Српско НБА вече - Јокић 22, Богдан 14, Тео 6, Боби 4!

Протекле ноћи наступила су четворица од петорице српских играча у НБА лиги и имали запажене учинке.  Хардену џабе и 51, Вориорси десет у низу! Победе Голден Стејта и Сан Антонија, као и порази Хјустона и Бостона обележили су вече у НБА лиги.

Кошарка 21.12.2017 | 09:30
Српско НБА вече - Јокић 22, Богдан 14, Тео 6, Боби 4!
У центру пажње био је Никола Јокић који се вратио у стартну петорку Денвера са 22 поена (6/12 из игре), шест скокова, четири асистенције и две блокаде, али је изгубио и десет лопти, у поразу Нагетса од Минесота Тимбервулвса 112:104.

Мајк Мелоун је први пут на паркету заједно држао двојице центара Јокића и Мејсона Пламлија, како би парирао Карл-Ентонију Таунсу, што је функционисало до средине трећег периода када је Денвер водио 80:66.

Међутим, бројне изгубљене лопте, с чим је великих проблема имао и Србин, коштале су домаћина у завршници јер се распуцао Џими Батлер и са 14 поена у последњих пет минута преломио меч у корист Вулвса.

Јокић је одличну партију покварио са чак десет изгубљених лопти.

"Имао сам неколико оваквих утакмица, не баш десет, али 6-7 изгубљених. Морам да мало припазим на то. То је велики број – десет", рекао је Јокић, а надовезао се тренер Мајк Мелоун, "Изгубљене лопте су наша ноћна мора целе сезоне".

Батлер је меч завршио са 25 поена, колико је убацио и Таунс, уз десет скокова, 20 је додао Џамал Крофорд, а 16 уз осам асистенција Џеф Тиг.

Најефикаснији у редовима Нагетса био је Џамал Мареј са 30 поена, Пламли је додао 13 уз десет скокова и шест асистенција, док је 15 постигао Треј Лајлес.



Богдан Богдановић се после бледе партије против Никса искупио у другом наступу у Њујорку убацивши 14 поена (6/10, 0/1 тројке) уз три скока и две асистенције, у још једној победи Сакраменто Кингса, овај пут над Нетсима 104:99.

Кингси су први пут ове сезоне добили две узастопне утакмице, а за освајање Њујорка најзаслужнији је био ветеран Зек Рендолф. Он је са 21 поеном и осам скокова постао 20. играч у историји НБА са најмање 18.000 поена и 10.000 ухваћених лопти.

Одличан у Бруклину је био и Џорџ Хил са 22 поена, седам скокова и четири асистенције, 13 је постигао Вили Коли-Стајн уз девет скокова, док је 12 додао Костас Куфос уз осам ухваћених лопти.

У екипи Нетса најефикаснији је био Спенсер Динвиди са 16 поена, 15 је додао Демари Керол, по 14 су постигли Џо Херис и Ронде Холис-Џеферсон који је имао и десет скокова, а 13 је убацио Крис Леверт.

Богдановић је у Бруклину имао велику подршку са трибина.

"То су углавном навијачи Фенербахчеа, Србије и Партизана, екипа за које сам играо у Европи, ме прате овде. Не могу довољно да им се захвалим на невероватној подршци. Лепо је видети те људе овде, њихова подршка је дивна, дају ми додатну потивацију, то што су дошли да ме гледају како играм", рекао је Богдановић.



Лос Анђелес Клиперси су савладали Финикс Сансе 108:95, а Милош Теодосић је као стартер био на свом "алл-араунд" нивоу са шест поена (2/7 из игре), осам асистенција и пет скокова.

У мечу препуном преокрета и серије Клиперси су окончали низ од три пораза, на повратку у Лос Анђелес после турнеје од пет мечева (1-4).

Клиперсе је предводио Остин Риверс са 21 поеном и шест асистенција, 18 је постигао Лу Вилијамс, док је у рекету доминирао Диандре Џордан са 12 поена и 20 скокова.

Двоцифрен учинак имали су још Си Џеј Виљиамс са 12, те Џамил Вилсон и Монттрезл Харел са по 11 поена.

Најефикаснији у тиму Санса био је Ти Џеј Ворен са 22 поена уз десет скокова, 17 је постигао Џош Џексон, 13 је додао Маркиз Крис, а десет убацио Ајзеа Кејнан.



Наступио је и Бобан Марјановић, који је коначно добио пристојну минутажу у Детроит Пистонсима, али је током 14 минута на паркету промашио сва четири шута из игре. Меч је завршио са четири поена уз три скока, једну асистенцију и три изгубљене лопте, у поразу Пистонса од Далаас Меверикса 110:93.

Пистонси су се до скоро борили за врх Истока, а сада губе од најгорих тимова лиге. Меверикси су били убедљиви код куће за тек другу победу у последњих осам утакмица.

Тријумф Тексашана се поклопио са повратком деветог пика Денис Смита Џуниора после шест пропуштених утакмица због проблема са куком. Постигао је 15 поена уз по пет скокова и асистенција, али је играч одлуке ипак био Мет Барнс са 25 поена и седам ухваћених лопти.

Дирк Новицки је додао 12, по 11 су убацили Јоги Ферел и Хосе Хуан Бареа, који је имао и седам асистенција, док је десет постигао Весли Метјуз.

У екипи Пистонса најефикаснији је био Ентони Толивер са 18 поена, 16 је додао Стенли Џонсон, 15 је убацио Иш Смит, док је Андре Драмонд постигао 11 уз 13 ухваћених лопти.

Крило Тимбервулвса Немања Бјелица и даље паузира због повреде стопала. Тренер Том Тибодо очекује да се врати на паркет до Нове године.

Хардену џабе и 51, Вориорси десет у низу! Победе Голден Стејта и Сан Антонија, као и порази Хјустона и Бостона обележили су вече у НБА лиги.

Вориорси су на свом терену савладали Мемфис резултатом 97:84, што им је била 10. узастопни тријумф, па су сада на корак од првопласираних Рокитса на Истоку.

Гризлиси су у ‘Оракл арени’ пружили добар отпор, у већем делу сусрета водили, али је екипа Стива Кера на крилима сјајног Клеја Томпсона дошла до преокрета.

Он је био најефикаснији са 29 поена, 5 асистенција и по 2 скока и украдене лопте, а одлично га је испратио Кевин Дурент са 22 поена и 8 ухваћених лопти.

На другој страни је најбољи био Марк Гасол са 21 поеном, док су по 10 додали Еванс, Меклемур и Мартин.

Актуелни шампион најјаче лиге света и даље је други у својој конференцији са скором 25-5, док је Мемфис претпоследњи тим Запада са девет победа и чак 22 пораза.

Један пораз мање од Голден Стејта има екипа Хјустона, али су Тексашани забележили један у ноћи између среде и четвртка, пошто су изненађење у гостима направили Лос Анђелес Лејкерси – 122:116.

Након прве четвртине, Лејкерси су имали 15 поена предности, али се то вођство до полувремена смањило на четири поена. Ипак, гости су успели да одрже разлику у у наставку – два наврата у трећој четвртини Хјустон је долазио до минималне предности, али више од тога у овом дуелу Харден и екипа нису могли.

Кајл Кузма је предводио ‘Језераше’ са 38 поена, 7 скокова и 4 асистенција, Кори Бруер је додао 21, док је Лонзо Бол постигао 16, уз 9 скокова и 4 асистенције.

Са друге стране, готово половину поена Хјустона постигао је Џејмс Харден који је меч завршио са 51 поеном, 3 скока и 9 асистенција. Ерик Гордон је додао 21 поен, дабл-дабл су забележили Тревор Ариза са 18 поена и 11 скокова и Пиџеј Такер са по 10 поена и ухваћених лопти.

Сан Антонио је после два узастопна пораза везао три победе, последња у низу извојевана је у Портланду – 93:91.

Пати Милс је на 28 секунди пре краја погодио за +3 (92:89), Меколум је узвратио полагањем, да би Ламаркус Олдриџ био половичан са линије слободних бацања. Меколум је потом имао шут за победу у последњим секундама, али није био прецизан.

Спарси су сачували предност коју су стекли до полувремена, али је мало фалило да на већ описан начин Трејл Блејзерси стигну до преокрета.

Олдриџ је са 22 поена предводио Спарсе против некадашњег клуба, а други центар Пау Гасол је постигао два поена мање, али имао и 17 скокова. Споменути Милс додао је 10, колико је имао и Ману Ђинобили.

У Портланду је најбољи био Демијан Лилард са 17 поена, а два мање је имао Јусуф Нуркић који је додао и шест скокова.

После изузетне серије победа, Бостон је забележио четврти неуспех у последњих седам сусрета, а сада је као гост славио Мајами, резултатом 90:89.

После "резултатске клацкалице" током читавог меча, Олиник је на тачно 60 секунди пре краја положио за +4, али су онда Селтикси били ти који су испустили победу. Прво је Браун био половичан са линије за слободна бацања, онда је Ирвинг казнио промашај Вејтерса и спустио на пола коша разлике, али је исто пропустио да учини у последњем нападу и Хит је преживео тешко гостовање.

Управо је Олиник био најефикаснији у гостујућем тиму са 32 поена и 7 скокова, Ричардсон је додао 19, девет више од Вејтерса.

Код Селтикса је доминирао Ирвинг постигавши 33 поена (4 скока и 5 асистенција), 16 је имао Браун, док је Смарт постигао један мање.

У осталим утакмицама победе су остварили Чикаго Булси, Торонто Репторси, Индијана Пејсерси, Оклахома Сити Тандери…

НБА, резултати:

Хорнетс – Репторс 111:129
Хокс – Пејсерс 95:105
Селтикс – Хит 89:90
Нетс – Кингс 99:104
Булс – Меџик 112:94
Рокитс – Лејкерс 116:122
Тандер – Џез 107:79
Меверикс – Пистонс 110:93
Нагетс – Тимбервулвс 104:112
Блејзерс – Спарс 91:93
Вориорс – Гризлис 97:84
Клиперс – Санс 108:95

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар