Brige Marejeve... (Ni)je se oporavio?!

Škot iznenada promenio planove i iz Majamija se vratio u Britaniju, umesto direktnog odlaska u Australiju, što je mnoge navelo da se zapitaju da li je povreda kuka zalečena.

Tenis 23.12.2017 | 17:30
Brige Marejeve... (Ni)je se oporavio?!
Endi Marej van takmičarskog pogona je još od Vimbldona, jer se problem sa kukom iskomplikovao. Škot je nakon grend slema u Londonu pokušao da nastavi sa treninzima, pripremao se za US Open, ali je dva dana pre početka turnira odustao. Ispostavilo se da je to bila loša odluka i da je trebalo ranije da završi sezonu. Preporuka lekara je bila da možda ode i na hiruršku intervenciju, ali je on to izbegao.

Iako se ne takmiči već gotovo šest meseci, njegov nastup na prvom zakazanom turniru u 2018. godini doveden je u pitanje. Britanski mediji prenose da je Marej promenio ranije napravljeni plan, što je dovelo u sumnju da li je sanirao problem sa kukom.

Naime, tokom egzibicije sa Rodžerom Federerom u Glazgovu početkom novembra najavio je da će kao i svake godine pripreme za novu sezonu obaviti u Majamiju, a onda "vrlo rano, mnogo pre starta sezone i ikada pre otići u Australiju kako bi što spremniji dočekao početak prvog grend slema".

"Dejli mejl" objavio je da se Marej u sredu vratio u Veliku Britaniju, što je podgrejalo sumnje da će možda morati da promeni planove. Igrač se nije oglasio, ali se spekuliše da bi on ipak pre Božića, kako je i nameravao, mogao da otputuje u Australiju.

Isti izvor navodi da su iz Endijevog štaba potvrdili da će on biti spreman za prvi turnir sezone, u Brizbejnu koji startuje 1. januara.

U međuvremenu, Marej nastavlja potragu za prvim trenerom koji će sve vreme biti uz njega, budući da je prošlog meseca raskinuo saradnju sa Ivanom Lendlom.

Marej nije jedini teniser čiji je početak sezone pod znakom pitanja. Miloš Raonić i Sten Vavrinka, koji su takođe propustili veliki deo ove sezone, otkazali su nastup na egzibiciji u Abu Dabiju, koja počinje 28. decembra, jer se još nisu oporavili od povrede.

Za razliku od njih, Novak Đoković, koji je takođe van terena od četvrtfinala Vimbldona, zalečio je povredu lakta i već mesec dana u Monte Karlu naporno se priprema za novu sezonu.

On će prvo zaigrati u Abu Dabiju, a potom će nastupati na turniru u Dohi, koji startuje prvog dana 2018. godine. Potvrda da je najbolji srpski teniser sanirao problem je i prijava za neobični turnir "Taj brejk tens", koji se održava u Melburnu, neposredno pre početka prvog grend slema sezone, Australijan Opena.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar