Real ima SVE pobjede kada CR7 ne igra "El klasiko"!

Navijači Reala uplašeni su da Ronaldo neće biti spreman do subote u 13 časova. Međutim. . .

Fudbal 22.12.2017 | 23:29
Real ima SVE pobjede kada CR7 ne igra "El klasiko"!
Fudbaleri Real Madrida, s obzirom na to kako Barselona igra ove sezone u La Ligi, imaće možda i poslednju priliku da ostanu u trci za titulu prvaka Španije u subotu u 13.00 kada bude počeo 236. "El klasiko".

Postoji mogućnost da u duel sa najvećim rivalom prvaci Evrope uđu bez najboljeg fudbalera sveta, Kristijana Ronalda, čoveka koji je u karijeri 17 puta tresao mrežu Katalonaca (a, velika većina tih golova stigla je u drugom delu njegovog rivalstva sa Lionelom Mesijem).

Deluje kao da bi tim Zinedina Zidana bio žestoko hendikepiran ukoliko CR7 ne bude mogao da bude spreman za derbi 17. kola La Lige u koji će momci Ernestea Valverdea ući sa 11 bodova prednosti u odnosu na domaćina i utakmicom više.

Ali... nije baš tako.

Od kada je kao fudbaler Mančester junajteda prvi put igrao protiv Barselone, 23. aprila 2008. godine, sada već veteran evropskog fudbala, 32-godišnji Ronaldo propustio je samo dva sudara sa generacijama igrača sa "Kamp Nou" stadiona, dok je jednom bio svesno ostavljen na klupi kako bi bio spreman za važniji meč koji je sledio.

Real je pobedio u svakom od ta tri slučaja!

U sezoni 2012/13 prednost Barselone pokojnog Tita Viljanove pred martovski "El klasiko" u Madridu bila je tolika da je i prkosnom Žozeu Murinju bilo jasno da eventualna pobeda, osim u smislu prestiža, ne bi promenila ništa, a nad vratom mu je stajalo gostovanje na "Old trafordu" zakazano za 72 sata kasnije pred koji je Real imao samo 1:1 iz prve utakmice.

Pretpostavljamo da Ronaldu u tom trenutku nije bilo drago da to čuje, ali Murinjo je utakmicu počeo s njim na klupi i šansu mu pružio za jedno sa Samijem Kedirom tek u 57. minutu umesto Kake i Karima Benzeme pri rezultatu 1:1.

Iako je svež i oran tukao iz svih pozicija, Real je do pobede došao golom kapitena, Serhija Ramosa, koji je bio najviši u šesnaestercu u 82. minutu i glavom u 2:1 pretvorio sjajan centaršut Luke Modrića iz kornera.



Ispostaviće se da je Murinjo bio u pravu, jer je njegov tim morao da igra produžetke u Mančesteru i golovima Ronalda i Modrića nekako izbaci Mančester junajted već osmini finala Lige šampiona - 1:1, 1:2.

Ronaldo je u Španiju stigao leta 2009. za tada rekordnih 94 miliona evra, u prvih pet mečeva sa Barselonom doživeo je četiri poraza i jedan remi, bez postignutog gola, prvi trofej osvojio je 2011. (Kopa del Rej), a na La Ligu čekao je do 2012.

"El klasiko" nije propustio sve do poslednje utakmice u sezoni 2013/14, kada su se Real i Barselona sudarili u Valensiji, na "Mestalji", a Karlo Anćeloti morao je da osmisli kako da napadne dominantnu silu u zemlji bez najboljeg strelca koji je bio povređen.

Odlučio se za navalu Garet Bejl/Anhel Di Marija/Karim Benzema i ona mu je donela pobedu od 2:1 u jednoj od najboljih utakmica u poslednjoj deceniji u Evropi, koju je rešio Bejlov duel sa Markom Bartrom u 85. minutu u kojem je Velšanin ostavio beka Barselone "30 metara u sprintu na 20 metara i potom proturio loptu kroz noge Hozeu Manuelu Pintu.

Madriđani su poveli preko Di Marije u prvom poluvremenu, Bartra je izjednačio na 1:1, a zlonamerni su primetili da je potom Bejl okončao karijeru ovog momka iz "La Masije", bar kada su nastupi u plavo-crvenom dresu u pitanju.



Do danas, Real više nije osvajao Kup kralja.

Ronaldo je od "Mestalje" do početka sezone 2017/18 (kao i pre toga) nastupio u svakom "El klasiku", a onda bizarnom reakcijom u finišu prve utakmice avgustovskog Superkupa na "Kamp Nou" u Barseloni zaslužio ne crveni karton već suspenziju od pet mečeva koja ga je itekako koštala forme ove jeseni.

Pri rezultatu 1:3 za Real, uz njegov pogodak u 80. minutu, Ronaldo je odgurnuo sudiju Hoze Mariju Sančeza Martineza i eliminisao sebe iz revanša na "Bernabeu" stadionu, na kojem je Zidanov tim igrom deklasirao rivala još uzdrmanog od Nejmarovog odlaska i nenaviknutog na sistem igre novog trenera, Valverdea.

Marko Asensio postigao je prelep gol za 1:0, a Benzema dokusurio Katalonce za 2:0, odnosno 5:1 ukupno.



To je ujedno značilo da je Real dobio svaku od tri utakmice sa Barselonom u kojoj Ronaldo nije igrao, ili bar nije počeo, a kakav je skor sa njim u startnoj postavi?

Pa…

3-3-9 u La Ligi, odnosno 7-6-12 u svim takmičenjima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar