18 lica uhapšeno zbog droge u BiH

Osamnaest lica uhapšeno je u nastavku velike policijske akcije "Mreža I" zbog sumnje da su učestvovali u prometu i proizvodnji opojnih droga, te zbog ilegalnog posjedovanja oružja.

Bosna i Hercegovina 21.12.2017 | 09:19
18 lica uhapšeno zbog droge u BiH
U akciji sprovedenoj juče uhapšeni su: Č.M. (32), U.S. (41), A.S. (39), T.A. (44), S.K. (33), B.K. (41), Č.E. (43), K.R. (43), O.I. (19), S.S. (26), P.G. (33), O.M. (36), S.A. (36), K.N. (57), B.M. (40) i Č.V. (43) svi iz Zenice, te Š.A. (32) iz Zavidovića i Dž.B. (52) iz Maglaja.

Svi oni se sumnjiče da su vršili krivična djela u vezi neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, na način da su planski i organizovano djelovali na području Grada Zenica i šire, te na osnovu prethodnih dogovora nabavljali opojnu drogu, vagala, pakovala i pripremali istu za uličnu prodaju, razradili međusobnu komunikaciju, posredovali u prodajama, prenosili i skrivali opojnu drogu na njima poznatim lokacijama, te na taj način, sa namjerom sticanja protivpravne imovinske koristi, neovlašteno stavljali u promet opojne droge. 

U akciji je pretreseno ukupno 26 lokacija, od čega 23 na području Zenice, dvije u Maglaju i jedna u Zavidovićima.

Izvršenim pretresima pronađena je određena količina opojne droge namijenjene za uličnu prodaju, dva pištolja, pribori za konzumaciju droga, veći broj mobilnih telefona, digitalne vage za precizna mjerenja i drugi nedozovoljeni predmeti.

Nad uhapšenim licima je u prostorijama MUP-a ZDK sprovedena kriminalistička obrada, nakon čega će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva ZDK.



(Nezavisne novine)

Komentari / 0

Ostavite komentar