U Srpskoj nema oboljelih od gripe

U Republici Srpskoj trenutno nema potvrđenih slučajeva oboljelih od gripa, rečeno je u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske.

Republika Srpska 21.12.2017 | 11:48
U Srpskoj nema oboljelih od gripe
Načelnik Službe za epidemiologiju u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske LJubica Jandrić rekla je Srni da se u Srpskoj i ove kao i svake godine sprovodi epidemiološki nadzor nad respiratornim infekcijama, odnosno gripom.

"Na osnovu analize određenog broja uzetih uzoraka od oboljenja sličnih gripu i teških respiratornih infekcija, trenutno nema potvrđenih slučajeva oboljelih od gripa", istakla je Jandrićeva.

Ona je dodala da se u zimskom periodu očekuje obolijevanje od svih respiratornih infekcija.

"U narednom periodu možemo očekivati povećano obolijevanje od respiratornih infekcija, kao i mogućnost pojave oboljelih od gripa, tako da možemo reći da je epidemiološka situacija nesigurna i neizvjesna", naglasila je Jandrićeva.

Grip ili influenca je infekcija uzrokovana virusom, prenosi se s lica na lice kašljanjem i kihanjem, te dodirom ruku.

Simptomi gripa su groznica, povišena temperatura, kašalj, kijavica, bolovi u mišićima i zglobovima, ekstremni umor, glavobolja, bol u grlu i povraćanje.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

gripa

21.12.2017 10:55

Svi bolesni od gripe su pomrli a samo Dr.i boluju.

ODGOVORITE
Name

komsija

21.12.2017 10:57

Ne vjerujem ni jednoj statistici koju nisam kreirao.

ODGOVORITE
Name

de

21.12.2017 11:12

Zato epidemije Gluposti hara.

Name

BOBA

21.12.2017 12:38

NACIJA NAM JE BOLESNA POSMATRAJTE LJUDE NE TREBA VAM LJEKAR.FACE SVE GOVORE SVE JE FARSA.ŠTA RADE PROKLETE PARE OD LJUDI.BOLESTAN JE I KO IMA I KO NEMA.NAJGORE SE SUOČITI SA ISTINOM.BOLEST NE PITA KO SI I ŠTA SI .POLITIKA JE NAJ VEĆI KRIVAC STANJA U KOM SE NAROD NALAZI.SRETNO.

ODGOVORITE
Name

Agrippa

23.12.2017 21:46

Koleginice, lažete sopstveni narod.

ODGOVORITE