од грипа, речено је у Институту за јавно здравство Републике Српске.

Република Српска 21.12.2017 | 11:48
У Српској нема обољелих од грипе
Начелник Службе за епидемиологију у Институту за јавно здравство Републике Српске Љубица Јандрић рекла је Срни да се у Српској и ове као и сваке године спроводи епидемиолошки надзор над респираторним инфекцијама, односно грипом.

"На основу анализе одређеног броја узетих узорака од обољења сличних грипу и тешких респираторних инфекција, тренутно нема потврђених случајева обољелих од грипа", истакла је Јандрићева.

Она је додала да се у зимском периоду очекује оболијевање од свих респираторних инфекција.

"У наредном периоду можемо очекивати повећано оболијевање од респираторних инфекција, као и могућност појаве обољелих од грипа, тако да можемо рећи да је епидемиолошка ситуација несигурна и неизвјесна", нагласила је Јандрићева.

Грип или инфлуенца је инфекција узрокована вирусом, преноси се с лица на лице кашљањем и кихањем, те додиром руку.

Симптоми грипа су грозница, повишена температура, кашаљ, кијавица, болови у мишићима и зглобовима, екстремни умор, главобоља, бол у грлу и повраћање.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

грипа

21.12.2017 11:55

Сви болесни од грипе су помрли а само Др.и болују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

комсија

21.12.2017 11:57

Не вјерујем ни једној статистици коју нисам креирао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

де

21.12.2017 12:12

Зато епидемије Глупости хара.

Name

БОБА

21.12.2017 13:38

НАЦИЈА НАМ ЈЕ БОЛЕСНА ПОСМАТРАЈТЕ ЉУДЕ НЕ ТРЕБА ВАМ ЉЕКАР.ФАЦЕ СВЕ ГОВОРЕ СВЕ ЈЕ ФАРСА.ШТА РАДЕ ПРОКЛЕТЕ ПАРЕ ОД ЉУДИ.БОЛЕСТАН ЈЕ И КО ИМА И КО НЕМА.НАЈГОРЕ СЕ СУОЧИТИ СА ИСТИНОМ.БОЛЕСТ НЕ ПИТА КО СИ И ШТА СИ .ПОЛИТИКА ЈЕ НАЈ ВЕЋИ КРИВАЦ СТАЊА У КОМ СЕ НАРОД НАЛАЗИ.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Агриппа

23.12.2017 22:46

Колегинице, лажете сопствени народ.

ОДГОВОРИТЕ