Srpsko NBA veče - Jokić 22, Bogdan 14, Teo 6, Bobi 4!

Protekle noći nastupila su četvorica od petorice srpskih igrača u NBA ligi i imali zapažene učinke.  Hardenu džabe i 51, Voriorsi deset u nizu! Pobede Golden Stejta i San Antonija, kao i porazi Hjustona i Bostona obeležili su veče u NBA ligi.

Košarka 21.12.2017 | 09:30
Srpsko NBA veče - Jokić 22, Bogdan 14, Teo 6, Bobi 4!
U centru pažnje bio je Nikola Jokić koji se vratio u startnu petorku Denvera sa 22 poena (6/12 iz igre), šest skokova, četiri asistencije i dve blokade, ali je izgubio i deset lopti, u porazu Nagetsa od Minesota Timbervulvsa 112:104.

Majk Meloun je prvi put na parketu zajedno držao dvojice centara Jokića i Mejsona Plamlija, kako bi parirao Karl-Entoniju Taunsu, što je funkcionisalo do sredine trećeg perioda kada je Denver vodio 80:66.

Međutim, brojne izgubljene lopte, s čim je velikih problema imao i Srbin, koštale su domaćina u završnici jer se raspucao Džimi Batler i sa 14 poena u poslednjih pet minuta prelomio meč u korist Vulvsa.

Jokić je odličnu partiju pokvario sa čak deset izgubljenih lopti.

"Imao sam nekoliko ovakvih utakmica, ne baš deset, ali 6-7 izgubljenih. Moram da malo pripazim na to. To je veliki broj – deset", rekao je Jokić, a nadovezao se trener Majk Meloun, "Izgubljene lopte su naša noćna mora cele sezone".

Batler je meč završio sa 25 poena, koliko je ubacio i Tauns, uz deset skokova, 20 je dodao Džamal Kroford, a 16 uz osam asistencija Džef Tig.

Najefikasniji u redovima Nagetsa bio je Džamal Marej sa 30 poena, Plamli je dodao 13 uz deset skokova i šest asistencija, dok je 15 postigao Trej Lajles.



Bogdan Bogdanović se posle blede partije protiv Niksa iskupio u drugom nastupu u Njujorku ubacivši 14 poena (6/10, 0/1 trojke) uz tri skoka i dve asistencije, u još jednoj pobedi Sakramento Kingsa, ovaj put nad Netsima 104:99.

Kingsi su prvi put ove sezone dobili dve uzastopne utakmice, a za osvajanje Njujorka najzaslužniji je bio veteran Zek Rendolf. On je sa 21 poenom i osam skokova postao 20. igrač u istoriji NBA sa najmanje 18.000 poena i 10.000 uhvaćenih lopti.

Odličan u Bruklinu je bio i Džordž Hil sa 22 poena, sedam skokova i četiri asistencije, 13 je postigao Vili Koli-Stajn uz devet skokova, dok je 12 dodao Kostas Kufos uz osam uhvaćenih lopti.

U ekipi Netsa najefikasniji je bio Spenser Dinvidi sa 16 poena, 15 je dodao Demari Kerol, po 14 su postigli Džo Heris i Ronde Holis-Džeferson koji je imao i deset skokova, a 13 je ubacio Kris Levert.

Bogdanović je u Bruklinu imao veliku podršku sa tribina.

"To su uglavnom navijači Fenerbahčea, Srbije i Partizana, ekipa za koje sam igrao u Evropi, me prate ovde. Ne mogu dovoljno da im se zahvalim na neverovatnoj podršci. Lepo je videti te ljude ovde, njihova podrška je divna, daju mi dodatnu potivaciju, to što su došli da me gledaju kako igram", rekao je Bogdanović.



Los Anđeles Klipersi su savladali Finiks Sanse 108:95, a Miloš Teodosić je kao starter bio na svom "all-araund" nivou sa šest poena (2/7 iz igre), osam asistencija i pet skokova.

U meču prepunom preokreta i serije Klipersi su okončali niz od tri poraza, na povratku u Los Anđeles posle turneje od pet mečeva (1-4).

Kliperse je predvodio Ostin Rivers sa 21 poenom i šest asistencija, 18 je postigao Lu Vilijams, dok je u reketu dominirao Diandre Džordan sa 12 poena i 20 skokova.

Dvocifren učinak imali su još Si Džej Viljiams sa 12, te Džamil Vilson i Monttrezl Harel sa po 11 poena.

Najefikasniji u timu Sansa bio je Ti Džej Voren sa 22 poena uz deset skokova, 17 je postigao Džoš Džekson, 13 je dodao Markiz Kris, a deset ubacio Ajzea Kejnan.



Nastupio je i Boban Marjanović, koji je konačno dobio pristojnu minutažu u Detroit Pistonsima, ali je tokom 14 minuta na parketu promašio sva četiri šuta iz igre. Meč je završio sa četiri poena uz tri skoka, jednu asistenciju i tri izgubljene lopte, u porazu Pistonsa od Dalaas Meveriksa 110:93.

Pistonsi su se do skoro borili za vrh Istoka, a sada gube od najgorih timova lige. Meveriksi su bili ubedljivi kod kuće za tek drugu pobedu u poslednjih osam utakmica.

Trijumf Teksašana se poklopio sa povratkom devetog pika Denis Smita Džuniora posle šest propuštenih utakmica zbog problema sa kukom. Postigao je 15 poena uz po pet skokova i asistencija, ali je igrač odluke ipak bio Met Barns sa 25 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Dirk Novicki je dodao 12, po 11 su ubacili Jogi Ferel i Hose Huan Barea, koji je imao i sedam asistencija, dok je deset postigao Vesli Metjuz.

U ekipi Pistonsa najefikasniji je bio Entoni Toliver sa 18 poena, 16 je dodao Stenli Džonson, 15 je ubacio Iš Smit, dok je Andre Dramond postigao 11 uz 13 uhvaćenih lopti.

Krilo Timbervulvsa Nemanja Bjelica i dalje pauzira zbog povrede stopala. Trener Tom Tibodo očekuje da se vrati na parket do Nove godine.

Hardenu džabe i 51, Voriorsi deset u nizu! Pobede Golden Stejta i San Antonija, kao i porazi Hjustona i Bostona obeležili su veče u NBA ligi.

Voriorsi su na svom terenu savladali Memfis rezultatom 97:84, što im je bila 10. uzastopni trijumf, pa su sada na korak od prvoplasiranih Rokitsa na Istoku.

Grizlisi su u ‘Orakl areni’ pružili dobar otpor, u većem delu susreta vodili, ali je ekipa Stiva Kera na krilima sjajnog Kleja Tompsona došla do preokreta.

On je bio najefikasniji sa 29 poena, 5 asistencija i po 2 skoka i ukradene lopte, a odlično ga je ispratio Kevin Durent sa 22 poena i 8 uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani je najbolji bio Mark Gasol sa 21 poenom, dok su po 10 dodali Evans, Meklemur i Martin.

Aktuelni šampion najjače lige sveta i dalje je drugi u svojoj konferenciji sa skorom 25-5, dok je Memfis pretposlednji tim Zapada sa devet pobeda i čak 22 poraza.

Jedan poraz manje od Golden Stejta ima ekipa Hjustona, ali su Teksašani zabeležili jedan u noći između srede i četvrtka, pošto su iznenađenje u gostima napravili Los Anđeles Lejkersi – 122:116.

Nakon prve četvrtine, Lejkersi su imali 15 poena prednosti, ali se to vođstvo do poluvremena smanjilo na četiri poena. Ipak, gosti su uspeli da održe razliku u u nastavku – dva navrata u trećoj četvrtini Hjuston je dolazio do minimalne prednosti, ali više od toga u ovom duelu Harden i ekipa nisu mogli.

Kajl Kuzma je predvodio ‘Jezeraše’ sa 38 poena, 7 skokova i 4 asistencija, Kori Bruer je dodao 21, dok je Lonzo Bol postigao 16, uz 9 skokova i 4 asistencije.

Sa druge strane, gotovo polovinu poena Hjustona postigao je Džejms Harden koji je meč završio sa 51 poenom, 3 skoka i 9 asistencija. Erik Gordon je dodao 21 poen, dabl-dabl su zabeležili Trevor Ariza sa 18 poena i 11 skokova i Pidžej Taker sa po 10 poena i uhvaćenih lopti.

San Antonio je posle dva uzastopna poraza vezao tri pobede, poslednja u nizu izvojevana je u Portlandu – 93:91.

Pati Mils je na 28 sekundi pre kraja pogodio za +3 (92:89), Mekolum je uzvratio polaganjem, da bi Lamarkus Oldridž bio polovičan sa linije slobodnih bacanja. Mekolum je potom imao šut za pobedu u poslednjim sekundama, ali nije bio precizan.

Sparsi su sačuvali prednost koju su stekli do poluvremena, ali je malo falilo da na već opisan način Trejl Blejzersi stignu do preokreta.

Oldridž je sa 22 poena predvodio Sparse protiv nekadašnjeg kluba, a drugi centar Pau Gasol je postigao dva poena manje, ali imao i 17 skokova. Spomenuti Mils dodao je 10, koliko je imao i Manu Đinobili.

U Portlandu je najbolji bio Demijan Lilard sa 17 poena, a dva manje je imao Jusuf Nurkić koji je dodao i šest skokova.

Posle izuzetne serije pobeda, Boston je zabeležio četvrti neuspeh u poslednjih sedam susreta, a sada je kao gost slavio Majami, rezultatom 90:89.

Posle "rezultatske klackalice" tokom čitavog meča, Olinik je na tačno 60 sekundi pre kraja položio za +4, ali su onda Seltiksi bili ti koji su ispustili pobedu. Prvo je Braun bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, onda je Irving kaznio promašaj Vejtersa i spustio na pola koša razlike, ali je isto propustio da učini u poslednjem napadu i Hit je preživeo teško gostovanje.

Upravo je Olinik bio najefikasniji u gostujućem timu sa 32 poena i 7 skokova, Ričardson je dodao 19, devet više od Vejtersa.

Kod Seltiksa je dominirao Irving postigavši 33 poena (4 skoka i 5 asistencija), 16 je imao Braun, dok je Smart postigao jedan manje.

U ostalim utakmicama pobede su ostvarili Čikago Bulsi, Toronto Reptorsi, Indijana Pejsersi, Oklahoma Siti Tanderi…

NBA, rezultati:

Hornets – Reptors 111:129
Hoks – Pejsers 95:105
Seltiks – Hit 89:90
Nets – Kings 99:104
Buls – Medžik 112:94
Rokits – Lejkers 116:122
Tander – Džez 107:79
Meveriks – Pistons 110:93
Nagets – Timbervulvs 104:112
Blejzers – Spars 91:93
Voriors – Grizlis 97:84
Klipers – Sans 108:95

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar