Гвардиола: Четири трофеја? Заборавите то!

Менаџер Манчестер ситија сматра да резултати његовог тима ове сезоне "нису нормални".

Фудбал 23.12.2017 | 10:00
Гвардиола: Четири трофеја? Заборавите то!
Манчестер сити у уторак се бољим извођењем пенала пласирао у четвртфинале енглеског Лига купа, након што је Лестер голом са "беле тачке" у седмом минуту судијске надокнаде изборио продужетке.

С обзиром на то да су "грађани" лидери Премијер лиге са 11 бодова више од другопласираног Манчестер јунајтеда и да су доминирали у групној фази Лиге шампиона, Пеп Гвардиола упитан је после утакмице да ли његов тим може да освоји сва четири трофеја - укључујући ФА куп, који почиње у јануару - што до сада није успело ниједном енглеском тиму.

"Заборавите то. Освајање сва четири трофеја се неће догодити, јер су у фудбалу губици бодова и порази нормална ситуација, а не ова у којој ми победимо у 17 од 18 утакмица у првенству, квалификујемо се у нокаут фазу Лиге шампиона пре последњег кола, играмо са оволико младих играча. Не размишљам о трофејима, већ само о следећој утакмици", изјавио је Гвардиола.

Његов тим у Премијер лиги је забележио 17 победа и један реми, у Лиги шампиона пет победа и пораз (у безначајној утакмици последњег кола против Шахтјора), а у Лига купу једну победу и два ремија у 90 минута игре.

Током предстојећег, празничног периода, "грађани" ће дочекати Борнмут 23. децембра, затим гостовати Њукаслу 27. децембра и Кристал Паласу 31. децембра, а домаћини Вотфорду биће 2. јануара.

У ФА купу стартоваће 6. јануара против Барнлија, док су у осмини финала Лиге шампиона извукли Базел.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар