18 лица ухапшено због дроге у БиХ

Осамнаест лица ухапшено је у наставку велике полицијске акције "Мрежа И" због сумње да су учествовали у промету и производњи опојних дрога, те због илегалног посједовања оружја.

Босна и Херцеговина 21.12.2017 | 09:19
18 лица ухапшено због дроге у БиХ
У акцији спроведеној јуче ухапшени су: Ч.М. (32), У.С. (41), А.С. (39), Т.А. (44), С.К. (33), Б.К. (41), Ч.Е. (43), К.Р. (43), О.И. (19), С.С. (26), П.Г. (33), О.М. (36), С.А. (36), К.Н. (57), Б.М. (40) и Ч.В. (43) сви из Зенице, те Ш.А. (32) из Завидовића и Џ.Б. (52) из Маглаја.

Сви они се сумњиче да су вршили кривична дјела у вези неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога, на начин да су плански и организовано дјеловали на подручју Града Зеница и шире, те на основу претходних договора набављали опојну дрогу, вагала, паковала и припремали исту за уличну продају, разрадили међусобну комуникацију, посредовали у продајама, преносили и скривали опојну дрогу на њима познатим локацијама, те на тај начин, са намјером стицања противправне имовинске користи, неовлаштено стављали у промет опојне дроге. 

У акцији је претресено укупно 26 локација, од чега 23 на подручју Зенице, двије у Маглају и једна у Завидовићима.

Извршеним претресима пронађена је одређена количина опојне дроге намијењене за уличну продају, два пиштоља, прибори за конзумацију дрога, већи број мобилних телефона, дигиталне ваге за прецизна мјерења и други недозовољени предмети.

Над ухапшеним лицима је у просторијама МУП-а ЗДК спроведена криминалистичка обрада, након чега ће бити предати у надлежност Кантоналног тужилаштва ЗДК.



(Независне новине)

Коментари / 0

Оставите коментар