Реал има СВЕ побједе када ЦР7 не игра "Ел класико"!

Навијачи Реала уплашени су да Роналдо неће бити спреман до суботе у 13 часова. Међутим. . .

Фудбал 22.12.2017 | 23:29
Реал има СВЕ побједе када ЦР7 не игра "Ел класико"!
Фудбалери Реал Мадрида, с обзиром на то како Барселона игра ове сезоне у Ла Лиги, имаће можда и последњу прилику да остану у трци за титулу првака Шпаније у суботу у 13.00 када буде почео 236. "Ел класико".

Постоји могућност да у дуел са највећим ривалом прваци Европе уђу без најбољег фудбалера света, Кристијана Роналда, човека који је у каријери 17 пута тресао мрежу Каталонаца (а, велика већина тих голова стигла је у другом делу његовог ривалства са Лионелом Месијем).

Делује као да би тим Зинедина Зидана био жестоко хендикепиран уколико ЦР7 не буде могао да буде спреман за дерби 17. кола Ла Лиге у који ће момци Ернестеа Валвердеа ући са 11 бодова предности у односу на домаћина и утакмицом више.

Али... није баш тако.

Од када је као фудбалер Манчестер јунајтеда први пут играо против Барселоне, 23. априла 2008. године, сада већ ветеран европског фудбала, 32-годишњи Роналдо пропустио је само два судара са генерацијама играча са "Камп Ноу" стадиона, док је једном био свесно остављен на клупи како би био спреман за важнији меч који је следио.

Реал је победио у сваком од та три случаја!

У сезони 2012/13 предност Барселоне покојног Тита Виљанове пред мартовски "Ел класико" у Мадриду била је толика да је и пркосном Жозеу Мурињу било јасно да евентуална победа, осим у смислу престижа, не би променила ништа, а над вратом му је стајало гостовање на "Олд трафорду" заказано за 72 сата касније пред који је Реал имао само 1:1 из прве утакмице.

Претпостављамо да Роналду у том тренутку није било драго да то чује, али Мурињо је утакмицу почео с њим на клупи и шансу му пружио за једно са Самијем Кедиром тек у 57. минуту уместо Каке и Карима Бенземе при резултату 1:1.

Иако је свеж и оран тукао из свих позиција, Реал је до победе дошао голом капитена, Серхија Рамоса, који је био највиши у шеснаестерцу у 82. минуту и главом у 2:1 претворио сјајан центаршут Луке Модрића из корнера.



Испоставиће се да је Мурињо био у праву, јер је његов тим морао да игра продужетке у Манчестеру и головима Роналда и Модрића некако избаци Манчестер јунајтед већ осмини финала Лиге шампиона - 1:1, 1:2.

Роналдо је у Шпанију стигао лета 2009. за тада рекордних 94 милиона евра, у првих пет мечева са Барселоном доживео је четири пораза и један реми, без постигнутог гола, први трофеј освојио је 2011. (Копа дел Реј), а на Ла Лигу чекао је до 2012.

"Ел класико" није пропустио све до последње утакмице у сезони 2013/14, када су се Реал и Барселона сударили у Валенсији, на "Местаљи", а Карло Анћелоти морао је да осмисли како да нападне доминантну силу у земљи без најбољег стрелца који је био повређен.

Одлучио се за навалу Гарет Бејл/Анхел Ди Марија/Карим Бензема и она му је донела победу од 2:1 у једној од најбољих утакмица у последњој деценији у Европи, коју је решио Бејлов дуел са Марком Бартром у 85. минуту у којем је Велшанин оставио бека Барселоне "30 метара у спринту на 20 метара и потом протурио лопту кроз ноге Хозеу Мануелу Пинту.

Мадриђани су повели преко Ди Марије у првом полувремену, Бартра је изједначио на 1:1, а злонамерни су приметили да је потом Бејл окончао каријеру овог момка из "Ла Масије", бар када су наступи у плаво-црвеном дресу у питању.



До данас, Реал више није освајао Куп краља.

Роналдо је од "Местаље" до почетка сезоне 2017/18 (као и пре тога) наступио у сваком "Ел класику", а онда бизарном реакцијом у финишу прве утакмице августовског Суперкупа на "Камп Ноу" у Барселони заслужио не црвени картон већ суспензију од пет мечева која га је итекако коштала форме ове јесени.

При резултату 1:3 за Реал, уз његов погодак у 80. минуту, Роналдо је одгурнуо судију Хозе Марију Санчеза Мартинеза и елиминисао себе из реванша на "Бернабеу" стадиону, на којем је Зиданов тим игром декласирао ривала још уздрманог од Нејмаровог одласка и ненавикнутог на систем игре новог тренера, Валвердеа.

Марко Асенсио постигао је прелеп гол за 1:0, а Бензема докусурио Каталонце за 2:0, односно 5:1 укупно.



То је уједно значило да је Реал добио сваку од три утакмице са Барселоном у којој Роналдо није играо, или бар није почео, а какав је скор са њим у стартној постави?

Па…

3-3-9 у Ла Лиги, односно 7-6-12 у свим такмичењима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар