Бриге Марејеве... (Ни)је се опоравио?!

Шкот изненада променио планове и из Мајамија се вратио у Британију, уместо директног одласка у Аустралију, што је многе навело да се запитају да ли је повреда кука залечена.

Тенис 23.12.2017 | 17:30
Бриге Марејеве... (Ни)је се опоравио?!
Енди Мареј ван такмичарског погона је још од Вимблдона, јер се проблем са куком искомпликовао. Шкот је након гренд слема у Лондону покушао да настави са тренинзима, припремао се за УС Опен, али је два дана пре почетка турнира одустао. Испоставило се да је то била лоша одлука и да је требало раније да заврши сезону. Препорука лекара је била да можда оде и на хируршку интервенцију, али је он то избегао.

Иако се не такмичи већ готово шест месеци, његов наступ на првом заказаном турниру у 2018. години доведен је у питање. Британски медији преносе да је Мареј променио раније направљени план, што је довело у сумњу да ли је санирао проблем са куком.

Наиме, током егзибиције са Роџером Федерером у Глазгову почетком новембра најавио је да ће као и сваке године припреме за нову сезону обавити у Мајамију, а онда "врло рано, много пре старта сезоне и икада пре отићи у Аустралију како би што спремнији дочекао почетак првог гренд слема".

"Дејли мејл" објавио је да се Мареј у среду вратио у Велику Британију, што је подгрејало сумње да ће можда морати да промени планове. Играч се није огласио, али се спекулише да би он ипак пре Божића, како је и намеравао, могао да отпутује у Аустралију.

Исти извор наводи да су из Ендијевог штаба потврдили да ће он бити спреман за први турнир сезоне, у Бризбејну који стартује 1. јануара.

У међувремену, Мареј наставља потрагу за првим тренером који ће све време бити уз њега, будући да је прошлог месеца раскинуо сарадњу са Иваном Лендлом.

Мареј није једини тенисер чији је почетак сезоне под знаком питања. Милош Раонић и Стен Вавринка, који су такође пропустили велики део ове сезоне, отказали су наступ на егзибицији у Абу Дабију, која почиње 28. децембра, јер се још нису опоравили од повреде.

За разлику од њих, Новак Ђоковић, који је такође ван терена од четвртфинала Вимблдона, залечио је повреду лакта и већ месец дана у Монте Карлу напорно се припрема за нову сезону.

Он ће прво заиграти у Абу Дабију, а потом ће наступати на турниру у Дохи, који стартује првог дана 2018. године. Потврда да је најбољи српски тенисер санирао проблем је и пријава за необични турнир "Тај брејк тенс", који се одржава у Мелбурну, непосредно пре почетка првог гренд слема сезоне, Аустралијан Опена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар