Ђиђо - Милан - Рајола - Мирабели... Сага се наставља!

И даље није јасно шта ће бити са младим чуваром мреже. . . ?!

Фудбал 22.12.2017 | 23:50
Ђиђо - Милан - Рајола - Мирабели... Сага се наставља!
Практично још од летос, а све интензивније у последњих седам дана, Италија се тресе због Ђанлуиђија Донаруме, а пре свега контроверзних одлука, изјава и дела његовог агента Мина Рајоле. Љубавни троугао Милан - Донарума - Рајола одавно је пукао, а све се чини да идеалног решење целе збрке - нема. 

Мина Рајолу су у клупским просторијама очекивали почетком седмице, али се није појавио на разговорима. Тачније, Рајола је виђен у Милану, видео се само са Донарумом. Мада се последњих дана шушкало о томе да би могао да раскине сарадњу са Рајолом због све већих притисака да напусти клуб који воли од детињства, Ђиђо је ипак решио да и у наредном периоду остане везан за једног од најмоћнијих агената на планети. Одлука је пала послеДонаруминих озбиљних консултација са родитељима. Колико ће то потрајати - питање је. 

Рајолин састанак са директорским тандемом Фасоне - Мирабели постоји у агенди, али засад се не зна термин. У клубу се надају да би то могло да се догоди до краја седмице, а као разлог одлагања разговора миланска штампа наводи смиривање ситуације. Односно, жељу Миланових директора да се прво угаси пожар због незадовољства клупских присталица. 

Назнаке враћања у нормалу виђене су против Вероне, када је Ђиђо добио спорадичне аплаузе навијача. У међувремену у Милану се надају да ће успети да нађу решење и за лоше односе са Рајолом, а све у циљу нормализације односа и Донаруминог останка. Ипак, главна препрека лежи у Рајолином присиљавању Донаруме да раскине сарадњу са клубом, све под изговором да је млади голман трпео психичку тортуру уочи продужетка уговора летос. Тада је Рајола остао без озбиљне провизије на коју је рачунао у случају даДонаруму удоми у неком другом клубу. 

У Милану чак размишљају и о Донаруминој продаји, али тек на лето. И то уколико се не буде нашло решење из актуелне ситуације.

„Немамо недоумицу око тога да ли желимо да продамо Донаруму. Он не жели да иде, воли клуб и дрес који носи, ту нема проблема. Како реагујем на Рајолине приче. С осмехом. Сводићемо рачуне на крају сезоне“, изјавио је Масимилијано Мирабели. 

Од раније је познато да Мирабели и Рајола нису у добрим односима, али зарад мира у кући морају да разговарају о могућим решењима. Једно од њих је ревидирање постојећег уговора и убацивање фиксне клаузуле, које летос није убачено. Било како, Рајола тражи начин да на Донаруми добро заради, док Милан гледа како да успостави стабилне темеље и врати се тамо где је био до пре неколико година. 

Сага се наставља...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар