ЕЛ: Ефесу не иде ни с Атаманом на клупи!

Швед по старом! Химки дошао до осме победе - 86:68.  Атаман дебитовао, Швед се играо! Химки убедљиво победио Ефес у првој утакмици под вођством турског стручњака.

Кошарка 20.12.2017 | 20:00
ЕЛ: Ефесу не иде ни с Атаманом на клупи!
Није било баш толико лако, али је Химки успео релативно рутински да сломи отпор Анадолу Ефеса и нанесе му пораз у првом мечу у ком је Пиваре предводио Ергин Атаман са клупе. Тим из Подмосковља славио је с 86:68.

Наравно, опет је за то најзаслужнији био Алексеј Швед који је убацио 25 поена и имао је шест асистенција.

Химки и Ефес су се пратили кош за кош све до краја треће и почетка четврте деонице када је домаћин кренуо да ломи Турке темпом, Ефес је пао у концентацији па је Химки дошао до осме победе ове сезоне у Евролиги уз помоћ Шведа и одличног Моње.

Када су наши интернационалци у питању, Стефан Марковић је дао два поена, док је имао пет асистенција. Владимир Штимац је постигао седам поена, али се истакао у скоку. Сакупио их је осам.

Овај меч показује колико је Химки опасан и да је једно од пријатнијих изненађења ове сезоне, док је Ефес у озбиљном проблему. 

Биће потребно времена Атаману да се његов рад са екипом примети на паркету. Барцокасу је с друге стране свануло од одласка из Барсе.

Ергин Атаман вратио се у Евролигу, сео на клупу Ефеса и у првој утакмици добио још једну потврду да је пред њим и његовом екипом много рада.

Турски састав гостовао је у Подмосковљу, где је Алексеј Швед одржао нападачки час и са 26 поена (шест тројки) предводио руски тим до мирне и убедљиве победе.

ХИМКИ - ЕФЕС 86:68

Бивши српски репрезентативци играли су за оба тима.

Владимир Штимац постигао је седам поена уз осам скокова за 15 минута на паркету у дресу гостију, а плејмејкер домаћих Стефан Марковић постигао је два поена, уз пет асистенција за 24 минута у игри.

Химки се тријумфом изједначио са Жалгирисом на деоби пете позиције, јер оба тима сада имају скор 8-5. Са друге стране, Ефес ће и следећи меч дочекати као "фењераш", са три победе у 13 кола и пет пораза у последњих шест мечева.

Атаман је преузео екипу пре два дана, а најефикаснији на његовом евролигашком дебију на клупи Ефеса били су Ерик Мекалум са 20 поена и Крунослав Симон са 16. Они су уједни били и једини играчи са двоцифреним учинком међу гостима и задржавали су турски састав у игри до краја треће четвртине (59:58), када је Химки серијом 13:1 одлучио питање победника.

Амерички крилни центар Ентони Гил постигао је у тим, преломним тренуцима осам узастопних поена, а тачку на одлучујући налет Химкија ставио је управо Марковић, реализујући слободна бацања за 72:59.

После тог тренутка, постављало се само питање коликом ће разликом Химки остварити седми тријумф код куће.

ЕВРОЛИГА - 13. КОЛО

Уторак:

Фенербахче - Црвена звезда 82:56
/Весели 15, Гудурић 6 - Добрић 15/

Жалгирис - Бамберг 88:84
/Милакнис 20 - Рајт 22/

Панатинаикос - Макаби 89:76
/Гист 15 - Кол 14/

Реал Мадрид - Валенсија 91:72
/Кампацо 14 - Дубљевић 18/

Среда:

Химки - Анадолу Ефес 86:68
/Швед 25 - Меколум 20/

20.00: Олимпијакос - ЦСКА
20.45: Олимпија Милано - Басконија
21.00: Барселона - Уникаха

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар