Banjalučki studenti najavljuju protest!

Studenti banjalučkog Univerziteta za kraj sedmice najavljuju proteste. Traže smjenu uprave Studentskog centra, a sve zbog katastrofe koju su doživjeli nakon olujnog nevremena u Banjaluci.

Republika Srpska 20.12.2017 | 20:50
Banjalučki studenti najavljuju protest!
U nedjelju u 14 časova banjalučki studenti će organizovati protest ispred drugog paviljona. Organizator nije poznat, ali jesu zahtjevi. Tražiće da radovi na paviljonima najkasnije budu gotovi do početka februara, kao i smjenu cjelokupnog rukovodstva Studentskog centra „Nikola Tesla“. Za direktora Zorana Babića sve je stvar politike.

“Ovu našu štetu svi pokušavaju da ispolitizuju. Ulazimo u 2018. godinu i sigurno se svi pripremaju za kojekakve kampanje. Svako ima pravo da se izjasni na određeno nezadovoljtsvo, da neko protestuje, da zahtijeva određene smjene i slično i ja nemam ništa protiv toga”, izjavio je direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci Zoran Babić.



Naša ekipa posjetila je radove na trećem paviljonu. Radove su posjetili i resorni ministar, predstavnici Univerziteta i rukovodstvo Studentskog centra. Zadovoljni su kako radovi napreduju i tvrde da će zacrtani rokovi za sanaciju biti ispoštovani.



“Sve se polako privodi kraju. Hoću da vjerujem da će u nedjelju ovdje biti studenti i da ćemo skloniti sve ove kante i materijale koji postoje. Stanje je sada potpuno drugačije i ja sam optimista da ćemo riješiti problem. Što se tiče sanacije paviljona 1 i 2, mislim da je paviljon 2 u lošijem stanju i da ćemo krenuti prvo sa tim paviljonom”, objašnjava ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević.



Direktor Centra smatra da dinamika radova dobro teče i da izvođači radova garantuju poštovanje rokova.

Na banjalučkom Univerzitetu, imaju plan za smještaj studenata.

“Studenti će moći da se tokom vikenda vrate u paviljon broj 3 i to van ovog 5. sprata koji je još kritičan. Obezbijeđen je smještaj za one koji ne mogu da se vrate u paviljon 1 i 2. Trenutno imamo potvrdu od kasarne `Kozara` i od đačkog doma da možemo da koristimo njihove kapacitete”, kaže prorektor Univerziteta u Banjaluci Luka Kecman.

Studenti ne žele pred kamere, ali zahtijevaju da smještaj za kolege koji ne budu smješteni u dva predviđena paviljona, mora biti u užem gradskom krugu, jer za njih nisu prihvatljive bilo kakve udaljene lokacije, pa čak i ako im bude obezbijeđen prevoz i budu oslobođeni bilo kakvih troškova.



BN televizija

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

bivši student

20.12.2017 20:04

"Razvalićete vlast", pogotovo sa vašim vođama koji su studentski lideri SNSD deset godina? Da ne misle studenti da je prije bilo bolje, jeste samo u toliko, što su SDS-PDP studentski lideri bili manje pokvareni, oni pokvareni su odmah 2006 godine prešli u SNSD.

ODGOVORITE
Name

Kacket

20.12.2017 20:21

vidi ove karikature Gajanina,sta se kao i on nesto pita. Jadna majko kud smo i sta smo.....

Name

Cut tu...

20.12.2017 20:21

Cut i glasaj,najveći poraz ovog društva ste bas vi,sve revolucije su krenule uz i sa pomoći intelektualne zajednice i sa univerziteta,medjutim kod vas u ovako devastiranoj i opljackanoj zemlji,gdje je postalo porazno biti obrazovan a zahvalno "snadjen" ili "snalažljiv" vama je treba vjetar i kiša da vam otvori oci i usi.Porazno,bas porazno u sta ce da izrastaju poslednje akademske generacije.

Name

Uh....

20.12.2017 20:14

Šta je, nije Vam Baja dao para.Bando!

ODGOVORITE
Name

mili

20.12.2017 20:28

Kako je moguće da od hiljade izgrađenih stambenih zgrada ni jedna ne ostane bez krovne konstrukcije nego samo studenski paviljoni koje su očito izvodile podobne stranačke firme.Kako je moguće da niko ne traži odgovornost graditelja ni komisija za tehnički prijem ,čijim rješenjem su ovi objekti stavljeni u upotrebu.Jedina sreća je da nije bilo ozleđenih studenata a nadležne službe bi trebale ispitati kakav je kvalitet izvedenih radova i koji materijali su korištenii za izgradnju.

ODGOVORITE
Name

Jasno

20.12.2017 20:54

Studenti da nešto mijenjaju ? Pa kupiš ih za 2 piva.Sve su to neradnici.Dok sam studirao u BG na pameti mi je bilo samo da učim i da završim što sam započeo.A gledam ove studente od 1995 g na ovamo u sve se miješaju ( kao margarin ) samo ne rade ono što bi trebalo.Da uče.Zato imamo sada menadzera na izvoz i ekonomista i pravnika,svega samo pameti nemamo.Vjerujte,tako je.Pa kod mene u firmi ekonomista nije znao gradivo iz srednje škole a došao iz BN kao sa državnog fakulteta.Dijeca veze nemaju o znanju.

ODGOVORITE
Name

bivši student

20.12.2017 21:36

Kako će znati kad su im profesori bili prijeratni portiri, danas neki čak i akademici? Zamislite onda znanje sa privatnih fakulteta?

Name

Aco

20.12.2017 23:45

Kakve veza sad imaju prijeratni portiri...pa covjek je ucio u nocnoj smijeni da bi zavrsio fax...sta je tu sporno

Name

Da jasnije biti nemože

20.12.2017 23:51

Svima je jadno da na privatnim fakultetima nema znanja već svi rade na principu tezge,diplome se prodaju pa kupi šta hoćeš.Problem u RS su "državni fakulteti" u Republici Srpskoj.Znamo da najbolji đaci iz srednjih škola koji se drže znsnja odlaze u BG,NS, Beč...,a ovi lošiji su na "državnim fakultetima" i uče od profesora sa plagiranim doktoratima na fakultetima koji nemaju autonomiju i gdje politika kadrira ,a ne znanje.Univerziteti nemaju nikakav ugled u Svijetu i nalaze ispod kote 2000 jer profesori neobjavljuju radove u relevantnim naučnim časopisima.Kada sve te činjenice uzmemo u obzir to su studenti koji su umišljeni i hodaju dvije platforme iznad oblaka zanoseći se činjenicom da studiraju na"državnom fakultetu" i da su nešto bitni.Nemaju oni znanja,ali dobijaju zvanja pa ih tješe baka i mama da je to isto kao i diploma rođaka iz BG jer su to državni fakulteti.Ma koliko se busali u prsa da su kao gradovi nisu dorasli Banjaluka i Pale da imaju Univerzitet,a fakulteti tih Univerziteta u Vlasenici,Bijeljini,Foči...vrijeđaju zdrav razum.Nemogu još Zagreb,Novi Sad da uđu u grupu 500 u Svijetu,a imaju dugu tradiciju.Visoko obrazovanje u RS nema svhu i proizvodi samo smeće od kadrova,a oni koji hoće znanje moraju preći granicu da ga nađu.Društvo koje nema znanja nema ni budućnosti,ali to ide sve u paketu sa tim da je ova vlast urušila sve od ekonomije,zdravstva,obrazovanja i morala.Možda je i ovaj vjetar poručio da od cijele BL skine krov sa studentskih domova da se studenti manu ćorava posla i ako hoće da studiraju neka idu preko geanice,ali pod uslovom da imaju znanja da mogu piložiti prijemni ispit.

Name

Jasno odgovor

21.12.2017 07:32

Sve ste u pravu pogotovo komentar vezano za vijetar u BL Ima tu i simbolike i poruke.

Name

Julio

20.12.2017 21:32

Studenti, tj. ove studentske vođe, su veoma ku..čeviti oko nebitnih stvari. Za bilo kakvu značajniju ili krupniju stvar su obični miševi. Naravno, to je iz jednog prostog razloga zato sto se te studentske vođe nalaze na "platnom spisku" države.

ODGOVORITE
Name

Julio

20.12.2017 22:21

Stidi se sam te bilo,Dubre jedno.Studenti su zakon.Ja sam bio student 76.god.Nasi studenti trazite puno vise no sto mislite.Udruzite se u BiH svi kedinszveni,vjerujte da ste "Pobjednici",vas drug,prof.S.U.

Name

Baja

21.12.2017 06:17

A šta ako bude kišica spaš će.vam farbica s kose mamu vam jebem.

Name

Vodja

20.12.2017 23:13

Samo u nala leži sudbina srpskog naroda. Ni u Rusiji ni u EU ni u Americi već u našoj industriji, našem obrazovanju, našoj gradnji, našem seljaku i nasoj borbi. Studenti od protesta ništa neće dobiti. Studenti su ovce a ovce će političari pojesti ako ih ne vodi vuk koji će rastrgati političare. Mi kao pojedinci smo smrtnici i pre ili kasnije idemo pod zemlju ali naš narod, naši grobovi i naš jezik su besmrtni. Neće nam niko pomoći i spasiti nas ako sami sebi ne pomognemo i ne spasimo se. Pptrebno je samo 6 mjeseci da se reše naši dugovi, digne privreda, industrija i zaposle se svi koji nemaju posao. I to nije nikakva bajka već realnost u kojoj je jedan uspavani narod shvatio da mora sam sebi pomoći.

ODGOVORITE
Name

Leo

20.12.2017 23:43

A pravi su filozofi,sta im ne odgovara odmah najavljuju proteste,mogli bi malo da zasucu rukave pa da pomognu u izbacivanju suta i ostaloga,kao hoce smhestaj u uzem centru...daleko im kasarna...boze dragi...jos treba neko za njih da polaze ispita...cudna ova danasnja demokratija

ODGOVORITE
Name

Marko

21.12.2017 06:05

E moji studenti,rukovodstvo vam bira Doduk,vi cutite,Dekana vam bira Dodik,vi cutite,upravu vam bira Dodik,vi nista.E zato su obezvrjedili diplomu BLU do te mjere da medicinsku visi nece ni HR a SLO pogotovo.OD GLAVE MORATE KRENUTI ako hocete nesto napraviti,upravu ce vam opet postaviti slicnu ili goru.

ODGOVORITE
Name

lily

21.12.2017 06:13

Hehe,kako bi zohari prizeljkivali bunu..i vas federalce koji spavate na ovom portalu i tzv studente,bi trebalo "s govnjivu" motku namlatiti..

ODGOVORITE
Name

Iz Sarajeva

21.12.2017 06:16

Studenti,samo naprijed.Ucite i trazite bolje.Ja sam bio voda studentskog pokteta 70-tih godina.Tad je bio i gis.Seselj Vojislav.Molim vas idite na nivo BiH i svi fakulteti.Znam malo ide teze jer imamo privatne fak.gdje studenti rade i studiraju.To se sj..e sad pa sad.

ODGOVORITE
Name

revolucionar

21.12.2017 07:12

Koji studenti hahahah...jel onih 20tak snsd studenata organizuju protest.

ODGOVORITE
Name

Dragutin

21.12.2017 07:29

Pa sta hoce vise ovi studenti stvarno su ispolitizirani.Nevjerovatno sta oni traze i opet im je kriv Dodik.Krov je bio prekriven limom a sada ce biti pokriven srijepom i to je odradjeno u vrlo kratkom roku.Trbaju da budu zadovolljni mozda bolje i ne zasluzuju kakvi su...

ODGOVORITE
Name

BOBA

21.12.2017 12:44

STUDENTI PAMET U GLAVU OMLADINA JE BOLESNA IZLUĐENA ,TUMARA NEMA IZLAZA SVE JE UŠMINKANO .SVI SMO KRIVI.BITNO JE DA SE IMA DANAS ŠTA ĆE BITI SUTRA KOGA TO BRIGA.SRETNO.

ODGOVORITE