EL: Efesu ne ide ni s Atamanom na klupi!

Šved po starom! Himki došao do osme pobede - 86:68.  Ataman debitovao, Šved se igrao! Himki ubedljivo pobedio Efes u prvoj utakmici pod vođstvom turskog stručnjaka.

Košarka 20.12.2017 | 20:00
EL: Efesu ne ide ni s Atamanom na klupi!
Nije bilo baš toliko lako, ali je Himki uspeo relativno rutinski da slomi otpor Anadolu Efesa i nanese mu poraz u prvom meču u kom je Pivare predvodio Ergin Ataman sa klupe. Tim iz Podmoskovlja slavio je s 86:68.

Naravno, opet je za to najzaslužniji bio Aleksej Šved koji je ubacio 25 poena i imao je šest asistencija.

Himki i Efes su se pratili koš za koš sve do kraja treće i početka četvrte deonice kada je domaćin krenuo da lomi Turke tempom, Efes je pao u koncentaciji pa je Himki došao do osme pobede ove sezone u Evroligi uz pomoć Šveda i odličnog Monje.

Kada su naši internacionalci u pitanju, Stefan Marković je dao dva poena, dok je imao pet asistencija. Vladimir Štimac je postigao sedam poena, ali se istakao u skoku. Sakupio ih je osam.

Ovaj meč pokazuje koliko je Himki opasan i da je jedno od prijatnijih iznenađenja ove sezone, dok je Efes u ozbiljnom problemu. 

Biće potrebno vremena Atamanu da se njegov rad sa ekipom primeti na parketu. Barcokasu je s druge strane svanulo od odlaska iz Barse.

Ergin Ataman vratio se u Evroligu, seo na klupu Efesa i u prvoj utakmici dobio još jednu potvrdu da je pred njim i njegovom ekipom mnogo rada.

Turski sastav gostovao je u Podmoskovlju, gde je Aleksej Šved održao napadački čas i sa 26 poena (šest trojki) predvodio ruski tim do mirne i ubedljive pobede.

HIMKI - EFES 86:68

Bivši srpski reprezentativci igrali su za oba tima.

Vladimir Štimac postigao je sedam poena uz osam skokova za 15 minuta na parketu u dresu gostiju, a plejmejker domaćih Stefan Marković postigao je dva poena, uz pet asistencija za 24 minuta u igri.

Himki se trijumfom izjednačio sa Žalgirisom na deobi pete pozicije, jer oba tima sada imaju skor 8-5. Sa druge strane, Efes će i sledeći meč dočekati kao "fenjeraš", sa tri pobede u 13 kola i pet poraza u poslednjih šest mečeva.

Ataman je preuzeo ekipu pre dva dana, a najefikasniji na njegovom evroligaškom debiju na klupi Efesa bili su Erik Mekalum sa 20 poena i Krunoslav Simon sa 16. Oni su ujedni bili i jedini igrači sa dvocifrenim učinkom među gostima i zadržavali su turski sastav u igri do kraja treće četvrtine (59:58), kada je Himki serijom 13:1 odlučio pitanje pobednika.

Američki krilni centar Entoni Gil postigao je u tim, prelomnim trenucima osam uzastopnih poena, a tačku na odlučujući nalet Himkija stavio je upravo Marković, realizujući slobodna bacanja za 72:59.

Posle tog trenutka, postavljalo se samo pitanje kolikom će razlikom Himki ostvariti sedmi trijumf kod kuće.

EVROLIGA - 13. KOLO

Utorak:

Fenerbahče - Crvena zvezda 82:56
/Veseli 15, Gudurić 6 - Dobrić 15/

Žalgiris - Bamberg 88:84
/Milaknis 20 - Rajt 22/

Panatinaikos - Makabi 89:76
/Gist 15 - Kol 14/

Real Madrid - Valensija 91:72
/Kampaco 14 - Dubljević 18/

Sreda:

Himki - Anadolu Efes 86:68
/Šved 25 - Mekolum 20/

20.00: Olimpijakos - CSKA
20.45: Olimpija Milano - Baskonija
21.00: Barselona - Unikaha

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar