Бањалучки студенти најављују протест!

Студенти бањалучког Универзитета за крај седмице најављују протесте. Траже смјену управе Студентског центра, а све због катастрофе коју су доживјели након олујног невремена у Бањалуци.

Република Српска 20.12.2017 | 20:50
Бањалучки студенти најављују протест!
У недјељу у 14 часова бањалучки студенти ће организовати протест испред другог павиљона. Организатор није познат, али јесу захтјеви. Тражиће да радови на павиљонима најкасније буду готови до почетка фебруара, као и смјену цјелокупног руководства Студентског центра „Никола Тесла“. За директора Зорана Бабића све је ствар политике.

“Ову нашу штету сви покушавају да исполитизују. Улазимо у 2018. годину и сигурно се сви припремају за којекакве кампање. Свако има право да се изјасни на одређено незадовољтсво, да неко протестује, да захтијева одређене смјене и слично и ја немам ништа против тога”, изјавио је директор Студентског центра “Никола Тесла” у Бањалуци Зоран Бабић.



Наша екипа посјетила је радове на трећем павиљону. Радове су посјетили и ресорни министар, представници Универзитета и руководство Студентског центра. Задовољни су како радови напредују и тврде да ће зацртани рокови за санацију бити испоштовани.



“Све се полако приводи крају. Хоћу да вјерујем да ће у недјељу овдје бити студенти и да ћемо склонити све ове канте и материјале који постоје. Стање је сада потпуно другачије и ја сам оптимиста да ћемо ријешити проблем. Што се тиче санације павиљона 1 и 2, мислим да је павиљон 2 у лошијем стању и да ћемо кренути прво са тим павиљоном”, објашњава министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић.



Директор Центра сматра да динамика радова добро тече и да извођачи радова гарантују поштовање рокова.

На бањалучком Универзитету, имају план за смјештај студената.

“Студенти ће моћи да се током викенда врате у павиљон број 3 и то ван овог 5. спрата који је још критичан. Обезбијеђен је смјештај за оне који не могу да се врате у павиљон 1 и 2. Тренутно имамо потврду од касарне `Козара` и од ђачког дома да можемо да користимо њихове капацитете”, каже проректор Универзитета у Бањалуци Лука Кецман.

Студенти не желе пред камере, али захтијевају да смјештај за колеге који не буду смјештени у два предвиђена павиљона, мора бити у ужем градском кругу, јер за њих нису прихватљиве било какве удаљене локације, па чак и ако им буде обезбијеђен превоз и буду ослобођени било каквих трошкова.



БН телевизија

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

бивши студент

20.12.2017 20:04

"Развалићете власт", поготово са вашим вођама који су студентски лидери СНСД десет година? Да не мисле студенти да је прије било боље, јесте само у толико, што су СДС-ПДП студентски лидери били мање покварени, они покварени су одмах 2006 године прешли у СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кацкет

20.12.2017 20:21

види ове карикатуре Гајанина,ста се као и он несто пита. Јадна мајко куд смо и ста смо.....

Name

Цут ту...

20.12.2017 20:21

Цут и гласај,највећи пораз овог друштва сте бас ви,све револуције су кренуле уз и са помоћи интелектуалне заједнице и са универзитета,медјутим код вас у овако девастираној и опљацканој земљи,гдје је постало поразно бити образован а захвално "снадјен" или "сналажљив" вама је треба вјетар и киша да вам отвори оци и уси.Поразно,бас поразно у ста це да израстају последње академске генерације.

Name

Ух....

20.12.2017 20:14

Шта је, није Вам Баја дао пара.Бандо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мили

20.12.2017 20:28

Како је могуће да од хиљаде изграђених стамбених зграда ни једна не остане без кровне конструкције него само студенски павиљони које су очито изводиле подобне страначке фирме.Како је могуће да нико не тражи одговорност градитеља ни комисија за технички пријем ,чијим рјешењем су ови објекти стављени у употребу.Једина срећа је да није било озлеђених студената а надлежне службе би требале испитати какав је квалитет изведених радова и који материјали су кориштении за изградњу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасно

20.12.2017 20:54

Студенти да нешто мијењају ? Па купиш их за 2 пива.Све су то нерадници.Док сам студирао у БГ на памети ми је било само да учим и да завршим што сам започео.А гледам ове студенте од 1995 г на овамо у све се мијешају ( као маргарин ) само не раде оно што би требало.Да уче.Зато имамо сада менадзера на извоз и економиста и правника,свега само памети немамо.Вјерујте,тако је.Па код мене у фирми економиста није знао градиво из средње школе а дошао из БН као са државног факултета.Дијеца везе немају о знању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бивши студент

20.12.2017 21:36

Како ће знати кад су им професори били пријератни портири, данас неки чак и академици? Замислите онда знање са приватних факултета?

Name

Ацо

20.12.2017 23:45

Какве веза сад имају пријератни портири...па цовјек је уцио у ноцној смијени да би заврсио фаx...ста је ту спорно

Name

Да јасније бити неможе

20.12.2017 23:51

Свима је јадно да на приватним факултетима нема знања већ сви раде на принципу тезге,дипломе се продају па купи шта хоћеш.Проблем у РС су "државни факултети" у Републици Српској.Знамо да најбољи ђаци из средњих школа који се држе знсња одлазе у БГ,НС, Беч...,а ови лошији су на "државним факултетима" и уче од професора са плагираним докторатима на факултетима који немају аутономију и гдје политика кадрира ,а не знање.Универзитети немају никакав углед у Свијету и налазе испод коте 2000 јер професори необјављују радове у релевантним научним часописима.Када све те чињенице узмемо у обзир то су студенти који су умишљени и ходају двије платформе изнад облака заносећи се чињеницом да студирају на"државном факултету" и да су нешто битни.Немају они знања,али добијају звања па их тјеше бака и мама да је то исто као и диплома рођака из БГ јер су то државни факултети.Ма колико се бусали у прса да су као градови нису дорасли Бањалука и Пале да имају Универзитет,а факултети тих Универзитета у Власеници,Бијељини,Фочи...вријеђају здрав разум.Немогу још Загреб,Нови Сад да уђу у групу 500 у Свијету,а имају дугу традицију.Високо образовање у РС нема свху и производи само смеће од кадрова,а они који хоће знање морају прећи границу да га нађу.Друштво које нема знања нема ни будућности,али то иде све у пакету са тим да је ова власт урушила све од економије,здравства,образовања и морала.Можда је и овај вјетар поручио да од цијеле БЛ скине кров са студентских домова да се студенти ману ћорава посла и ако хоће да студирају нека иду преко геанице,али под условом да имају знања да могу пиложити пријемни испит.

Name

Јасно одговор

21.12.2017 07:32

Све сте у праву поготово коментар везано за вијетар у БЛ Има ту и симболике и поруке.

Name

Јулио

20.12.2017 21:32

Студенти, тј. ове студентске вође, су веома ку..чевити око небитних ствари. За било какву значајнију или крупнију ствар су обични мишеви. Наравно, то је из једног простог разлога зато сто се те студентске вође налазе на "платном списку" државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

20.12.2017 22:21

Стиди се сам те било,Дубре једно.Студенти су закон.Ја сам био студент 76.год.Наси студенти тразите пуно висе но сто мислите.Удрузите се у БиХ сви кединсзвени,вјерујте да сте "Побједници",вас друг,проф.С.У.

Name

Баја

21.12.2017 06:17

А шта ако буде кишица спаш ће.вам фарбица с косе маму вам јебем.

Name

Водја

20.12.2017 23:13

Само у нала лежи судбина српског народа. Ни у Русији ни у ЕУ ни у Америци већ у нашој индустрији, нашем образовању, нашој градњи, нашем сељаку и насој борби. Студенти од протеста ништа неће добити. Студенти су овце а овце ће политичари појести ако их не води вук који ће растргати политичаре. Ми као појединци смо смртници и пре или касније идемо под земљу али наш народ, наши гробови и наш језик су бесмртни. Неће нам нико помоћи и спасити нас ако сами себи не помогнемо и не спасимо се. Пптребно је само 6 мјесеци да се реше наши дугови, дигне привреда, индустрија и запосле се сви који немају посао. И то није никаква бајка већ реалност у којој је један успавани народ схватио да мора сам себи помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

20.12.2017 23:43

А прави су филозофи,ста им не одговара одмах најављују протесте,могли би мало да засуцу рукаве па да помогну у избацивању сута и осталога,као хоце смхестај у узем центру...далеко им касарна...бозе драги...јос треба неко за њих да полазе испита...цудна ова данасња демократија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

21.12.2017 06:05

Е моји студенти,руководство вам бира Додук,ви цутите,Декана вам бира Додик,ви цутите,управу вам бира Додик,ви ниста.Е зато су обезврједили диплому БЛУ до те мјере да медицинску виси неце ни ХР а СЛО поготово.ОД ГЛАВЕ МОРАТЕ КРЕНУТИ ако хоцете несто направити,управу це вам опет поставити слицну или гору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лилy

21.12.2017 06:13

Хехе,како би зохари призељкивали буну..и вас федералце који спавате на овом порталу и тзв студенте,би требало "с говњиву" мотку намлатити..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Из Сарајева

21.12.2017 06:16

Студенти,само напријед.Уците и тразите боље.Ја сам био вода студентског поктета 70-тих година.Тад је био и гис.Сесељ Војислав.Молим вас идите на ниво БиХ и сви факултети.Знам мало иде тезе јер имамо приватне фак.гдје студенти раде и студирају.То се сј..е сад па сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

револуционар

21.12.2017 07:12

Који студенти хахахах...јел оних 20так снсд студената организују протест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

21.12.2017 07:29

Па ста хоце висе ови студенти стварно су исполитизирани.Невјероватно ста они тразе и опет им је крив Додик.Кров је био прекривен лимом а сада це бити покривен сријепом и то је одрадјено у врло кратком року.Трбају да буду задоволљни мозда боље и не заслузују какви су...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

21.12.2017 12:44

СТУДЕНТИ ПАМЕТ У ГЛАВУ ОМЛАДИНА ЈЕ БОЛЕСНА ИЗЛУЂЕНА ,ТУМАРА НЕМА ИЗЛАЗА СВЕ ЈЕ УШМИНКАНО .СВИ СМО КРИВИ.БИТНО ЈЕ ДА СЕ ИМА ДАНАС ШТА ЋЕ БИТИ СУТРА КОГА ТО БРИГА.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ